ANAOKULU ÖĞRENCİLERİNE DİŞ TARAMASI

30 Nisan 2014 - 08:19

Bilginler Çocuk Kulübü öğrencileri Özel MarkAsya Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği'nde ağız ve diş sağlığı taramasından geçirildi.

Bilginler Çocuk Kulübü öğrencileri Özel MarkAsya Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği’nde ağız ve diş sağlığı taramasından geçirildi.

 

Diş Hekimleri Binnur Toysal Yiğitbaşı ve Yasemen Tosuner Yatıkçı eşliğinde gerçekleştirilen diş taramasında gelecek nesillerin sağlıklı ağız yapısına sahip olmaları için bazı alışkanlıkların erken yaşlarda kazanılması gerektiğine dikkat çektiler. Diş sağlığı ve diş fırçalama teknikleri hakkında anaokulu öğrencilerini tek tek bilgilendiren hekimler; “Öğrencilerimizin sağlıklı dişlere sahip olmaları için gerekli taramayı gerçekleştirdik. Bu sayede çocuklar hem dişçi korkusunu yendi hem de diş sağlığının ne kadar önem taşıdığını öğrenmiş oldular” dedi.

 

Bilginler Çocuk Kulübü öğrencilerinden 60 anaokulu öğrencisinin diş taramaları esnasında zaman zaman heyecanlandığı gözlendi. Öğretmenleri Derya Fak, Birgül Özkaya gözetiminde gerçekleştirilen tarama sonrasında Okul Kurucu Müdürleri Binnaz Dalkıran ve Feraye Uysal; “Çocuklarımızın sağlığı her şeyden önce gelir” diyerek Diş Hekimleri Binnur Toysal Yiğitbaşı ve Yasemen Tosuner Yatıkçı’ya teşekkürlerini dile getirdi.

 

Tarama esnasında cesur tavırlar sergileyen tüm anaokulu öğrencilerine diş hekimleri tarafından Cesaret Diploması ile birlikte küçük hediyeler takdim edildi.