Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 105 yıl önce Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışını Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ilan etmesiyle kendilerine armağan edilen bayramı kutlayan minikler doyasıya eğlendi. Antalya’nın Aksu İlçesi’nde bulunan tüm eğitim kurumları 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için özel etkinlikler düzenledi. Öğrenciler müzikli gösteriler, şarkılar, halk oyunları ve eğlenceli yarışmalarla bayramın coşkusunu yaşadı. Renkli kostümleriyle sahne alan minikler, sergiledikleri performanslarla izleyicilerden büyük alkış aldı. Etkinliklere veliler de yoğun ilgi gösterdi. Okul bahçelerini dolduran aileler, çocuklarının heyecanına ortak olarak bu özel günü birlikte kutladı. Öğrencilerin ve velilerin yüzlerindeki mutluluk, 23 Nisan’ın ne kadar anlamlı ve özel bir gün olduğunu bir kez daha gösterdi. Her yıl olduğu gibi bu yıl da birlik, beraberlik ve neşe içinde kutlanan 23 Nisan, Aksu’da geleceğin teminatı çocukların değerini bir kez daha hatırlattı.
KAYMAKAM ŞAHİN VE MÜDÜR ÖZTÜRK’TEN KUTLAMA MESAJI
Aksu Kaymakamı Ahmet Hikmet Şahin yayınladığı mesajında “Vatanımızın bölünmez bütünlüğünü ve bağımsızlığımızı ifade eden, Türk Milleti’nin iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 105. yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı milletçe birlik ve beraberlik içerisinde kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bize bu güzel vatanı armağan eden tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, yüzlerindeki gülücüklerin, kalplerinde sevgi ve umudun eksik olmadığı geleceğimizin teminatı olan tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum” ifadelerine yer verdi. Aksu İlçe Milli Eğitim Müdürü Cahit Öztürk de “Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının ve millî egemenliğimizin ilanının 105. yıl dönümünde, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor; tüm çocuklarımızı sevgiyle kucaklıyorum” dedi.
AKSU'DA 23 NİSAN COŞKUSU
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ’NİN AÇILIŞ YIL DÖNÜMÜ OLAN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI, AKSU’DA BÜYÜK BİR COŞKUYLA KUTLANDI.

28 Nisan 2025 - 07:54

Bu haber 107 defa okunmuştur.
YORUMLAR