Reklam

AKSU ERTUĞRUL GAZİ ORTAOKULU’NDAN PROJE HAMLESİ

Aksu Karaçallı Mahallesi’ndeki Ertuğrul Gazi Ortaokulu, ulusal ve uluslararası eğitim projelerini başarıyla sürdürüyor.

AKSU ERTUĞRUL GAZİ ORTAOKULU’NDAN PROJE HAMLESİ

Aksu Karaçallı Mahallesi’ndeki Ertuğrul Gazi Ortaokulu, ulusal ve uluslararası eğitim projelerini başarıyla sürdürüyor.

AKSU ERTUĞRUL GAZİ ORTAOKULU’NDAN PROJE HAMLESİ
17 Şubat 2022 - 22:21
Reklam

Eğitim ve kitap okuma alışkanlığına büyük önem veren Antalya Valisi Ersin Yazıcı liderliğinde başlatılan AHENK projesi kapsamında kitap okuma saati etkinliği düzenlenen okulda 4 şubedeki 87 öğrenci aynı anda kitap okuyor. Öğrenciler proje sayesinde, okuma alışkanlığının yanı sıra, yorum yapabilme ve kelime dağarcığının artması sayesinde de kendini ifade etme konusunda büyük bir ilerleme sağlıyor.


PROJE VE FARKINDALIK ÇALIŞMALARI


3 öğrencinin hazırladığı “Ekmeğim Hazinemdir” isimli projeyle TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’na katılan Aksu Ertuğrul Gazi Ortaokulu özellikle Türk toplumunca kutsal kabul edilen ekmeğin israfına dikkat çekti. Manevi sonuçlarının yanı sıra ülke ekonomisine de ciddi derecede zarar veren ekmek israfının nasıl önüne geçileceği konusunda yöntemlerin aktarıldığı proje kapsamında görsel çalışmalarla farkındalık sağlandı. Aksu Ertuğrul Gazi Ortaokulu’nun bir başka başarılı çalışması ise iki öğrencinin hazırladığı “Kültür Elçisiyim” isimli proje oldu. Kültürel mirasın tanımı, önemi ve yeni nesillere aktarımı konusunda araştırma yapan öğrenciler, sadece tarihten günümüze gelen han, hamam ve saray gibi ögelerin değil, sanat, spor, gelenek gibi konuların nasıl korunması gerektiğini öğrenmiş oldu. Uluslararası projelerinde paydaşı olunan okulda, E-twinning Masal Yolu Projesi kapsamında Anadolu masallarının ve dünya masallarının ortak noktaları ile özellikleri araştırıldı. Ayrıca Türkiye, İspanya, Fransa ve İtalya başta olmak üzere 15 ülkenin katıldığı, öğrencilerin birbirleriyle farklı dillerde iletişim kurmalarını amaçlayan proje sayesinde öğrencilerin farklı kültürlerle temas etmelerinin yanı sıra İngilizceyi normal hayata entegre etmeleri amaçlandı.


ÇEVRE VE DOĞA BİLİNCİ


TÜRÇEV‘in programlarından biri olan orman projesi kapsamında ise ormanların yaşam için önemi, korunması ve çevre bilinci hedeflendi. Öğrenciler ayrıca geri dönüşüm bilincini oluşturmak adına ambalaj ve atık türlerinin tekrar kazandırılması için çalışmalarına devam ediyor.
 
 
 
 

Bu haber 689 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum