BAŞKAN ŞAHİN, “HAYIRDA YARIŞALIM”

Aksu Merkez Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından yaptırılan camiinin temel atma törenine AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, Aksu Kaymakamı Ahmet Hikmet Şahin, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, Aksu protokolü ve çok sayıda davetli katıldı.

BAŞKAN ŞAHİN, “HAYIRDA YARIŞALIM”

Aksu Merkez Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından yaptırılan camiinin temel atma törenine AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, Aksu Kaymakamı Ahmet Hikmet Şahin, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, Aksu protokolü ve çok sayıda davetli katıldı.

BAŞKAN ŞAHİN, “HAYIRDA YARIŞALIM”
17 Eylül 2021 - 09:51

Törenin dualarla açılmasının ardından konuşmasını yapan Ecz.Halil Şahin,
Halkın desteği ile neler yapılabilir görmüş olduk, biz belediye olarak elimizden geleni yapıyoruz. “Şehirleşme yolunda ciddi ilerlemeler kaydettik. Aksu olarak güzel hizmetler yaptık. Merkez camimiz şehrin mührü denilen bu yerde belediyemizin ve halkımızın desteğiyle inşa edilecek. Camimiz şimdiden ilçemize hayırlı olsun.” dedi.
 
 
ESKİ CAMİMİZ HER YIL SU BASIYORDU
 
Eski camiinin en büyük sıkıntısının her yıl kirli su basması olduğunu belirten Başkan Şahin, yeni Merkez camiinin temelinin yüksek atılması sonucunda bu sıkıntının ortadan kalkacağını söyledi.
 
 
MÜLKİYET SORUNUNU ÇÖZÜYORUZ
 

Hükümet Konağı, Millet Bahçesi ve restorasyonu devam eden kütüphanemiz, ve Perge gidişi ile Aksu'muzun her yerinde çalışmalarımız sürüyor.
 
AKSU'NUN MÜHRÜ VURULDU
 
Her şehrin bir mührü olduğunu belirten Halil Şahin, Aksu’nun mühür de yapılacak olan camimizdir, halkımızın desteği ile inşallah en kısa zamanda mührümüz tamamlanacaktır, dedi.
 
 
Görevine yeni başlayan Kaymakam Ahmet Hikmet Şahin’in, ilk resmi programı Temel Atma töreni oldu.
 
GÜZELLİKLER BİR ARADA
 
Sakarya zaferinin yıldönümüne denk gelen bu tören vasıtası ile başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Bu cami aracılığıyla nice güzelliklerin gerçekleşmesini umut ediyorum, şeklinde düşüncelerini ifade etti
 
 
AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, İslam'ın bir nişanesi olarak daha güzel bir şekilde bu camiyi yapacağız. Cami sadece ibadethane yeri değil, toplanma yeri, gençlerin yetişme yeri, vatandaşın birbiri ile hasbihal etme yeridir.   
 
 
Son olarak konuşmasını yapan İl Müftümüz Nazif Fethi Yalçınkaya, halkımızın ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde yapılan camimiz, Antalya'mıza gelen ve giden insanların rahatlıkla kullanabileceği bir mekân olacaktır, açıklamasını yaptı.
 

MERKEZ CAMİSİNİN ÖZELLİKLERİ
 

1500 kişilik kapalı mekanda, 1500 kişilik de açık alanda ibadet kapasitesine sahip olan caminin dış cephe süslemesi CNC Selçuklu yıldızı motifli taş malzemeden olacak.
Merkezi plan sistemi 1 tam, 4 yarım kubbeli olan cami yerleşiminde, ana mekan 20×20 metre, avlu 20×20 metre, kubbe çapı 18 metre, kubbe yüksekliği ana mekan iç 21 metre, 4 minare çift şerefeli, minarelerin yüksekliği 44 metre, ana mekan namaz kılma alanı 360 metrekare, bayanlar mahfili namaz kılma alanı 160 metrekare olurken, cami projesinde 4-6 yaş ve Kadın Kur'an Kursu yer alıyor.
Mihrap, Minber Vaiz Kürsüsü, Marmara mermerinden lale, gül motifleri ve Selçuklu yıldızı motifleri ile birlikte altın varak işleme yapılacak olan Aksu Merkez Cami Osmanlı sanatının en güzel örnekleri ile işlenecek. Caminin iç ahşap kapılarına, orijinal  CNC Kündekari kapı olarak işleme yapılacak, Osmanlı ahşap süsleme sanatı ile işlenecek. Aksu’ya ayrı hava katacak olan camide 15. ve 16. yüzyıla atıfta bulunarak, Osmanlı Klasik dönem nakış ve tezyinat süslemesi, bezemeleri uygulanacak.
 
 
Temel atma töreninin ardından protokol üyeleri ilçeye kazandırılacak olan kütüphane alanında ve halkın hizmetine sunulmuş olan Perge Parkında incelemelerde bulundu.
 
 
 

Bu haber 514 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum