Reklam

BAŞKAN ŞAHİN: AKSU TERCİH EDİLEN BİR İLÇE OLDU

Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, Herkesin Merak Ettiği Hastane Ve Hükümet Konağı İle İlgili Müjdeyi Verdi. Samimiyetsizce Açıklamalara Prim Vermeyeceğini, Aksu’nun Artık Tercih Edilen Bir İlçe Olduğunu Söyledi.

BAŞKAN ŞAHİN: AKSU TERCİH EDİLEN BİR İLÇE OLDU

Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, Herkesin Merak Ettiği Hastane Ve Hükümet Konağı İle İlgili Müjdeyi Verdi. Samimiyetsizce Açıklamalara Prim Vermeyeceğini, Aksu’nun Artık Tercih Edilen Bir İlçe Olduğunu Söyledi.

BAŞKAN ŞAHİN: AKSU TERCİH EDİLEN BİR İLÇE OLDU
19 Ocak 2023 - 21:24
Reklam

Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, ilçede görev yapan gazetecilerle biraraya geldi. Kahvaltıdaki sohbetin ardından gündeme dair açıklamalar yapan Başkan Şahin, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gazetecilerin sahadaki gözü ve kulakları olduğunu belirten Başkan Şahin, “Basını önemsiyoruz. Gelen öneri ve şikayetleri değerlendiriyoruz. Belediye olarak gücümüz ölçüsünde 2014 yılından bu yana çalışıyoruz. Birileri görmek istemese de ciddi mesafeler aldık” dedi.

 
AKSU’DA SİYASET ENGEL ÜSTÜNE

 
Belediyelerde başarının, vatandaşların memnuniyetiyle ölçülebildiğini belirten Başkan Şahin, 2014 yılından bu yana mülkiyetle ilgili sıkıntıların çözümü, planlamadaki çalışmalar ve yatırımları örnek gösterdi. Aksu’nun gerek yatırım gerekse yaşam için tercih edilebilen bir yer haline geldiğini kaydeden Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, yanlış siyaset anlayışından vazgeçilmesi gerektiğinin altını çizdi. Birliğin, takım çalışmasının Aksu’ya kazandıracağını belirten Başkan Şahin, sözlerine şöyle devem etti, “Daha yapılacak çok iş var ama bunlar tek başına belediye başkanının yapacağı işler değil. Hep birlikte çalışmamız lazım. Herkesin bir sorumluluğu var. Tabi gönül istiyor ki, siyasilerde de bunu görelim. Gönül ister bunu Aksu’da görelim ama Aksu’da siyaset biraz engel olma, yaptırmama üzerine. Bir dahaki seçime bize iş düşer mi? Mevcut yönetim başarısız olur mu? Bunun üzerine siyaset yapmaya çalışanlar var. Bunlar fotoğrafın tamamını değil, sadece bir tarafını göstererek vatandaşları yönlendirme taktiği uyguluyorlar. Bunları artık geçtiğimizi düşünüyorum. Çünkü ikinci dönemde de belediye başkanı seçildiğimize göre, konuşmalarımızla mı yoksa yaptıklarımızla mı öne çıkıyoruz anlaşılıyor. Aksu’ya altı ay arayla biri geldiği zaman ‘burası ne kadar değişmiş’ diyor. Ama o tip insanlara kalırsanız hiçbir şey yapmadık. Herkesin bir terazisi olabilmeli. Biz geldikten sonraki belediyecilik anlayışında şeffaflık öne çıkıyor mu? Ne kadar idarecilik yapabilmişiz? Ne kadar köklü problemler çözebilmişiz? Bunlara bakılmalı, artık Aksu’da bir şehir var, bizde varız denecek şekle gelmişiz. Bunu görmek istemeyenler görmezler. Şeffaflık olmasaydı, ekip çalışması olmasaydı başarılı olamayabilirdik. Geçmişte yapılan hukuksuz ve yanlış imar uygulamalarından dolayı çektiğimiz sıkıntıları biz biliyoruz. Allah’a şükür hepsinden kurtulduk, vatandaşlarda kendilerine ait yerleri müteahhite verebiliyor. Olmazsa olmaz dediğimiz hizmetlerde yapılıyor.”
 

HASTANE VE HÜKÜMET KONAĞI
 

İlçe sakinlerinin en çok merak ettiği konuların başında gelen hastane ve hükümet konağıyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Şahin, vatandaşlara bir de müjde verdi. Koronavirüs pandemisinin yol açtığı kriz ve dövizdeki dalgalanmalar nedeniyle inşaat sektörünün bazı sorunlar yaşadığını hatırlatan Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, “Müteahhit işi aldıktan sonra zarar edeceğim diyerek tek taraflı fesih hakkını kullanıyor, hastanenin ihalesini ikinci kez yapıyoruz, ondan sonraki de vazgeçiyor. Üçüncü ihaleyi yaptık. Müteahhit iki yıl içinde tamamlanması gereken yeri 9 ay içinde bitireceğim diyor. Hastanenin yer tahsisi yapıldı, hükümet konağı bitmek üzere. ‘Hastaneyi niye yapmıyorsun’ diyorlar. Biz yapmıyoruz ki, Sağlık Bakanlığı yaptırıyor. Daha bunu ayırt edemeyenler bizleri eleştiriyor. Hükümet konağımız da nisan ayına kadar bitecek. Aksu Belediyesi olarak 40 milyon liralık bütçeyi 460 milyon liraya çıkardık. Daha da yukarıya çıkaracağız. 35 mahallede 350 kilometre asfalt yaptık. Personelimiz hafta sonları bile çalışıyor. 41 projeyle yola çıkmışız ama bunları 1-2 yılda bitireceğiz dememişiz. Bunun içinde hastanesi var, hükümet konağı var, kanalizasyonu, altyapısı, mülkiyet sorunu var. Bunlar olmadan diğer projelere geçemiyorsunuz” şeklinde konuştu. 

 
“BELEDİYENİN YERİNİ SATMIYORUZ”
 

Ocak ayı meclis toplantısında Kundu-Kemerağzı’ndaki kiralamayla ilgili kendisine yetki veren kararı destekleyen MHP ve DSP’li meclis üyelerinin ‘hainlik’ ile suçlanması ve kendisine yapılan eleştirilere cevap veren Başkan Şahin, “Belediyenin yerini satmıyoruz” diyerek iddialara cevap verdi. 6 yıllık bir emeğin ardından belediyeye kaynak sağlayacak bir çalışmaya imza attıklarını dile getiren başkan Şahin, konuya şu şekilde açıklık getirdi, “2016 yılında belediyemize ait Kemerağzı sahil bölgesinde bir yerimiz var. O zamanlar belediye bütçemiz 40 milyon lira civarındaydı. Bizim belediye olarak vatandaşın ihtiyaçlarına karşılık verebilmemiz için mutlaka gücümüzün üstüne çıkmamız lazım. Bununla ilgili arayışa giriyoruz. Kiraya verilebilecek şekilde bir yer olduğu anlaşıldı. Bu yerin üçüncü ihalede kiraya verme işlemi gerçekleşmiş. Buranın planlarıyla ilgili sıkıntılar var. Mahkeme kararıyla yürütmesi durdurulmuş, planlar yapılıncaya kadar kiraya verelim belediyenin kasasına para girsin dedik. Hatırı sayılır bir para da girdi. Buradaki yer imar bitinceye kadar kiraya veriliyor. Mahkemenin iptal gerekçelerini dikkate alarak bir çalışma yapıyoruz. Turizm Bakanlığı onaylıyor. Daha yolun başında kanal kanal gezip ‘burası kiraya verilemez’ diyorlar. Gerekçelerine bakıyoruz, imarı yok diyorlar. Bizim yaptığımız uygulama imar gerektiren bir durum değil. Sökülüp takılabilen bir yapı. Karşı çıkan birkaç iş yeri var. Belediyeye ait orada bir şey olursa bunların dükkan kiraları düşermiş. Kafalarındaki farklı, insanlara yansıtma şekilleri farklı. Onların mantığıyla hareket etseydik belediyenin oradan hiçbir geliri olmazdı. Otellerden daha önce bu tür yerleri kullandıkları için ecrimisil bedellerini de aldık. Belediyelerin nasıl ihale yapacağını bilmeden yorum yapıyorlar. Birilerinin kafasını karıştırabilir miyiz onun derdindeler. Belediyenin kira getirecek 38 dönüm yerine karşı çıkıyor bunlar. Allah akıl fikir versin.”
 

SAMİMİYETSİZLİK VAR


Aksu’da acil yapılması gereken hizmetlerin olduğunu ve bunların sadece belediye bütçesiyle karşılanamayacağına dikkati çeken Başkan Şahin, gerektiği yerlerde yatırımcı çekmek için yap-işlet-devret modelini uygulayacaklarını söyledi. Aksu’nun menfaatinden önce kendi menfaatini düşünenlerin samimiyetsizce açıklamalar yaparak farklı bir çalışma içinde olduklarını işaret eden Başkan Şahin, “66 tane kaçak dükkan yapan adam, ‘kaçak yapı varsa yıksanıza’ diyor. Bunu konuşabiliyor. Azcık yüz olmalı insanda. Sadece hukuk meselesi de değil bu. Babayiğit çıkıyor yatırımcının yapacağı işi belediye şirketinin yapmasını istiyor. Belediye şirketi yeni kuruldu. 200 milyon liralık bir işi nasıl yapacak. Bunların ki yeni doğan bebeğe 50 kilo yükü taşı demek. Aksu’nun önünü açacak her türlü projeye Ramazan Özen ve Gökhan Kaplan hep karşı çıktı. Şimdi de belediyenin kiralayacak yeri yok diyorlar, belediyeyi zarar uğratacak diyorlar. DSP grubundaki iki meclis üyesi olur verdi. Biz ne yaparsak karşı çıkmaları gerekirmiş. Hala başarısız olurlar mı diye bekleyenler var. Biz başarısız olursak 5 yıl kaybediyoruz. Daha fazla hizmet yarışına girilmesi gerekirken, ‘nasıl engelleriz’ hesabı yapılıyor. Aksu halkı yaşadıklarını ve bizi iyi biliyor. En büyük avantajımız belki de budur. Vatandaş geçmişteki karnemize bakıyor bize sahip çıkıyor. Daha çok çalışacağız çünkü biz yeni kurulun bir ilçeyiz. En büyük sıkıntımız, geçmişte ekip çalışması olmaması” şeklinde açıklamalarda bulundu.
 

“BAZILARINA PRİM VERMEK İSTEMİYORUZ”


Muhalefetin ve bazı kesimlerin iddialarına cevap vermemesi nedeniyle eleştirildiğinin farkında olduğunu söyleyen Başkan Şahin, “Belediye iş yapıyor, ama nasıl yapabiliyor bilgisi olmayanlar konuşuyor. Birileri bizi kavga ortamına çekmeye çalışıp, başarısız görünmemizi istiyor. Buna da çok prim vermiyoruz. Cevap vermediğimiz zaman da ‘neden cevap vermiyorsunuz’ şeklinde talepler geliyor. Suskunluğumuz asaletimizdendir” dedi ve açıklamalarını Abdurrahim Karakoç’un şu sözüyle tamamladı, “Beden ölür, çürür; cana bakın siz. Kim kiminle yürür, ona bakın siz. Bırakın dönsün dönme dolaplar, Haktan, hakikatten yana bakın siz.”
 
 
 
 
 
 
 

Bu haber 616 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum