BEYAZ ALTIN PAMUK ÇİFTÇİNİN UMUDU OLDU

Önceki yıl yüksek fiyata satılan pamuk çiftçiyi mutlu edince, bu yıl ekim alanlarında 5 bin dönüm artış yaşandı.

BEYAZ ALTIN PAMUK ÇİFTÇİNİN UMUDU OLDU

Önceki yıl yüksek fiyata satılan pamuk çiftçiyi mutlu edince, bu yıl ekim alanlarında 5 bin dönüm artış yaşandı.

BEYAZ ALTIN PAMUK ÇİFTÇİNİN UMUDU OLDU
13 Mayıs 2022 - 10:02

Antalya’da beyaz altın olarak bilinen pamuk ekimi sezonu başladı. Sezonun başlamasıyla pamuk çiftçisi gece gündüz ekim alanlarında yoğun mesai yapıyor.
 
Son on yılda en yüksek artış
 
Antalya Pamuk ve Narenciye Tarım Satış Kooperatifleri Birliği Antbirlik, geçen yıl kütlü pamuk alımı fiyatının 12 lira olmasından mutlu olan çiftçinin, yeni sezonda pamuk üretimine ilgisini arttığını açıklayarak, bu yıl Antalya’da son on yılın en yüksek artışının yaşandığını duyurdu.
 
5 bin dönüm artış
 
Antbirlik, 2021/2022 pamuk sezonunda 40/45 bin dönüm arazide pamuk üretimi yapıldığını, bu yıl 5 bin dönüm artış görüldüğünü belirtirken, 2022/2023 pamuk sezonunda Antalya’da yaklaşık 45/50 bin dönüm arazide pamuk üretimi yapılacağına dikkat çekti. 
 
Hazirana kadar ekime devam
 
Pamuk ekimi haziran ayına kadar sürmesi beklenirken, Türkiye’nin stratejik ürünlerinden olan pamuk ekiminin artışı Antbirlik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yavuz’u mutlu etti. 
 
Yüksek fiyatlar olumlu yansıdı 
 
Önceki yıllarda çiftçinin pamuk üretimine ilgisinin azaldığına işaret eden Yavuz, “Geçtiğimiz yıl hem verim hem de fiyatlarda yaşanan artış bu yıl ekim alanlarına olumlu yansıdı. Fiyatlardan mutlu olan çitçimizin pamuk üretimine de ilgisi arttı” dedi.
 
Çiftçinin umudu pamuk
 
Dünya piyasalarında da yükselen pamuk fiyatlarına dikkat çeken Yavuz, “İhtiyacı, çiftçimiz gördü. Artış, bizi de çiftçimizi de mutlu etti. Pamuk yeniden çiftçimizin umudu oldu. Umarım her şey güzel geçer ve bereketli ve bol kazançlı bir sezon geçiririz” diye konuşarak, yeni sezonun çiftçiye hayırlı olmasını temenni etti.
 
 
 
 
 

Bu haber 598 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum