BAŞKAN VEKİLİ BÜŞRA ÖZDEMİR'DEN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI
Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Büşra Özdemir, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
Özdemir, mesajında tüm öğretmenlere emekleri ve özverileri için teşekkür ederek, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün eğitime verdiği önemi bir kez daha hatırlattı.
Özdemir, öğretmenlerin bir milletin geleceğini şekillendiren en değerli rehberler olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Başöğretmen Atatürk’ün ilke ve devrimleri ışığında; emek, sevgi ve fedakârlıkla geleceğimizi inşa eden kıymetli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlarım. Eğitim, bir milletin en kıymetli mirasıdır ve öğretmenlerimiz bu mirası en güzel şekilde yaşatan kahramanlardır.”
Atatürk’ün “Cumhuriyetin temeli eğitimdir” sözünü hatırlatan Özdemir, eğitimin toplumun aydınlanmasındaki en önemli unsur olduğunu vurguladı. Özdemir, öğretmenlerin yalnızca bilgi aktaran kişiler değil, aynı zamanda sevgi, saygı, adalet ve özgür düşünceyi öğreten rehberler olduğunu ifade etti.
Özdemir mesajını şu sözlerle tamamladı:
“Başta Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, geleceğimizin teminatı çocuklarımızı hayata hazırlayan tüm öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum. Öğretmenler Günü’nüz kutlu olsun.”