Reklam

15 TEMMUZ COŞKUYLA KUTLANDI

Vali Ersin Yazıcı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında vatandaşlarla birlikte Milli Birlik Günü Anma Yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüşün sonunda Cumhuriyet Meydanı’ndaki programa katılan Vali Yazıcı; “Devletimize karşı hainlik edenler, karşılarında her daim güçlü Türk Milletini bulacaklardır. Terör örgütlerine karşı verdiğimiz mücadele, son terörist yok edilinceye kadar kararlılıkla devam edecektir.” dedi.

15 TEMMUZ COŞKUYLA KUTLANDI

Vali Ersin Yazıcı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında vatandaşlarla birlikte Milli Birlik Günü Anma Yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüşün sonunda Cumhuriyet Meydanı’ndaki programa katılan Vali Yazıcı; “Devletimize karşı hainlik edenler, karşılarında her daim güçlü Türk Milletini bulacaklardır. Terör örgütlerine karşı verdiğimiz mücadele, son terörist yok edilinceye kadar kararlılıkla devam edecektir.” dedi.

15 TEMMUZ COŞKUYLA KUTLANDI
16 Temmuz 2022 - 15:04

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Antalya Müzesi önünden Cumhuriyet Meydanı'na kadar, `Milli Birlik Günü Anma Yürüyüşü' düzenlendi. Vatandaşların yoğun katılımın olduğu yürüyüşe, yerli ve yabancı turistler de büyük ilgi gösterdi. Yürüyüşe Vali Ersin Yazıcı ve eşi Hanife Yazıcı’nın yanı sıra Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, Abdurrahman Başkan ve Tuğba Vural Çokal, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Durmuş Ali Arslan, Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Ali Güllü, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Özlenen Özkan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutanı Yarbay Murat Sezgin, Tugay Komutanı Piyade Albay Erdal Köse, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, çok sayıda protokol üyesi ile binlerce vatandaş katıldı.
İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı'na ait atlı ve motorize polis ekiplerinin öncülük ettiği kortej, Mehter Takımı'nın seslendirdiği marşlar eşliğinde Antalya Müzesi önünden Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Kortejdeki protokol üyeleri ve Antalyalılar ellerinde Türk bayraklarını salladı. Yürüyüşe katılamayan vatandaşlar ise balkonlardan bayraklarıyla destek verdi. Cumhuriyet Meydanı'nda son bulan yürüyüşün ardından Vali Yazıcı anı defterini imzalayarak meydandaki programa geçti.


15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle düzenlenen 'Milli Birlik Yürüyüşü'nün ardından, protokol ve kortejdeki vatandaşlar Cumhuriyet Meydanı'na geldi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başlayan törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video mesajı yayımlandı. Ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dualarla devam etti.


15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günümüz Kutlu Olsun


Tören konuşmasına meydandaki vatandaşların 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutlayarak başlayan Vali Yazıcı; “Malazgirt’ten bu güne bu topraklar için can verme sırrına eren Aziz şehitlerimize sonsuz rahmet olsun. 15 Temmuz 2016’daki o karanlık geceyi nurlu bir sabaha dönüştüren zaferi, Aziz Milletimize bahşeden Rabbimize sonsuz şükürler olsun. Dik duruşun timsali Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte o gece meydanlara inerek demokrasi mücadelesi veren Kahraman Milletimizin her bir ferdine selam olsun. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günümüz kutlu olsun. Tarihine, kültürüne, demokrasisine, vatanına, milletine, ay-yıldızına âşık Değerli Kardeşlerim, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlamalarımıza hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Türk milleti olarak etrafı ateşle çevrili bu cennet yurdumuzda bin yıldır yaşıyoruz. Millet olarak bu topraklar için çok bedeller ödedik. Her karışında şehitlerimizin kanı var. Tüm Dünya bilsin ki; bu cennet vatanın bir karış dahi toprağını asla kimseye vermeyiz, asla terk etmeyiz, asla kimseye yar etmeyiz, etmeyeceğiz de.” ifadelerini kullandı.


Hain Darbe Girişimi, Aziz Milletimizin Destansı Direnişiyle Etkisiz Hale Getirildi


Büyük bir devlet, büyük bir millet olduğumuzu dile getiren Vali Yazıcı konuşmasına şöyle devam etti: “Biz, büyük bir millet, büyük bir devletiz. Zaferlerle dolu muhteşem bir tarihimiz var. Tarih boyunca istiklal ve bağımsızlığı için mücadele veren Aziz Milletimiz, nice şanlı zaferler nice kahramanlık destanları yazmıştır. Bunlardan biri de 15 Temmuz gecesi yazılmıştır. Rengini şehitlerimizin kanından alan Ay Yıldızlı Bayrağımızın gölgesi altında sonsuza kadar bağımsız yaşamaya ant içmiş Aziz milletimiz, direnişiyle bağımsızlığından ve demokrasiden asla taviz vermeyeceğini tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. Terör örgütü FETÖ tarafından milli birlik ve beraberliğimize yöneltilen hain darbe girişimi karşısında vatan, millet, devlet ve bayrak sevdalısı Yüce Türk Milleti, başta Rabbimizin izni ve inayeti ile sonra Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın cesareti ve çağrısı ile meydanlara çıkarak kendini 1 dolara satan darbeci hainlere gereken dersi vermiştir.  Devletimize ve milletimize karşı başlatılan menfur darbe girişimi Aziz Milletimizin destansı direnişiyle etkisiz hale getirilmiştir. Hain FETÖ’cüler o gece TBMM’yi alçakça bombaladılar. Emniyet ve MİT binalarına saldırdılar. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne kurşun sıktılar. O karanlık gecede 251 kardeşimiz şehit düştü. 2 binden fazla kardeşimiz ise gazi oldu. Şehitlerimizin ruhu şad olsun. Gazilerimizin hayırlı ve uzun ömürleri olsun.”


Türk Milleti, Gün Vatana Sahip Çıkma Günüdür Diyerek Darbecileri Püskürttü


Türklerin kutsal bildiği vatan topraklarını canları pahasına koruduğunu vurgulayan Vali Yazıcı; “Bizler, hiçbir dönemde esaret altında yaşamamış kutsal bildiği vatan topraklarını canı ve kanı pahasına korumuş bir milletin mensuplarıyız. ‘Ya istiklal ya ölüm’ parolasıyla Kurtuluş Savaşı'nı Zaferle taçlandıran Yüce Türk Milleti, 15 Temmuz gecesi de ‘Gün vatana sahip çıkma günüdür.’ diyerek darbecileri püskürtmüştür. 100 sene önce Anadolu'yu işgalcilere dar eden kahramanların torunları, 15 Temmuz'da da FETÖ'cü alçak hainlere meydanları, sokakları, köprüleri dar etmiştir. Bu Millet FETÖ eliyle Türkiye'mizin hizaya sokulmasına, terbiye edilmesine, sömürgecilerin uydusu haline getirilmesine izin vermemiştir. Ferdi olmaktan büyük bir gurur ve onur duyduğum Aziz Milletimiz, bin yıl önce Malazgirt’te hangi inanç ve kararlılıkla Anadolu’nun kapılarını açmışsa, 15 Temmuz’da da aynı duygularla darbecilerin karşısına dikilmiştir. Tüm hain odaklar şunu iyi bilmelidir ki; Devletimize, ay yıldızlı bayrağımıza, milletimize, milli irade ve demokrasimize hainlik edenler, karşılarında her daim güçlü Türk Milletini bulacaklardır. FETÖ, PKK ve tüm terör örgütlerine karşı verdiğimiz mücadele, son terörist yok edilinceye kadar kararlılıkla devam edecektir. Bize düşen en büyük görev; devletimize, milletimize, bayrağımıza ve kutsal vatan toprağımıza sahip çıkmaktır.” şeklinde konuştu.


Ahenk İçinde Çalışarak, Geleceğimizi İnşa Edeceğiz


Hiçbir zorluğun kendilerini yollarından döndüremeyeceğini söyleyen Vali Yazıcı; “Zorluklar karşısında yılmayacağız, saldırılar karşısında asla geri adım atmayacağız. Ecdadımızın ve şehitlerimizin bize emaneti olan bu vatanı, gecemizi gündüzümüze katarak, şanlı tarihimizden ve ecdadımızdan aldığımız ilhamla ahenk içinde çalışarak, geleceğimizi inşa edeceğiz. İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un ‘Sahipsiz olan memleketin batması haktır, Sen sahip olursan, bu vatan batmayacaktır.’ dizelerindeki şuurla, ölümü pahasına vatana nasıl sahip çıkılabileceğini bir kez daha gösteren tüm vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum.” dedi.


Daha Güçlü Ve Büyük Türkiye Olma Yolunda Milletçe Daha Da Kenetleneceğiz


Hainler ile mücadelenin ilk günkü kararlılıkla devam ettiğine değinen Vali Yazıcı; “Üzerinden 6 yıl geçmiş olmasına rağmen yaşananlar henüz taze. Devletimiz, hainler ve destekçilerine karşı kararlılıkla mücadeleye devam ediyor. İnlerine gireceğiz diyorduk, hamdolsun, inlerine girdik. Devletimizin kurum ve kuruluşlarına adeta birer virüs gibi sızan hainleri tek tek temizledik, temizlemeye de devam ediyoruz. 15 Temmuz’da, bizlere diz çöktürmeye çalışanlara karşı gereken cevabı verdik. Şimdi icraat vakti. Birlik ve beraberliğimizi muhafaza edeceğiz. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Ülkemizi, arzuladığımız seviyelere çıkarmak için bütün gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Sözlerime son verirken 15 Temmuz etkinliklerimizin birliğimize, bütünlüğümüze, daha güçlü ve büyük Türkiye olma yolunda milletçe daha da kenetlenmemize vesile olmasını diliyorum.” diye konuştu.


Rabbim,  Bu Millete Bir Daha 15 Temmuz Gibi Hainlikler Ve Acılar Yaşatmasın


Konuşmasının sonunda vatandaşların 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutlayan Vali Yazıcı; “Rabbim, bu birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi daim eylesin. Vatanımızı her türlü saldırıdan, her türlü ihanetten muhafaza etsin. Rabbim,  bu Millete bir daha 15 Temmuz gibi hainlikler ve acılar yaşatmasın. Cumhuriyetimizin kurucusu Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, tüm şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden tüm gazilerimizi rahmetle ve şükranla yâd ediyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günümüz kutlu olsun.” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından meydanda kurulan dev ekranlarda 15 Temmuz darbe girişimi gününde yaşananlardan bir kesit video izletildi. Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü´nün düzenlediği 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeleri de Vali Yazıcı takdim etti. Program Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan gösteri ve mehter takımı gösterisi ile devam etti.
Cumhuriyet Meydanındaki 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri kapsamında, 81 ilde gerçekleştirilen “Sancak Koşusu” sonunda Vali Yazıcı sancağı teslim aldı ve sporculara teşekkür belgesi verdi. Program 00.13’de sala okunması ve Yivli Minare Camii’nde kılınan teheccüt namazı ile son buldu.

Bu haber 550 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum