ÇANAKKALE RUHU ANTALYA'DA YAD EDİLDİ
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 111. yıl dönümü dolayısıyla Uncalı Garnizon Şehitliği ile Atatürk Kültür Merkezi'nde anma töreni ve çeşitli etkinlikler düzenlendi.
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Çanakkale Zaferi’nin 111. yıl dönümü dolayısıyla, Uncalı Garnizon Şehitliği’nde düzenlenen anma programı çelenk sunma töreni ile başladı. Törene, Vali Hulusi Şahin’in yanı sıra Antalya milletvekilleri, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Büşra Özdemir, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Yakup Ali Kahveci, vali yardımcıları, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, İl Emniyet Müdürü Dr. Sabit Akın Zaimoğlu, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Ahmet Kavukcu, Garnizon Komutanı Tümgeneral Sinan Eren, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, STK temsilcileri, şehit yakınları ve gaziler katıldı.
Vali Şahin, Şehitlik Anıtına Çelenk Sundu
Vali Hulusi Şahin tarafından şehitlik anıtına çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve saygı atışı gerçekleştirildi. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemine dair konuşmalar yapıldı. Törenin devamında Vali Hulusi Şahin tarafından şeref defteri imzalandı.
Vali Şahin, şeref defteri’ne yazdığı mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Aziz şehitlerimiz,
Milletimizin istiklali ve istikbali uğruna en kıymetli varlıklarını feda ederek bu toprakları bizlere vatan kılan siz aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.
Sizlerin fedakârlığıyla yükselen Cumhuriyetimizi aynı inanç ve sorumlulukla yarınlara taşımaya kararlıyız. Türkiye Yüzyılı’nı sizlerden aldığımız ilhamla inşa ederken, emanetiniz olan cennet yurdumuzu milletçe birlik ve beraberlik içinde daha güçlü kılma azmini taşıyoruz.
Ay yıldızımızın ışığı yolumuzu aydınlattığı müddetçe aziz hatıranız yüreğimizde yaşayacaktır.
Ruhunuz şad olsun.
Şeref defteri’nin imzalanmasının ardından Vali Hulusi Şahin ve beraberindeki heyet, şehit mezarlarını ziyaret ederek kabirlerine karanfil bıraktı ve dualar etti.
Etkinlikler Atatürk Kültür Merkezi’nde Devam Etti
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi etkinlikleri kapsamında Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenen program ile devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda, İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.
Ödül töreninin ardından 75. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan "Tarihe Sığmayanlar" isimli program izlendi. Programın sonunda Vali Hulusi Şahin, Atatürk Kültür Merkezi fuaye alanında yer alan resim ve el sanatları sergisini gezdi.
Şehitlerimiz İçin Mevlid-i Şerif Okundu
AKM’de sona eren programın ardından Muratpaşa Camii’nde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 111. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında şehitlerimiz için Mevlid-i Şerif okunarak dualar edildi.