Reklam

DEFNE’NİN ADI PARKTA YAŞAYACAK

Aksu Belediyesi’nin Macun Mahallesinde küçük Defne’nin adını yaşatacağı Defne Akgül Parkı törenle hizmete açıldı.

DEFNE’NİN ADI PARKTA YAŞAYACAK

Aksu Belediyesi’nin Macun Mahallesinde küçük Defne’nin adını yaşatacağı Defne Akgül Parkı törenle hizmete açıldı.

DEFNE’NİN ADI PARKTA YAŞAYACAK
18 Mayıs 2023 - 18:42
Reklam

Aksu Belediyesi, 26 Mayıs 2022 tarihinde meydana gelen trafik kazasında annesi Derya Akgül ile birlikte hayatını kaybeden Aksu Belediyesi Harun Şahin Kırbıyık Anaokulu öğrencisi Defne Akgül’ün adını Macun Mahallesinde yaşatacağı parkı, törenle hizmete açtı. Açılışa, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, ilçe protokolü, belediye birim müdürleri, Defne Akgül’ün babası Seyfullah Akgül, ailesi, aynı kazadan yaralı olarak kurtarılan oğlu Ilgaz ve çok sayıda davetli katıldı.

 
Açılışta konuşan Defne Akgül’ün babası Seyfullah Akgül “Eşimi ve kızımı aynı kazada kaybetmek, beni, oğlumu ve yakın çevremizi derinden etkiledi. Yaşanan bu süreçte bizleri yalnız bırakmayan Aksu Belediye Başkanımız Halil Şahin, acımızı paylaşmış ve yanımızda olmuştur. Belediye Başkanımız Halil Şahin’in geçen yıl 23 Nisan’da Belediye Başkanı koltuğuna oturarak çocuk parkı talep eden kızım Defne’nin adına park yapma kararı alması ve hayata geçirilmesi acımızın en büyük tesellisi olmuştur. Defne Akgül Parkında nice Defne’lerin mutluluk içerisinde oynadığını görmek, adının bu şekilde yaşatılması ruhumun teskini olacaktır. Başta Belediye Başkanımız Halil Şahin olmak üzere karar merciinde olan ve parkın yapım aşamasında yer alan, emeği geçen herkese teşekkürü bir borç bilir, şükranlarımı sunarım” dedi.
 

23 Nisan’da Defne’nin kendisinin makam koltuğuna oturduğundaki halinin gözlerinin önünden gitmediği belirten Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin ise açılışta yaptığı konuşmada “Aslında bu bir park açılışı ama hiçbir parkı bu kadar buruk açmamıştık. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında koltuğumuzu devrettiğimiz Defne kızımızın o hali gözlerimin önünden hiç gitmiyor. Ben çok fazla konuşmak istemiyor ve Defne kızımızın adını yaşatacağımız parkımız hayırlı olsun diyorum” dedi.
 

Açılışta konuşan Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin eşi Ümmü Şahin ise şunları söyledi; “Biz kızımızı kendi evladımız olarak gördük. Hepimizin yüreği buruk. Ben de bir anneanneyim. Az önce yanımda Defne’nin anneannesi oturuyordu, torunundan bahsetti. Onun acısını derinden hissettim. Kızımız Defne küçük yaşta annesiyle cennete uçtu. İnancımızdan dolayı metanetli olmamız lazım. Burada oyun oynayan evlatlarımız var, onlara hayırlı ömürler diliyorum. Defne kızımın adını yaşatacağımız parkımızın yapımında emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. Aksu İlçe Müftüsü Mehmet Karatuğ tarafından okunan duanın ardından protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesi kesilerek, Defne Akgül Parkı hizmete açıldı. Defne’nin geçen yıl okuduğu Şahin Harun Kırbıyık Anaokulu da bu anlamlı günde açılış ve park alanında yerini aldı.
 

Bu haber 641 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum