Sabahın Sahibi Var !!!
Reklam
Enes Gürel

Enes Gürel

  • Youtube
  • Instagram

Sabahın Sahibi Var !!!

21 Aralık 2014 - 11:05

Kıymetli Okurlar ; 

 

ŞİMDİ NEREDE ÖYLE İNSANLAR?!

 

Zamanın birinde Kral, demirciyi yanına çağırıp, “Yarına kadar bin tane çivi yapmazsan şafakta asılacaksın” demiş. Bir günde bin çivinin yapılamayacağını bilen demirci, hiçbir endişe duymadan çivi yapmaya başlamış. Yakınları endişelenip ağlayıp sızlarken o çalışmaktan ağlamaya zaman bulamazmış. “ bre demirci, kralın isteğini yerine getiremediğin için sabaha asılacaksın, ne soğukkanlısın “diyerek kaygısızlığını hatırlatanlara da “Sabahın sahibi var” dermiş.

 Ve şafak yaklaşırken saraydan bir adam koşarak demircinin yanına gelir. Yakınları korkuya kapılıp ağlamayı hızlandırır. Saraydan gelen adam “Ey demirci, ne kadar çivi yaptınsa hemen ver, kral öldü tabutuna çakacağız” der.

Evet kula kulluk yapanlar, yarın endişesine kapılıp makam sahiplerinin önünde bin takla atanlar. 

Bu güne kadar gafil kalmış olabilirsiniz, bilmemek değil, öğrenmemek kayıptır. “Sabahın sahibi var" ne güzel bir söz. Elbet gecenin de ve her şeyin sahibi var. Yaratan her yarattığının sahibidir. Bu bilinçte olalım. Dünyalığı umursamayalım. “Bir kez gönül yıktınsa bu kıldığın namaz değil, yetmiş iki millet dahi elin yüzün yumaz değil” demiş Yunus Emre… Tabi ki yerin göğün bir sahibi var, şüphesiz halimizden haberdar. Allah’ıma kurban olayım. Neye niyet, neye kısmet; iyiye niyetlenip, iyi olma gayretinde olalım her anımızda… Endişeye mahal yok. Gün doğmadan neler doğar. 

Ve bir atasözü daha: Sabahın şeri akşamın hayrından iyidir. Büyüklerin kelamları tecrübeden türemiştir bilesiniz.

Sizlerden birisi Rabbiyle konuşmak isterse,

 Kur’ân okusun.”

- Hz Muhammed S.A.V

 

Kalın Sağlıcakla...

Bu yazı 8250 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum