Reklam

CİĞERLERİMİZ YANIYOR !

Manavgat ilçesi Yeniköy mahallesinde 28 Temmuz Çarşamba günü 12:05’de başlayan yangın, rüzgarında etkisi ile hızla yayıldı.

CİĞERLERİMİZ YANIYOR !

Manavgat ilçesi Yeniköy mahallesinde 28 Temmuz Çarşamba günü 12:05’de başlayan yangın, rüzgarında etkisi ile hızla yayıldı.

CİĞERLERİMİZ YANIYOR !
06 Ağustos 2021 - 12:52
Reklam

Şiddetli rüzgarın da etkisi ile hızla büyüyen yangın Kalemler ve Evrenseki bölgelerine kadar indi. Tüm müdahalelere rağmen kontrol altına alınamayan yangın devam ederken, bir başka yangın haberi de Manavgat Merkez olmak üzere Sorgun, Side ve Sarılar bölgelerinden geldi. Sarılar Mahallesi’ndeki yangının orman deposu ve odun satan iş yerlerinin bulunduğu bölgede çıktığı öğrenilirken içerisinde marangoz atölyesinin bulunduğu 4 katlı bir bina da alevlere teslim oldu. Yangında birçok ev etkilendi. İtfaiye ekipleri, yangının yerleşim yerlerine sıçramaması için büyük çaba sarf ederken, dumandan etkilenen vatandaşlar için bölgede ambulanslar ve sağlık ekipleri görev yapıyor. 7 Kişinin öldüğü bir çok hayvanın telef olduğu orman yangınında 2.800 ev yangında kullanılmaz hale geldi.
 

ERDOĞAN YANGIN BÖLGESİNDE
 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaşanan yangın sonrası olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı.Orman yangınında etkilenen bölgeleri Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi ilan ettiklerini açıklayan Erdoğan yangının yaşandığı  bölgelerde zarar gören tüm vatandaşların yaralarını saracağız.Yangında ölen vatandaşlarımıza Allah’tan Rahmet diliyorum dedi.
 

TÜRKİYE TEK YÜREK OLDU
 

Yangının kontrol altına alınamadığı saatlerde Türkiye’nin her ilinden bölgeye itfaiye araçları sevk edildi.Evleri yanan ve dışarda kalan vatandaşlar için Kızılay bölgeye çadırlar kurdu.Vatandaşlar belediyeler aracılığı ile bölgeye yardımlar gönderdi.
 

Bu haber 903 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum