40 yıl dönemin şartlarına göre yapılan, yük taşıyamaz durumdaki menfezlerin yerine daha büyük ve sağlamları inşa edildi. Yeni menfezlerle ulaşım kolaylaşırken, küçük olan eski menfezlerin neden olduğu su taşkınlarının da önüne geçilmiş oldu.
Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, kırsal bölgelerde eskiyen, yük taşıyamaz durumdaki menfezleri değiştiriyor. Serik’te, halkın şikayetine neden olan üç menfez yenilendi. İlk olarak Kuşlar Mahallesi ile Yeşilyurt mahallesini birbirine bağlayan, Bilginler ve Alacami Mahallelerine de ulaşımı sağlayan grup yolu üzerindeki 40 yıllık eski menfezin yerine yenisi inşa edildi. 100 bin liraya mal olan 8 metre genişliğinde ve 9 metre uzunluğundaki yeni menfez bir ay gibi kısa bir sürede tamamlandı.
SU TAŞKINLARI ÖNLENECEK
Büğüş Mahallesi’nde 2 adet menfez yapılmıştır. İlk menfez Büğüş Mahallesi ile Tekke Mahallesi arasında bulunan, Gebiz Mahallesi’ne bağlantıyı sağlayan yol üzerinde yapıldı. Diğer menfez ise Büğüş Mahallesi çıkışında Töngüçlü Mahallesi yolu üzerine inşa edildi. 8 metre genişliğinde ve 9 metre uzunluğundaki her iki menfez için yaklaşık olarak 160 bin lira harcandı. Yeni menfezler, ulaşımı daha güvenli hale getirirken, daha büyük inşa edilmeleri nedeniyle su taşkınlarını da önleyecek.
Yeşilyurt Mahallesi’nde ikamet eden 65 yaşındaki Remzi Kaçar, eski menfezlerin yaklaşık 40 yıl önce yapıldığını ifade ederek, “Üzerinden geçmeye korkuyorduk. Her kış yağmurlarda taşar ve bahçelerimizi su basardı. Çok şikayetçiydik. Başkanımız Menderes Türel’den Allah razı olsun” dedi.
YORUMLAR