Reklam

AGC BASIN OSCARLARI SAHİPLERİNİ BULDU

Pandemi nedeniyle yapılamayan Antalya Gazeteciler Cemiyeti 2019-2020 Basın Ödülleri, düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

AGC BASIN OSCARLARI SAHİPLERİNİ BULDU

Pandemi nedeniyle yapılamayan Antalya Gazeteciler Cemiyeti 2019-2020 Basın Ödülleri, düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

AGC BASIN OSCARLARI SAHİPLERİNİ BULDU
30 Eylül 2021 - 19:00

Tören öncesi kokteylin akabinde, AGC Kardelenlerinden Konservatuar mezunu Özüm Özmen’in güzel şarkılarının ardından Antalya Basın Ödülleri törenine geçildi.
 
Pandemi nedeniyle geçtiğimiz yıl yapılamayan AGC Basın Ödülleri töreni Su Otel’de gerçekleşti. Törene Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, AGC Başkanı Mevlüt Yeni, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, ATSO Başkanı Davut Çetin, OSB Başkanı Ali Bahar, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, AESOB Başkanı Adlıhan Dere, siyasi parti temsilcileri, STK Başkanları , AGC’ye destek veren kurum ve kuruluşlar ile AGC üyeleri katıldı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. AGC Başkanı Mevlüt Yeni’nin konuşması ile devam eden törende sırası ile ödüller sahiplerini buldu. AGC Başkanı Mevlüt Yeni’nin AGC Başkanı olarak katıldığı son tören olmasından dolayı Yeni’ye KKTC Antalya Turizm Temsilcisi Nazmi Pınar, Rauf Denktaş’ın sözünün bulunduğu tablo ve matara hediye etti.
 
“CEMİYET BAŞKANI OLARAK ÇIKTIĞIM SON TÖREN”
 
AGC Başkanı Mevlüt Yeni tören konuşmasında, “Bu salonda 14 defa sizlerin huzuruna çıktım. Geçtiğimiz yıl pandemi nedeni ile 2019 yılının ödüllerini maalesef kısıtlamalar sebebi ile tören yapamayıp verememiştik. 15 yıllık cemiyet başkanıyım. Bu ödül töreni ile belki de cemiyet başkanı olarak son çıktığım tören. Çünkü yeni seçimlerde aday olmayacağımı söylemiştim. Cemiyet başkanı olarak son kez sizlere hitap ediyorum. 2006 yılında devraldığım AGC bayrağını en iyi şekilde hem camiamızı hem de Antalya’yı başkanlık yaptığım süre içerisinde temsil etme gayreti içerisinde oldum. 15 yıllık başkanlık sürecim içerisinde bin 500’e yakın gazeteciyi bu şehre getirdik. Birçok ülkeden meslektaşımızı da bu şehre getirdik. Birçok projeye imza attık. Geriye dönüp baktığımda alnımız ak başımız dik. Yerel medya, bir şehrin sorunlarının çözümünde, gelişiminde çok önemli bir yere sahiptir. Yerel medyayı yaşatmak zorundayız. Yerel medya gücünü okurdan alır. Bu salonda bulunan herkesten yerel medyaya sahip çıkmasını istiyorum. Yerel medyanın güçlü olması demek, Antalya’nın güçlü olması demektir” diye konuştu.
 
"O DÖNEM YAŞAM SAVAŞI VERMİŞTİM"
 
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, "Geçen yıl pandemi dolayısıyla AGC ödül töreni yapılmamıştı. Tabii ki ben de o dönemde bir yaşam savaşı vermiştim. Dün olduğu gibi bugünde hep Antalya'mız için çalışmaya birlikte devam edeceğiz. Çünkü gerçekten AGC Avrupa'da her yere gitti geldi. Biz de bu güzel Antalya'mızı Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Hiç şüphesiz ki Antalya, dünyanın en güzel şehridir' dediği gibi Antalya güzel olmaya devam edecek" şeklinde konuştu.
 
"TÜM ARKADAŞLARIMI TEBRİK EDİYORUM"
 
Antalya Valisi Ersin Yazıcı, "Güzel bir an için bir aradayız. 2 yıldır yapılamayan ve bu yıl yapılan ödül töreninde de başta sahnedeki arkadaşlarım olmak üzere ödül kazanan tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum" dedi.
“2019 ve 2020 Yılı AGC Antalya Basın Ödülleri” töreninde dereceye girenlere ödülleri verildi. AGC Başkanı Mevlüt Yeni ve Yönetim Kurulu, Antalya Gazeteciler Cemiyeti’ne destek veren kuruluşlara da Teşekkür plaketi takdim etti.
 
2019 yılında Nuri Dağtekin Özel Ödülü, AGC’ye verdiği desteklerden dolayı cemiyet kurucularından basın emekçisi Abdülkadir Kalender’e verildi. 2020 yılında bu ödül, Nürnberg Gazeteciler Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Joachim Hauck’a verildi.
 
2019 yılında AGC Kurum Özel Ödülü de Antalya Gazeteciler Cemiyetine ve Antalya ekonomisi ve turizmine kattığı değerden dolayı SUNİS Hotel Grubu’na (Su Otel) verildi. 2020’de ise bu ödül, Antalya yerel medyasına katkı ve destekleri, Antalya ekonomisinin gelişimi ve büyümesi için projeler üretmesi, son olarak yaptığı Özel Antalya Organize Sanayi Bölgesi Teknik Koleji ile Türkiye’de örnek bir eğitim modeli geliştirmesi ve hayata geçirmesi nedeniyle Antalya Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB) verildi.
 
Yoğun katılım ile gerçekleşen tören, toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.
 

Bu haber 439 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum