Reklam

BAŞKAN “MİLLİ ENERJİ POLİTİKALARINDA ÖNEMLİ ADIMLAR ATILIYOR”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, Cumhur İttifakının enerjide atılımlarına her geçen gün yenilerinin eklendiğini bildirdi.

BAŞKAN “MİLLİ ENERJİ POLİTİKALARINDA ÖNEMLİ ADIMLAR ATILIYOR”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, Cumhur İttifakının enerjide atılımlarına her geçen gün yenilerinin eklendiğini bildirdi.

BAŞKAN “MİLLİ ENERJİ POLİTİKALARINDA ÖNEMLİ ADIMLAR ATILIYOR”
14 Aralık 2023 - 13:13
Reklam

Abdurrahman Başkan “İnşallah bundan sonraki süreçte Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur ittifakı olarak milli enerji politikalarımızı hayata geçirmeye devam edeceğiz” dedi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın TBMM Genel Kurulunda görüşülen bütçesi üzerinde MHP Grubu olarak söz alan Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, dünyada enerji kaynaklarına olan ihtiyacın her geçen gün arttığını ve bu husustaki çalışmaların çeşitlilik göstererek devam ettiğine dikkat çekti.


NÜKLEER ENERJİ ZARURİ İHTİYAÇ


Konuşmasında nükleer enerjinin sadece enerji demek olmadığını ifade eden MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, nükleer enerjinin gerek tıp gerek tarım ve daha birçok teknoloji alanında Türkiye için zaruri bir ihtiyaç olduğunu belirterek, “Doğayla çatışmadan, güvenlik zafiyeti oluşturmadan, insan sağlığını tehlikeye atmadan; ucuz, ulaşılabilir ve sürdürülebilir güvenli enerji kaynaklarını Türk milletinin hizmetine sunma gayreti çabalarını önemsiyor ve benimsiyoruz” diye konuştu.
MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Nükleer Düzenleme Kurumu, Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumunun 2024 yılı bütçesi üzerine; Milliyetçi Hareket Partisi Grubu adına yaptığı konuşmada enerji yatırımlarına dikkat çekerken özetle şunları söyledi:
 

ENERJİDE 5 YILIN ÇALIŞMALARI


“MHP ve Cumhur İttifakının son 5 yılda gerçekleşen bazı enerji politikalarına değinmek istiyorum.
Son 5 yıllık süreçte Türkiye’nin ilk nükleer santral tesisi Mersin Akkuyu’da kurulmakta olup, yakın zamanda elektrik üretimine geçmesi planlanmaktadır.
Enerji teknolojilerinde güneş paneli, batarya, rüzgâr tribünü alanında önemli yatırımlar yapılmıştır.
Türkiye son yıllarda 4 sondaj gemisi ve 2 sismik araştırma gemisiyle hidro karbon kaynakları arama ve çıkartma alanında güçlü bir filoya sahip hale gelmiştir.
Eskişehir’de havacılık, savunma ve uzay sanayi ile biyomedikal gibi alanlarda kullanılan 694 milyon ton nadir toprak elementi keşfedilmiştir.
Millî enerji ve maden politikası çerçevesinde 2019 yılında temeli atılan ve başta savunma sanayii olmak üzere birçok alanda kullanılacak olan Türkiye’nin ilk bor karbür tesisi 19 Mart 2023 tarihinde açılmıştır.
Türkiye’nin çatıda yapılan en büyük güneş enerjisi projesi Gaziantep’te, çöp gaz elektrik üretim tesisi Balıkesir’de ve Avrupa’nın en büyük hibrit güneş enerjisi santrali Bingöl’de 2021 yılında açılmıştır.
Türkiye, kurulu enerji gücünde 103 bin megavatı aşmış, yenilenebilir enerji üretiminde Avrupa’da 5’inci, dünyada 12’nci sıraya çıkarılmıştır.
Gövde yüksekliğiyle ülkemizde 1’inci, dünyada 5’inci olan Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik Santralı hizmete açılmıştır.
Kendi alanında Avrupa’nın en büyüğü olan Silivri Doğal Gaz Depolama Tesisi açılmıştır.
Yine Türkiye’nin %100’e yakın yerlilik oranına sahip ilk rüzgâr türbini yakın zamanda elektrik üretimine başlayacaktır.
Yerli ve milli enerji atılımı kapsamında Türkiye’nin ilk, Avrupa ve Orta Doğu’nun tek entegre güneş paneli fabrikası açılmış olup, üretilen panellerin kurulmaya başlandığı Konya Karapınar GES uzaydan görülebilecek ve 2 milyon kişinin elektrik ihtiyacını karşılayacaktır.
İnşallah bundan sonraki süreçte Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur ittifakı olarak milli enerji politikalarımızı hayata geçirmeye devam edeceğimizi ifade ederek, Genel Başkanımız Sn. Devlet Bahçeli Beyefendi’nin 28 Kasım 2023 tarihli grup toplantımızdaki şu ifadelerini bir kez daha hatırlatmak istiyorum.
“Önce ülkem ve milletim, sonra partim” kavrayışıyla, “Her şeyden önce Türkiye” anlayışıyla huzur olacağız, ufuk olacağız, müjde olacağız, teselli olacağız, kudret olacağız, kuvvet olacağız, çözüm olacağız, şifa olacağız, her insanımızın elinden tutup Kızılelma’ya mutlaka vasıl olacağız.
Sayın Genel Başkanımız bu sözlerinden yola çıkarak bende diyorum ki;
Türk Milliyetçiliği; Tuna'da abdest alıp, Meriç'te tehlikeli düşlere niyet etmek ve Urumçi’de Tebriz'de, Halep'te, Musul'da, Kerkük'te, Beyrut'ta, Gazze’de kıyama durmaktır.”
 

Bu haber 1109 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum