Belediye Başkanı Halil Şahin, yeni yıl temennilerinde bulunarak açtığı toplantıda, 2016 yılında halka daha verimli hizmetler sunmayı amaçladıklarını söyledi.
Yeni yılın ilk meclisi Aksu Belediyesi’nde Başkan Halil Şahin başkanlığında gerçekleştirildi. Mecliste üç kişiden oluşan denetim komisyonuna AK Partiden Özay Karabulut ve Ferit Özçelik MHP’den ise Kadir Şahbaz seçildi.
Perge Caddesinde bulunan ve daha önce Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığına 5 yıllığına tahsisi yapılan alan ise Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan tahsis iptal edilerek Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne on yıllığına tahsis edildi. Gençlerin spor yapmasına büyük önem verdiklerini kaydeden Belediye Başkanı Halil Şahin, “Biz ilçeye spor salonu yaptık, yanına yapılan halı saha da bitmek üzere. Bu salonda bayanlarımız da spor yapma imkanı buldu. Ama tesisler yeterli değil, ilçemize yeni tesisler kazandırmamız gerekiyor. Belediye olarak her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.
AKSU MODERN KENT MEYDANI KAZANACAK
Aksu’ya modern bir kent meydanı kazandırılmak için hazırlanan ve Büyükşehir Belediyesinden onaylanan 1/5000 ölçekli planlar doğrultusunda hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planları belediye meclisine önergeyle sunularak görüşüldü ve imar komisyonuna havale edildi. Bu konuda açıklama yapan Başkan Şahin, “Planlama çalışmalarının yanı sıra Aksu’muza yakışır nitelikte bir kaymakamlık hizmet binası ve kent meydanı proje çalışmaları da ayrıca yürütülmektedir. En kısa zamanda çalışmaları sonlandırıp kent merkezimizi modern hale getirmeye çalışıyoruz” dedi.
YORUMLAR