Reklam

AYSEL AKIN KLAUS WAGNER MTAL YENİ PROJEYE İMZA ATTI

Aysel Akın Klaus Wagner Mesleki Teknik Anadolu Lisesi e-twinning kapsamında yürüttükleri Antalyam Kültürüm Değerlerim projesi ile ilimizin tarihi ve kültürel özelliklerini tanıttılar.

AYSEL AKIN KLAUS WAGNER MTAL YENİ PROJEYE İMZA ATTI

Aysel Akın Klaus Wagner Mesleki Teknik Anadolu Lisesi e-twinning kapsamında yürüttükleri Antalyam Kültürüm Değerlerim projesi ile ilimizin tarihi ve kültürel özelliklerini tanıttılar.

AYSEL AKIN KLAUS WAGNER MTAL YENİ PROJEYE İMZA ATTI
28 Ocak 2022 - 09:31
Reklam

Proje kuruculuğunu Aysel Akın Klaus Wagner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarım Alanı Öğretmeni Peyzaj Mimari Özgür Çam ve Matematik öğretmeni Figen Akkaya işbirliği ile yürütülmüştür.
 
 
Proje hakkında bilgiler veren Matematik öğretmeni Figen Akkaya, “Bir toplumu millet yapan ve onun bütünlüğünü sağlayan ulusal (milli)kültürdür. Projemizin amacı da bu güzel kültürel değerleri tanımak, paylaşmaktır. Doğal ve kültürel değerlere, mirasa karşı bağlı ve saygı hisseden nesillerin yetiştirilebilmesi için, temel bilgi ve davranış biçimlerinin kazandırıldığı okullarımızda, kültür varlıklarının sahip olduğu değerler ve korunması ile ilgili bilgiler de verilmelidir. Koruma bilincine sahip nesillerin yetiştirilebilmesi için, bireylere kültür varlıkları hakkında bilgi verilmeli ve korumayı içselleştirmeleri ve benimsemeleri sağlanmalıdır. Öğrencilerin kültürel miras değerlerine dikkatlerini çekmek, onlara eğitimlerle özellikle kültür mirasını tanıma, koruma, sahip çıkma ve sürdürebilirliğini sağlama bilincini yerleştirmek hedeflenmiştir ifadelerine yer verdi.
 

Hedeflerinden bazılarını açıklayan Akkaya, “Öğrencilerimizin maddi ve manevi değerlerimizi öğrenmeleri amaçlanmaktadır,Öğrencilerimizin içinde yaşadığı toplumun değerlerini en iyi şekilde bilen ve uygulama gayreti içinde olan bireyler olarak yetişmesini sağlamak,Öğrencilerimizin içinde yaşadığı toplumun değerleriyle barışık olmasını sağlamak,Kültürel miras kavramını öğretmek; koruma, yaygınlaştırma, sürdürme bilincini yerleştirmek,Öğrencilerimizin yaşadıkları ilin kültürel mirasını araştırma yaparak tanımalarına katkı sağlamak,İlimizin ve ülkemizin kültürel mirasına sahip çıkmamız gerektiği hususunda farkındalık oluşturmak,Öğrenci ve ailenin işbirliği içinde çalışmasına yardımcı olmak,Ailelerle değerler eğitimi konusunda çatışmamayı ve sevgi saygı gibi duyguları ailede yeniden yeşertmeyi sağlamak.
 

Akkaya, projeye çalışma sürecini şu sözlerle anlattı ; “Projeye gönüllü öğrencilerin katılması sağlanacak olup, veli ile de işbirliği yapılacaktır. Projemiz Kasım ayında başlayacak olup, ocak ayında sonlandırılması düşünülmektedir. Aylık çalışma planı ve yapılacak etkinliklerin taslağı projenin sayfalar kısmında paylaşılacak, öneri ve fikirler doğrultusunda güncelleme yapılabilecektir”.
 

Son olarak projenin bitimindeki bekledikleri sonuca değinen Akkaya, Öğrencilerin; ortak kendine özgü ürünler ortaya koyması, veli ile iş birliğinin ortaklaşa ilerlemesi, özgüven kazanıp diğer projelerde de yer almasının sağlanması, sorumluluk bilincini arttırmak, ders başarılarının artmasının sağlanması ,Topluma duyarlı, değerlerini ve kültürünü bilen, aileleriyle paylaşımcı olan, ortak ürün çıkaran bireyler olabilmesi,Öğrencilerin tarihi ve kültürel değerlere olan bakış açısının olumlu yönde değişimini sağlamak ve yapılacak etkinlilerle bu değişimi somut hale getirmesi,Öğrencinin hayat boyu öğrenmeye devam edeceği konularda ilgisinin artması, Web 2 araçlarını kullanmayı öğrenmiş ve hayatında uygulaması, beklenmektedir”dedi.
 
 
 

Bu haber 3142 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum