ATAY USLU’DAN BOMBUS ARI ÜRETİM TESİSİNE ZİYARET

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu Bombus arı üretim tesisini ziyaret etti.

ATAY USLU’DAN BOMBUS ARI ÜRETİM TESİSİNE ZİYARET

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu Bombus arı üretim tesisini ziyaret etti.

ATAY USLU’DAN BOMBUS ARI ÜRETİM TESİSİNE ZİYARET
10 Şubat 2022 - 20:45

TBMM Akdeniz-PA Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Seracılığın merkezi Kumluca’da Bombus arı üretim tesisini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.


BOMBUS ARILARIN TAMAMI ANTALYADA ÜRETİLİYOR

Antalya Milletvekili Atay Uslu, Kumluca’da Bombus Arısı üretim tesisinde incelemelerde bulunarak tesis hakkında bilgi aldı. Tesis ziyareti sonrası açıklama yapan Atay Uslu;” Ülkemiz artık sadece sebze üretmiyor. Sebzenin tohumundan ambalajlamaya,  üreticiden tüketiciye  kadar tüm süreçler yerli ve milli hale geldi. Tohumdan fideye, sera plastiğinden gübresine, artık yerli ve milli üretim. Bu ürünlerden bir tanesi de Bombus Arısı. Bombus arısının tamamı Antalya’da üretiliyor ve yurtdışına da ihraç ediliyor.
Bugün bombusları özel ortamda üreten  bir firmayı ziyaret ettik. Ar-Ge çalışmaları ile üretim geliştiriliyor.


ORGANİK ÜRETİMİN MÜFETTİŞİ AKILLI ARILAR


Seraların “doğal işçileri” bombus arılar, işçilik maliyetini düşürmesinin yanında üretimin hem kaliteli ve verimli hem de  doğal ve organik olmasını sağlıyor. Örtü altında domatesimiz, salatalığımız, biberimiz organik çünkü akıllı arılar, faydalı böcekler çalışıyor ve bilinçli çiftçimiz üretiyor.
Akıllı arılar aynı zamanda adeta organik üretimin müfettişleri. Çünkü seralarda çalışan bu arılar, kimyasal ilaç kullanıldığında öleceği için, çiftçiler kimyasal ilaçlar kullanamıyor. Üretimde  bombus arısı kullanımını destekliyoruz.  Cumhurbaşkanınız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ortaya koyduğumuz  politikalarla,  üretimde yerlileşme ve millileşme adımlarımız tarım dahil tüm sektörlerde devam ediyor ” dedi.
Firma yetkilileri Ak Parti Milletvekili Atay Uslu’ya organik üretim enstrümanlarına ve tarımsal üretime verdiği destek için teşekkür ettiler. Atay Uslu’ya ziyareti esnasında İlçe Başkanı Erol Uysal ve teşkilat üyeleri eşlik ettiler.
 

Bu haber 3977 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum