BAŞKAN UYSAL KALEİÇİ REHBERLİĞİ YAPTI

01 Kasım 2016 - 11:14

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, bu yıl 2'ncisi düzenlenen Ortadoğu ve Kuzey Afrika (MENA) ülkeleri Zirvesi için Antalya'da bulunan seyahat acente CEO ve Genel Müdürleri ve gazetecilerle tarihi Kaleiçi'ni gezdi.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın bu yıl 2’ncisini düzenlendiği MENA Ülkeleri Zirvesi için Antalya’da bulunan seyahat acenteleri CEO ve genel müdürleriyle gazetecilerden oluşan 300 kişilik heyet Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın ev sahipliğinde tarihi Kaleiçi’ni gezdi.

 

Başkan Uysal, Suudi Arabistan, Cezayir, Irak, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Ürdün, Tunus, Filistin, Fas, Katar, Mısır, Lübnan, Bahreyn ve Umman’dan gelen heyeti tarihi Üç Kapılar’da karşıladı. Misafirlerine Antalya’nın yöresel lezzetlerinden kızılcık şerbeti ikram eden Başkan Uysal, Kaleiçi’nin Antalya’nın en eski ve hala yaşayan yerleşim yeri olduğunu söyledi.

 

Kaleiçi’nde tarihinPagan döneminden başlayıpgünümüze kadar katman katmanuzandığını kaydeden Başkan Uysal, “Antik Roma döneminde bölgenin adıPamfilya. Bizi ziyaret eden herkese bunu ifade ediyoruz. Çünkü Pamfilya‘Çok farklı kültürlerin barış içinde bir arada yaşadığı yer’ demek.  Biz hala Pamfilya ruhunu şehrimizde ayakta tutuyoruz” diye konuştu.

 

Muratpaşa’da çok farklı kültürlerden, çok farklı inançlardan, çok farklı etnik kökenden insanınbirarada yaşadığını dile getiren Başkan Uysal,“Belediye olarak hepsine birden kucak açmaktan ve hizmet etmekten çok mutluyuz.Barış içinde, hep birlikte, bütün farklılıklarımızı birer kent kimliğine dönüştürerek herkesin kültürünü kentimizin kültürü yaparak yaşıyoruz” şeklinde konuştu.