Reklam

ATILGAN SERT, “EV ALMANIN TAM ZAMANI”

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Atılgan Sert, Bizim Aksu TV’de yayınlanan Enes Gürel ile Aksu Gündemi programının canlı yayın konuğu oldu.

ATILGAN SERT, “EV ALMANIN TAM ZAMANI”

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Atılgan Sert, Bizim Aksu TV’de yayınlanan Enes Gürel ile Aksu Gündemi programının canlı yayın konuğu oldu.

ATILGAN SERT, “EV ALMANIN TAM ZAMANI”
14 Ekim 2021 - 19:44

İnşaat müteahhitleri derneğinin 1976 yılından beri hizmet verdiğini ve en eski derneklerden biri olduğuna değinen Atılgan Sert, ‘’derneğin kurulma amacı sektörü disipline etmek, nizam sağlamak gibi faktörlerdir. Tamamen gönüllülük esasına dayalı bir denektir. Şu an da 1200-1250 kişi kadar dernek üyesi mevcuttur. Ciddi potansiyele sahip bir dernektir.’’ şeklinde konuştu.
 

Enes Gürel’in ‘inşaat yapabilmek için derneğe üye olmak zorunlu mu? sorusuna Sert, ‘’gönüllülük esasına dayalı bir dernek olması nedeniyle herhangi bir zorunluluk yok. Geçtiğimiz yıllarda iskan alabilmek için istenilen bazı evraklar vardı. Bundan dolayı birçok müteahhitimiz devlet ile sürekli iç içeydi. Fakat şu an öyle bir durum söz konusu değil.’’ cevabını verdi.
 

FİYATLAR DAHA DA ARTACAK


Dışarıdan bakıldığında Müteahhitlik mesleğinde bu paraların tamamının müteahhitte kaldığı düşünülüyor fakat durum öyle değil. Antalya piyasasında bizde %50’lik bir oran ile çalışıyoruz. Bir daire kendimize üretiyorsak, bir daire de arsa karşılığı arsa sahibine üretiyoruz. Yani müşterilerimiz bizden daire alırken bize iki dairenin parasını ödüyorlar. Şöyle bir gerçek var ki Antalya birçok şehire bakınca hala fiyatları oturmamış bir durumda. Ben Antalya’da fiyatların her geçen gün arttığını ve daha da artacağını düşünüyorum. Bunların birinci sebebi inşaat malzemelerine gelen ciddi zamlar. Müteahhit arkadaşlarım artık inşaat yapmaktan kaçıyor. Çünkü şartlar zorlaşıyor.
 

ÖNCELİĞİMİZ KENTSEL DÖNÜŞÜM OLMALIDIR


TOKİ dar gelirli olarak bahsettiğimiz gruba yönelik daireler yapar. Günümüzde de TOKİ’den beklenen dar gelirli insanlara yönelik daireler yapması. Fakat şu an TOKİ’de çok farklı noktalarda daireler yapıyor. Şu an devlet vatandaşta müteahhitlere rakip gibi bir algı yaratıyor. TOKİ’nin daha çok kentsel dönüşüm üzerine yoğunlaşması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü biz kentsel dönüşümde çok ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Özellikle Antalya gibi geçmişi çok eski tarihlere dayanan şehrimizde artık konutlarımız çok eski. Deprem kuşağı olan bir bölgedeyiz. Bunların da hızlı bir şekilde düzenlenmesi ve sağlam stok diye adlandırdığımız stokların içerisine geçmesi gerekiyor. Bu yüzden de önceliğimiz kentsel dönüşüm olmalıdır diye düşünüyorum.
 
 
MÜTEAHHİTLER ÇALIŞMALARINA DEVAM EDECEK


Maliyetlerin arttığı bu dönemde elinde önemli projeler olan müteahhitlerimiz inşaat yapımına devam edecek. Devam da etmeli. Çünkü her geçen gün stokların azaldığı ve talebin arttığı bir dönemin içerisindeyiz. Biliyoruz ki bundan 1-2 ay önce Antalya’da kiralık daire bulmak çok zordu. Bu yüzden bir şekilde biz müteahhitlerin çalışması gerekiyor. Çünkü barınmak bu milletin birinci hakkıdır. Ve bu hakkın da ellerinden alınmaması gerekiyor.
 
ALTINTAŞ’IN BÜYÜK SORUNU


Altıntaş’ta birkaç arkadaşımın işyerlerini ziyaret ettim. Milyon dolarlık yatırımlar var. Yol yok. Ulaşımda zorluk çekiyorlar. Benim meslektaşım şu an da Altıntaş’ta hak ettiğini alamıyor. Dünya kadar yatırım yapılıyor fakat çamurdan girilecek bir yol bile yok. Büyükşehir Belediyesinden yolları bir an önce açmasını talep ediyoruz.Ruhsat parasını veriyorsak hizmeti de tam almak zorundayız.
 
 
AKSU KONYAALTI OLMAYA ADAY


Aksu, Antalya’da bir Konyaaltı kadar değerli bir ilçemiz. Ama tarım bölgesi olması ve imara geç açılması nedeniyle bir türlü istenilen konuma gelememiştir. Bir önceki dönemde Büyükşehir Belediyesinin bünyesine geçen bir Altıntaş imarı ile Altıntaş tekrardan imara açıldı. Ve güzel projelerimiz başladı. Altıntaş gelecek vaad eden bir bölge. Deniz’e ve havalimanına yakın olması en büyük avantajlardan biri. Diğer büyük avantajı ise büyük arsalara sahip olması. Yapılan güzel çalışmalarla Altıntaş’ı bir Konyaaltı olmaya aday olarak görüyorum. Altıntaş projeleri genellikle site tarzında ve yüksek katlı binalara sahip projeler. Aksu nüfusunu iki katına çıkarabilir diye düşünüyorum.
 

Atılgan Sert, ‘’Antalya şartlarında konutun bu kadar pahalı olmasının birinci sebebi Antalya’da arsa üretemiyor oluşumuzdur. Üretilen arsaların da emsalinin düşük olmasıdır.’’ şeklinde konuştu.
 

Bu haber 581 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum