Reklam

Bu Süreçte Türk Halkının Yanındayız

Vali Ersin Yazıcı, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer Landrut ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Bu Süreçte Türk Halkının Yanındayız

Vali Ersin Yazıcı, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer Landrut ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Bu Süreçte Türk Halkının Yanındayız
17 Kasım 2022 - 18:08
Reklam

İstanbul’da meydana gelen hain terör saldırı nedeniyle taziye dileklerini iletmek ve birtakım temaslar için Antalya’ya gelen Büyükelçi Landrut, Vali Ersin Yazıcı’yı makamında ziyaret ederek, Valilik şeref defterini imzaladı.
Bu Süreçte Türk Halkının Yanındayız
AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Meyer Landrut, İstanbul ve Türkiye’de ki diğer şehirlerin pandemi sonrasında ne kadar canlı ve renkli olduğunu gördüklerini belirterek; “İstanbul gibi terör saldırısıyla vurulması son derece kötü. Bu süreçte Türk halkının yanındayız. Terörle mücadelede zaten iş birliğinde bulunuyoruz. Üye devletlerle birlikte teröre karşı iş birliğimiz devam ediyor. Bunun bir kısmı belki kamuoyunun gözü önünde olmuyor. Ama sonuçta bu alanda ki iş birliğimiz devam ediyor ve daha da artarak devam edecek.” dedi.
Ne Olursa Olsun Hain Terör Örgütlerinin Kökünü Kazıyacağız
PKK’nin bir terör örgütü olduğunu ve uzun yıllardır Türkiye’yi uğraştırdığını vurgulayan Vali Yazıcı; “Teröre hepimiz lanet okuyoruz. PKK değişik isimlerle Suriye’de tekrar ortaya çıktı. PKK bu noktada insanımızı çok üzdü ve yordu. Ama ne olursa olsun hain terör örgütlerinin kökünü kazıyacağız. Bence Avrupa Birliği ülkelerinin, NATO ülkelerinin ve gelişmiş ülkelerin terör noktasında beraber hareket ediyor olması gerekiyor. Nitekim dün ki olay Paris’te yapılan terör saldırısının 7’nci yıl dönümünde oldu. Terör hepimizin ortak düşmanı. Açık söylemek gerekirse bazı ülkeler özgürlük adı altında PKK yandaşlarına Türkiye aleyhine her türlü gösterilerde bulunmalarına izin veriyorlar. Bu çok üzücü bir şey. PKK’nin bir terör örgütü olduğunu tüm dünya biliyor. İnşallah bu hainleri bitirmek üzereyiz. Taziyeleriniz için teşekkür ediyoruz. İnşallah bir daha aynı olayları yaşamayız.” şeklinde konuştu.
Antalya’yı tanımak İstiyorum
AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Meyer Landrut, Antalya’yı tanımak istediğini ifade ederek; “Sadece Antalya’yı değil tüm Türkiye’de ki illeri tanımak istiyorum. Ekonomik yapıları nedir, ilde ne tür faaliyetler yapılıyor onlar hakkında genel bir bilgi almak istiyorum. Bunun yanı sıra buraya geliş sebeplerimizden birisi de biz, her yıl İklim Diplomasi Haftası’nı kutluyoruz. Bu İklim Diplomasi Haftası çerçevesinde kentinizde de birtakım etkinlikler düzenliyoruz. Yarın gençlerle bir araya geleceğiz. Bunun yanı sıra da bir ağaç dikme etkinliği gerçekleştirilecek. Aynı zamanda iklim değişikliği ve genel olarak alışkanlıklarımız konusunda kamuoyunun farkındalığını arttırmak istiyoruz.” dedi.
Antalya Büyüleyici Bir Şehir
Antalya’nın turizmin başkenti olarak adlandırıldığını belirten Vali Yazıcı şunları söyledi: “Akdeniz çanağının en güzel kentlerinden biri bizim şehrimiz.  680 bin civarında yatağımız var. 438 tane 5 yıldızlı otel ve tatil köyümüz var. Mütevazı de olmayacağız. Misafirlerimizi en iyi kalite ile en iyi şekilde ağırlıyoruz. Akdeniz çanağında en kaliteli hizmeti en uygun fiyata biz veriyoruz. Öyle büyüleyici bir şehir ki sadece tarihi doğal güzellikleri ve güneşi ile değil, tarım ile de adını dünyaya duyuruyor. Antalya’da tarım en üst düzeyde yapılıyor. Dünya standartlarında üretim yapıyoruz. Örtü altı tarım ile Türkiye’nin kış aylarında domates, biber, salatalık, kabak ve diğer sebze ihtiyacının %68’ini biz karşılıyoruz. Aynı zamanda da bu ürünleri tüm dünyaya özellikle Avrupa ve Rusya’ya ihraç ediyoruz.  Türkiye’nin en büyük tohum ve fide üretici firmaları da bu şehirde yer alıyor. Şehrimiz sanayi şehri değil. Zaten böyle bir amacımız yok. Ama büyük bir Organize Sanayi Bölgemiz var. Serbest Bölge’de de sanayi tesislerimiz var. Serbest Bölge’de yat üretiminde çok iddialıyız. Yat üretiminde dünyada önde gelen firmalarımız var. Avrupa’nın en büyük 3’üncü yat üreticisiyiz. Yapılan ciro üzerinden Almanya, İtalya’dan sonra üçüncü sırada biz yer alıyoruz. Aynı zamanda Antalya, deniz, kum, güneşin yanı sıra binlerce yıllık tarihi içinde barındıran bir şehir. Bugün itibarıyla da yaklaşık 13 milyon misafirimizi şehrimizde ağırladık.”
Görüşmenin sonunda Büyükelçi Landrut, Vali Yazıcı’ya koordinasyonu ve iş birliği için teşekkür etti. AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Meyer Landrut, Vali Ersin Yazıcı’yı ziyaretinin ardından Tarihi Kaleiçi ve Yat Limanı’nı gezeceğini belirtti.
 

Bu haber 416 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum