Reklam

ANTALYA’MIZI DÜNYADA ÜST SIRALARA TAŞIMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Vali Ersin Yazıcı, ANFAŞ Antalya Expo Center'da Türkiye Belediyeler Birliğinin destekleriyle Akdeniz Belediyeler Birliğince düzenlenen “9. Antalya CityExpo Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı” açılış törenine katıldı. Fuarın şehirlerin teknolojik yapısına ışık tuttuğunu aktaran Vali Yazıcı; “Antalya’mızı dünyada bilinen şehirler arasında en üst sıraya taşımaya hep birlikte devam edeceğiz.” dedi.

ANTALYA’MIZI DÜNYADA ÜST SIRALARA TAŞIMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Vali Ersin Yazıcı, ANFAŞ Antalya Expo Center'da Türkiye Belediyeler Birliğinin destekleriyle Akdeniz Belediyeler Birliğince düzenlenen “9. Antalya CityExpo Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı” açılış törenine katıldı. Fuarın şehirlerin teknolojik yapısına ışık tuttuğunu aktaran Vali Yazıcı; “Antalya’mızı dünyada bilinen şehirler arasında en üst sıraya taşımaya hep birlikte devam edeceğiz.” dedi.

ANTALYA’MIZI DÜNYADA ÜST SIRALARA TAŞIMAYA DEVAM EDECEĞİZ
12 Kasım 2021 - 14:53
Reklam

Türkiye Belediyeler Birliğinin destekleriyle Akdeniz Belediyeler Birliğince düzenlenen “9. Antalya CityExpo Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı” kapılarını ziyaretçilere açtı. ANFAŞ Antalya Expo Center'da gerçekleştirilen fuara Vali Ersin Yazıcı’nın yanı sıra Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici, , Aksu Kaymakamı Ahmet Hikmet Şahin, Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı ve Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gürbüz, Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere, Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır ve KKTC Antalya Başkonsolosu Cem Topçu katıldı.
Anfaş Fuar Merkezi'nde ziyaretçilerine kapılarını açarak belediyeciliği güncel teknolojilerle buluşturacak olan fuar, bu yıl "İnsan ve Çevre" temasıyla sunulacak. Fuarda firmalar, ulaşım araçları, geçiş ve aktarma sistemleri, belediye demirbaş ve tüketim malzemeleri, kent mobilyaları, park ve bahçe düzenlemeleri, bahçe süs bitkileri, peyzaj, altyapı su, gaz, yol malzeme ve ekipmanları, arıtma sistemleri, temizlik ve bakım ekipmanları, ses, ışık ve görüntü ekipmanları, spor tesisi ve spor malzemeleri, güvenlik, yangın, iş sağlığı ve güvenliği, elektrik, elektronik, bilgisayar otomasyon, yazılım, e-belediyecilik sistemleri gibi yeni ürün grupları sergilenecek.
Dünyada Artık Şehirler Yarışıyor
Böylesine anlamlı ve güzel bir fuarın, turizmin başkenti Antalya’da düzenlenmesinden büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Vali Yazıcı, fuara katkı sunan herkese teşekkürlerini iletti. Fuarın Türkiye’deki birçok belediyenin teknolojik gelişmesine ışık tutacağına inancının tam olduğunu söyleyen Vali Yazıcı; “Antalya’mız her yıl yerli ve yabancı birçok misafirin ziyaret ettiği turizmin başkenti ve ülkemizin en önemli şehirlerinden biri. Bu önemli şehrimizin iyi yönetilmesi, şehrimizde günün en ileri teknolojisinin kullanılması ve şehrimizde yaşam kalitesinin arttırılması çok önemli. Turizmin başkenti Antalya’dan dünyaya şunu bir kez daha göstereceğiz: Türkiye’de belediyecilik yapılıyor. Hem de en iyi şekilde, tatlı bir rekabet içinde yapılıyor. Az önce Belediyeler Birliği Genel Sekreterimizin ifade ettiği gibi artık günümüzde şehirler yarışıyor. Artık ülkelerden çok dünyada şehir yarışları başladı. Bu yarışta İstanbul’dan sonra ülkemizin dünyada tanınan ve bilinen en önemli şehri Antalya. Burası ülkemizin dışa açılan penceresi. Biz Antalya olarak, ülkemizin turizm başkenti olan bu güzel şehrimizi misafirlerimize sunarken belediyecilik noktasında en üst düzeyde hizmet verme gibi bir zorunluluğumuz var. Bunu yerine getirmek için tüm belediyelerimiz büyük gayret içindeler. Ama bu yetmez deyip çok çalışmaya devam etmeliyiz. Şehir olarak, ülke olarak büyük hedeflerimiz var. 2019 yılında yakaladığımız turist sayısını inşallah 2022 yılında aşacağız. Daha çok misafiri ağırlayacağız. Daha çok misafiri ağırlayarak ülkemizin değerleri ve kültürüyle buluşturmuş, şehrimizi ve ülkemizi tanıtmış olacağız.” ifadelerini kullandı.
Antalya’yı Her Konuda Zirveye Çıkaracağız
En büyük hedeflerinin Antalya’nın dünya çapında bilinirliğini arttırarak her konuda zirveye çıkarmak olduğunu dile getiren Vali Yazıcı sözlerine şöyle devam etti: “Günümüzde şehirlerin yarışı tüm hızıyla devam ediyor. Bu şehir yarışında da Antalya’nın geride kalmaması, yoluna tüm hızıyla devam etmesi için gereken bütün çalışmaları yapacağız. Bu tür teknoloji fuarları, belediyelerin insanlara hizmet sunumu noktasında önem arz etmekte. Özellikle bu fuar Antalya için daha da önemli. Çünkü burası ülkemizin dışa açılan penceresi. Böylesine ağır bir sorumluluğumuz var. Teknoloji fuarlarıyla belediyelerin insanlara hizmet sunumu noktasında da bir yarış halinde olarak son teknoloji ile hizmet vermesinin gerekliliğini hepimiz çok iyi görüyoruz. Bu konuda belediyelerimize güveniyorum. Şehrimizi ziyaret eden bütün misafirlere teknolojinin getirdiği yenilikleri, imkânları sunmak adına en iyisini, en güzelini yapmaya devam edeceğiz. Antalya’yı dünyada bilinen şehirler arasında en üst sıraya taşımaya hep birlikte devam edeceğiz.”
Açılışın konuşmasının ardından fuar alanındaki stantları gezen Vali Yazıcı, fuara katılan sektör temsilcileriyle sohbet etti. Belediyeciliği güncel teknolojilerle buluşturacak olan Antalya City Expo Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı, ANFAŞ Fuar Merkezi’nde 11-13 Kasım tarihleri arasında ziyarete açık olacak.
 
Teknoloji Belediyeler İçin Olmazsa Olmaz Öneme Sahip
Fuardan sonra gazetecilere röportaj veren Vali Yazıcı; “Bu şehre bu tür fuarlar yakışıyor. Bu şehir her anlamda her alanda önde bir şehir. Bu fuarın Antalya’da düzenleniyor olmasını yurt dışı ve yurt içinden tarafların burada buluşması çok önemli. Turizmin başkenti Antalya’mızın bu tür fuarlarla da anılıyor olması ve belediyecilik anlamında yeniliklerin buradan başlıyor olması ve buradan dağılacak olmasından gurur duyuyoruz. Antalya’mızın belediyecilik anlamında da her geçen gün kendisini biraz daha yukarı taşıdığına şahitlik ediyoruz. Artık şehirlerin marka değeri, bağlı oldukları sınırları aşarak bazen ülkelerin bile önüne geçiyor. Bu noktada şehirlerimizin markalaşması önemli. Şehirlerimizi yöneten belediyelerimiz için insan kaynakları ve teknoloji çok önemli bir yere sahip. Bizim her yıl milyonlarca yerli ve yabancı misafirimiz oluyor. Ülkemizi bu noktada dışarıya tanıtıyoruz. Antalya’mızın omuzlarında ağır bir sorumluluk var. Ama şehrin paydaşlarıyla birlikte bu sorumluluğu en iyi şekilde taşıdığımıza inanıyorum. Teknoloji belediyeler için olmazsa olmaz öneme sahip. Çünkü artık dünyada şehirler yarışıyor. Her manada yarışıyor. Altyapı, üstyapı, kültür, sanat, etkinlik vb. her manada şehirler arası bir yarış söz konusu. Günümüze teknolojisiz hiçbir şey mümkün değil. Kamu kurumları arasında bu teknolojiyi en hızlı kullanan ve uygulayan kurumlar belediyelerimiz. Bu noktada fuarın önemli olduğunu ve belediyelerimizin teknolojilerine katkı sunacağına inanıyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
 

Bu haber 395 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum