BUDAK: "SABAH AKDENİZ GAZETESİ İFTİRANIN HESABINI YARGIDA VERECEK"
CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Sabah Akdeniz Gazetesi'nin, AKP Antalya Milletvekili Mustafa Köse'nin açıklamalarını dayanak alarak CHP'yi karalamaya kalkmasına sert tepki göstererek, 'Partimizin bir terör örgütüyle seçimlerde işbirliği yaptığı iddiası büyük bir yalan ve iftiradır.
Sabah Akdeniz Gazetesi, CHP’ye attığı bu iftiranın hesabını yargıda verecektir. AKP’li Köse, Sabah Akdeniz’in manşetindeki ifadeyi tekzip etmezse, iftiranın ortağı olacaktır” dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, yaptığı yazılı açıklamada, AKP Milletvekili Mustafa Köse’nin açıklamasını “CHP Sandıkları FETÖ’ye Bıraktı (26.10.2016)” manşetiyle veren Sabah Akdeniz Gazetesi’nin, iftira suçu işlediğini belirtti. Haberin başka hiçbir yerinde “CHP” ifadesinin geçmediğini, Köse’nin açıklamalarını yayınlayan diğer gazetelerde de parti adının yer almadığına dikkat çeken Budak, “Öyle anlaşılıyor ki; Sabah Akdeniz Gazetesi, iftira atabilmek için özel bir gayretle ve kasıtlı bir şekilde Partimizin adını manşete taşımıştır. Bu yapılan gazetecilik değildir. Bu manşet, ‘bir muhabir hatası ya da dikkatsizlik’ şeklinde bir düzeltmeyle geçiştirilebilecek nitelikte de değildir. Bir kasıt ve zorlama olduğu açıktır. Partimizin ‘FETÖ ile seçimlerde işbirliği yaptığı, sandık görevlilerinin FETÖ tarafından belirlendiği’ iddiası büyük bir yalan ve iftiradır. Sabah Akdeniz Gazetesi, CHP düşmanlığının bir yansıması olan bu iftiranın hesabını yargıda verecektir” dedi.
Sabah Akdeniz Gazetesi’nin manşetinin AKP’li Köse’ye de sorumluluk yüklediğini kaydeden Budak, “Sayın Köse, Sabah Akdeniz Gazetesi’nin manşetini tekzip etmezse, iftiranın ortağı olacaktır. Eğer bu iftiranın ortağı olacaksa, iddiasını ispatlamak zorundadır. CHP’nin hangi seçimde, hangi sandıkları FETÖ’ye bıraktığını belgeleriyle ortaya koymak zorundadır” diye konuştu.
HAVUZ MEDYASININ İFTİRA KAMPANYALARI SUÇU ÖRTMEK İÇİN
Son dönemde AKP’lilerin AKP-FETÖ ilişkisini örtebilmek için “yavuz hırsız” taktiği uyguladığını kaydeden Budak, “Başta sayın Başbakan olmak üzere AKP’li bakan ve milletvekilleri 14 yıldır, FETÖ’ye bırakılan makamların, koltukların; FEÖT’cülere parsel parsel tahsis edilen arazilerin hesabını vermek zorundadır. FETÖ’yü ülkenin başına bela edenler, ülkeyi 14 yıldır yönetenlerdir. Bu suçları gizlemek için şimdi havuz medyası üzerinden iftira kampanyaları devreye sokuluyor. Ama güneş balçıkla sıvanmaz. Akla ziyan açıklamalar yaparak, yandaş gazeteler ve havuz medyası üzerinde iftira kampanyası yürüterek, ‘Allah affetsin’ denilerek, bu suçların üstü örtülemez. AKP’li yöneticiler yavuz hırsız taktiğiyle hesap vermekten kurtulamaz. İşlenen suçların hesabı hukuk önünde mutlaka sorulacaktır” diye konuştu.