Reklam

AKSU'DA MUHTEŞEM ŞÖLEN

Aksu Belediyesi tarafından bu yıl 7’ncisi düzenlenen Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri kapsamında konser veren ünlü sanatçı Mustafa Yıldızdoğan, sevenlerine muhteşem bir gece yaşattı. Pazar günü ise yağlı güreşlerde altın kemerin sahibi başpehlivan Ali Gürbüz oldu.

AKSU'DA MUHTEŞEM ŞÖLEN

Aksu Belediyesi tarafından bu yıl 7’ncisi düzenlenen Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri kapsamında konser veren ünlü sanatçı Mustafa Yıldızdoğan, sevenlerine muhteşem bir gece yaşattı. Pazar günü ise yağlı güreşlerde altın kemerin sahibi başpehlivan Ali Gürbüz oldu.

AKSU'DA MUHTEŞEM ŞÖLEN
13 Ekim 2022 - 16:50
Reklam

Aksu Belediyesi’nin 3 yıllık aranın ardından düzenlediği yağlı pehlivan güreşleri Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’in ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Cumartesi günü Aksu Güreş Sahası’ndaki konsere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Konseri izlemeye gelenler arasında Aksu Kaymakamı Ahmet Hikmet Şahin ve MHP MYK Üyesi Mustafa Aksoy, Aksu Belediyesi Güreş Ağası işadamı Harun Şahin Kırbıyık da yer aldı. Akif Arıcı’nın sunuculuğunu yaptığı gecede ilk olarak Ümmü Erbil sahne aldı. Birkaç kez sahneden inerek vatandaşların yanına giden sanatçı, sevgi seliyle karşılaştı. Bir saatlik canlı performansıyla herkesin beğenisini kazanan Ümmü Erbil, albümünü Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin ve eşi Ümmü Şahin’e hediye etti.  Başkan Şahin ve eşi Ümmü Şahin sahnede ünlü sanatçıya çiçek ve hediye takdim etti. Aksu’da olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirten sanatçı, Başkan Şahin’e ve eşi Ümmü Şahin’e teşekkür etti.  
 
YILDIZDOĞAN’A SEVGİ SELİ
 
Gecenin ilerleyen saatlerinde ise ünlü sanatçı Mustafa Yıldızdoğan sahne aldı. “Türkiyem” şarkısıyla sahneye çıkan Yıldızdoğan’a binlerce Aksulu eşlik etti. Vatandaşların istek şarkı ve fotoğraf arzusunu kırmamak için elinden geleni yapan Yıldızdoğan, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Başkan Şahin, ünlü sanatçıya çiçek ve plaket takdiminde bulunurken Aksu Kaymakamı Ahmet Hilmi Şahin de Yıldızdoğan’a hediye takdiminde bulundu. Yaklaşık bir buçuk saatlik performansın ardından Aksululara veda eden ünlü sanatçıyı yakından görmek isteyenler izdihama neden oldu. 
 
 
GÜREŞLER NEFES KESTİ


Cumartesi günü gerçekleştirilen konserin ardından aynı sahaya sabah erken saatlerde gelen vatandaşlar tribünleri hınca hınç doldurdu. Sezonun en önemli son güreşini izlemek isteyenler gerek farklı ilçelerden gerekse farklı şehirlerden Aksu’ya akın etti. 60’ı başpehlivan bini aşkın sporcunun katıldığı güreşlerde ilk olarak alt boylar kol bağladı. Saatler 12.00’yi gösterdiğinde başpehlivanların ilk tur mücadelesi için kuralar çekildi. Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’in ev sahipliği yaptığı etkinliği izlemeye gelenler arasında Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş, AK Parti Antalya milletvekillerinden İbrahim Aydın ve Atay Aslu, MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, Aksu Kaymakamı Ahmet Hikmet Şahin, AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, MHP İl Başkanı Hilmi Durgun, MHP MYK Üyesi Mustafa Aksoy, güreş ağası işadamı Harun Şahin Kırbıyık, siyasi partilerin ilçe başkanları ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri de yer aldı. Televizyon kanallarından da canlı yayınlanan güreşler müthiş mücadelelere sahne oldu. Güreşlerin ikinci turunda ise erken finallerden biri yaşandı. Başpehlivan Ali Gürbüz rakibi başpehlivan İsmail Balaban’ı mağlup etti. Finalde ise başpehlivan Osman Aynur’u mağlup eden Yusuf Can Zeybek ile başpehlivan Hüseyin Gümüşalan’ı mağlup eden başpehlivan Ali Gürbüz karşılaştı. Puanlamaya kadar süren güreş esnasında her iki güreşçiye ödül vereceğini açıklayan sporsever işadamları, seyircilerin alkışlarını topladı. Rakibini mağlup eden başpehlivan Ali Gürbüz kürsüdeki adını birinciliğe yazdırdı. Ali Gürbüz hayranlarının sevince boğulduğu mücadelenin ardından kupalar verilirken, başpehlivan Ali Gürbüz de altın kemerin sahibi oldu.
 
 
GÜREŞ AĞALIĞINI KIRBIYIK KAZANDI
 
Aksu Belediyesi 7’nci Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri’ndeki ağalık ihalesi de büyük çekişmeye sahne oldu. İşadamı Harun Şahin Kırbıyık ile açık arttırmaya çıkan diğer ağa adayları sırayla çekildi. Aksu Belediyesi 7’nci Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde ağalık ihalesini 5 milyon lira ile Harun Şahin Kırbıyık kazandı. Sporseverler tarafından büyük alkış alan işadamı Kırbıyık, spora ve sporcuya her zaman destek olacağını söyledi.
 
 
GÜREŞ ALANI GÖRSEL ŞÖLENE DÖNÜŞTÜ
 
Aksu Belediyesi 7’nci Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri kapsamında iki gün süren şenlikler görsel şölene de sahne oldu. Konser için sahaya kurulan sahne ve her iki yanındaki dev ekranlar sayesinde binlerce kişi konseri en iyi şekilde izleme fırsatı buldu. Konserin kapanışı ise büyük sürprizle gerçekleşti. “Türkiyem” parçası ile final yapan ünlü Mustafa Yıldızdoğan türküyü söylediği esnada konfeti ve havai fişekler gökyüzünü süsledi. Büyük bir beğeni toplayan anları binlerce kişide sosyal medya hesapların da paylaştı. Güreşler esnasında saha içinde kurulan dev ekran sayesinde yeniş anları ile tartışmalı pozisyonlar tekrar tekrar izlenirken, dışarıdaki esnaftan alışveriş yapmak isteyenler ise saha dışına kurulan dev ekrandan mücadeleyi takip etme şansı yakaladı. 
 
 
YILDIZDOĞAN KALPLERİ FETHETTİ
 
Cumartesi günü Aksu’da muhteşem bir konser veren Mustafa Yıldızdoğan, gece boyunca sevenlerinin isteklerini yerine getirmeye çalıştı. Ünlü sanatçı kendisini çok seven Aksu Belediyesi eski personeli İbrahim Namal’ın rahatsızlığı nedeniyle konsere gelemediği haberini alınca harekete geçti. Pazar sabahı Namal’ın kapısını çalan ünlü sanatçı hayranına sürpriz yaptı. Namal’a ‘geçmiş olsun’ dileklerinde bulunan ve ona türkü söyleyen Yıldızdoğan, sohbetin ardından ayrıldı. Sevilen sanatçı bu davranışıyla kalpleri bir kez daha fethetti.
 
 
AKSU GÜREŞ TAKIMI 3 ALTIN MADALYA KAZANDI
 
Müsabakalarda 3 altın madalya kazanan Aksu Belediye Spor Kulübü’nün Başkanı Mehmet Selvi, “Büyük orta boyda Muhammed Can Kuzay, küçük orta küçük boyda Burak Selvi ve deste küçük boyda Ahmet Kızıl altın madalyanın sahibi oldu. Bize madalya sevincini yaşatan güreşçilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Bu güzel organizasyonun gerçekleştirilmesine katkı sağlayan başta Aksu Belediye Başkanımız Halil Şahin ve güreş ağamız Harun Şahin Kırbıyık olmak üzere organizasyonumuzun hazırlanmasına katkı sağlayan herkese, güreşlerimize katılan tüm konuklarımıza, ata sporumuza gönül veren güreşlerimize katılan güreşçilerimize ve tüm güreş severlere şükranlarımı sunuyorum” açıklamasında bulundu.
 
 
DERECE YAPAN SPORCULAR
 
BAŞPEHLİVAN
1: ALİ GÜRBÜZ
2: YUSUF CAN ZEYBEK
3: OSMAN AYNUR
3: HÜSEYİN GÜMÜŞALAN

BAŞ ALTI
1: HASAN BORUCU
2: OSMAN KAN
3. NAZMİ ŞAHİN
3. HASAN GÜZELLER

BÜYÜK ORTA
1. MUHAMMMET CAN KUZAY
2. İMRAN VARDI
3. HASAN CAN GÜZELLER
3. BATUHAN GÜZEL

KÜÇÜK ORTA BÜYÜK BOY
1. CELAL BAYAR ÇİLENKER
2. HÜSEYİN AKIN
3. MUHAMMET OCAK
3. ÖMER FARUK KIRAT

KÜÇÜK ORTA KÜÇÜK BOY
1. BURAK SELVİ
2. ALİ KAN
3. ALPER ÖNAL
3. HASAN GÜLER

DESTE BÜYÜK BOY
1. BAYRAM BERK KARACAN
2. BATUHAN ŞAHİN LAİK
3. ABDURRAHİM MUTLU
3. FETULLAH OĞUL

DESTE ORTA BOY
1. SEYİT SERT
2. HÜSEYİN COŞKUN
3. RAMAZAN EFE BOZTAŞ
3. ALİ ŞERBETÇİOĞLU

DESTE KÜÇÜK BOY
1. AHMET KIZIL
2. KAAN DURGUN
3. OSMAN ŞİMŞEK
3. SALİHCAN TOPÇU

AYAK
1. BEYTULLAH SARI
2. KADİR EREN ATLI
3. BUĞRAERTEN
3. AHMET EFE ÜNLÜ

TOZKOPARAN
1.EREN BİLGİÇ
2. YİĞİT ARDA ALUÇ
3. HASAN AY
3. KORAY EKEN

TEŞFİK-2
1.OĞUZHAN SÜLEYMAN SUNAR
2. MAHMUT MÜNİR GÖKÇE
3. YUSUF İSLAM BAKAY
3. MUHAMMET DEMİRAYAK

TEŞFİK-1
1. FAHRETTİN ADİL ÇELİK
2. MEHMET BAŞKAN BOZKURT
3. RAMAZAN ÖZTUNÇ
3. FERHAT DUMAN

MİNİK-2
1.ARİF BULUT
2.DOĞANAY KOPARAN
3. MERT KARAKAYA
3. MUSTAFA SALİH KAHRAMAN

MİNİK-1
1.İBRAHİM ARMUTLU
2. İSA ERTAŞ
3. HAMZA RECEP TAV
3. ALİ BAKAN
 

Bu haber 978 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum