AKSU ÜLKÜ OCAKLARI HOCALI KATLİAMINI ANDI

08 Mart 2021 - 10:38

Aksu Ülkü Ocakları tarafından Aksu Belediyesi'nin önünde Hocalı katliamının sene-i devriyesi münasebetiyle katliamı anlatan resim sergisi düzenlendi.

Azerbaycan’da bulunan Hocalı köyüne Ermeniler tarafından yapılan katliamın üzerinden 29 yıl geçti.Azerbaycan’ın resmi açıklamasına göre saldıra 106’sı kadın,83’ü çocuk olmak üzere toplam 613 Azeri vatandaşı ölmüş,487 kişi de ağır yaralanmıştı.1275 kişi ise rehin alınmış ve 150 kişi ise kaybolmuştu.
Aksu Ülkü Ocakları katliamın yıl dönümünde hayatını kaybeden vatandaşları unutmayarak resim sergisi açtı.Düzenlenen resim sergisineAksu Belediye Başkanı Halil Şahin,Antalya Ülkü Ocakları Başkanı Ferhat Aksoy, MHP Aksu İlçe Başkanı Hasan Efe Üstün  ve yönetim kurulu,  Büyükşehir ve Aksu Meclis Üyesi Kemal Kara,Aksu Meclis Üyesi Turan Alma  ve Ülkü  Ocaklı  gençler  katıldı.


Antalya Ülkü Ocakları Başkanı Ferhat Aksoy katliamda hayatını kaybeden Azeri vatandaşları anarak, “26 Şubat 1992’deErmenilerin Azeri kardeşlerimize yaptığı katliamın yıl dönümünde, içimiz buruk bir şekilde, bir yandan da sevinçli bir şekilde katliamda hayatını kaybedenleri andık.Ölmüşlerimize,şehitlerimize, Allah’tan rahmet, gazilerimizede yaşadıklarından dolayı geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.Aksu Ülkü Ocakları Başkanımız Hüseyin Emre Aydoğan’ a, MHP Aksu İlçe Başkanı Hasan Efe Üstün’e ve Belediye Başkanımız Halil Şahin’e katkılarından dolayı teşekkür ederim. ”şeklinde konuştu.


Aksu Ülkü Ocakları Başkanı Hüseyin Emre Aydoğan, Hocalı katliamının yıl dönümü münasebetiyle resim sergisidüzenlediklerini ifade ederek, “Ermenilerin Azeri vatandaşlarımız adına yaptığı katliamın yıl dönümün desoykırıma uğrayan Azeri kardeşlerimizi andık. Biz de yaşanan soykırımı anmak ve kamuoyunda farkındalık yaratmak için Hocalı katliamı konulu resim sergisi düzenledik. BizTürkler yaşanan hiçbir acıya kayıtsız kalmıyoruz. Dün olduğu gibi bugünde Türk dünyasın da yaşanan acıları paylaşıyoruz. Türk dünyasında yaşanan azizhatıralara sahip çıkmaya çalışıyoruz. Sergiyi düzenlememizin temel amacı insanlarımızın katliam hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamaktır.” ifadelerini kullandı.
Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin resim sergisinde yaptığı konuşmada, “29 yıl önce Azeri kardeşlerimizin uğradığı katliamı, haksızlığı, soykırımı unutmayız. Elbette orada yanan bir yangın bizim bağrımızı da yakar. Azeri kardeşlerimizle dostuz, kardeşiz. Soykırım da katledilen vatandaşlarımız dualar edip Fatiha’lar okuyalım. ”dedi.


MHP Aksu İlçe Başkanı Hasan Efe Üstün , “Ülkü Ocaklarımızın düzenlediği Hocalı katliamının yıl dönümün de, acılı günde bir araya geldik. Ülkü Ocaklarımız Hocalı katliamını anlatan fotoğraf sergisi düzenledi. Fotoğraflara bakarak acı çeken soydaşlarımızın acılarını yüreğimizde hissettik. Unutmamalıyız, unutturmamalıyız. Azerbaycan’da haksız bir katliam yaşandı. Türkiye Cumhuriyeti olarak Azeri vatandaşlarımızın hep yanında olduk. Turan Birliği ellerinde de tüm katliamlarda Azerbaycan’ın yanında olacağız. Böyle katliamların yaşanmadığı barış dolu günler umut ediyoruz.” diye konuştu.
Program bitimi ardından katledilen Azeri vatandaşların ruhuna Fatiha’larokunup  dualar edildi.