Reklam

DURGUN ; ÇİFTÇİNİN ELEKTRİK VE MAZOT GİDERİNDE ÖTV VE KDV KALKMALI

MHP Antalya Milletvekili Hilmi Durgun, Meclis’te bütçe görüşmelerinde MHP adına yaptığı konuşmada ‘’Çitçilerimizin BAĞ-KUR prim miktarı ve emeklilik gün sayısı 7200 güne düşürülmelidir. Tarımsal sulamada kullanılan elektrik ve mazottaki ÖTV ve KDV'nin kaldırılması gerekmektedir.’’ dedi.

DURGUN ; ÇİFTÇİNİN ELEKTRİK VE MAZOT GİDERİNDE ÖTV VE KDV KALKMALI

MHP Antalya Milletvekili Hilmi Durgun, Meclis’te bütçe görüşmelerinde MHP adına yaptığı konuşmada ‘’Çitçilerimizin BAĞ-KUR prim miktarı ve emeklilik gün sayısı 7200 güne düşürülmelidir. Tarımsal sulamada kullanılan elektrik ve mazottaki ÖTV ve KDV'nin kaldırılması gerekmektedir.’’ dedi.

DURGUN ; ÇİFTÇİNİN ELEKTRİK VE MAZOT GİDERİNDE ÖTV VE KDV KALKMALI
22 Aralık 2023 - 12:08
Reklam

Milliyetçi Hareket Partisi Antalya Milletvekili Hilmi Durgun 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi İle 2022 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifinin Türkiye Büyük Millet Meclisi görüşmelerinin 8. gününde Tarım Ve Orman Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Ve Türkiye Su Enstitüsü Üzerinde Milliyetçi Hareket Partisi grubu adına söz aldı.
 
Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsüsünde yaptığı konuşmalarla bir nevi çiftçinin sesi olan Milletvekili Hilmi Durgun, Tarımsal sulamada kullanılan elektrik ve mazottaki ÖTV ve KDV’nin kaldırılmasından, çiftçinin emeklilik gün sayısına kadar birçok konuya değindi.
 
Çitçilerimizin BAĞKUR prim miktarı ve emeklilik gün sayısı 7200 güne düşürülmelidir diyen milletvekili durgun sözlerine şu şekilde devam etti.
 
Geçimi Sadece Emeğine Dayalı Olan Çiftçilerimizin Gelirlerinin Düşük Olması Nedeniyle Zaman Zaman BAĞ-KUR Prim Borçlarını Ödemekte Sıkıntıya Düşmektedirler.
 
‘’2023 yılında borcu olmayan çiftçilerimiz, hazine teşviki ile aylık 3 bin 957 TL, borcu olan çiftçilerimiz ise indirimsiz 4 bin 628 TL BAĞ-KUR primi ödemek durumundadır. Bu rakamlar çiftçilerimizin ödeme gücünü aşmakta ve SGK’ ya kayıtlı BAĞ-KUR sigortalı sayısı her geçen yıl azalmaktadır. SGK verilerine göre 2022 yılında 512 bin 966 çiftçimiz kayıtlı iken, bu yıl 456 bin civarındadır. Kayıtlı çiftçi sayısının artması ve çiftçilerimizin primlerini ödeyerek emekli olabilmeleri için, SGK primlerinin daha ödenebilir seviyeye çekilmesi önemlidir.’’ Dedi.
 
PRİM ÖDEME GÜN SAYISININ 7.200 GÜNE DÜŞÜRÜLMELİDİR
 
‘’Ayrıca, 9.000 olan prim ödeme gün sayısının 7.200 güne düşürülerek, diğer sigortalılarla prim gün sayısının eşitlenmesinde zaruret vardır.
 
Geçimi sadece emeğine dayalı olan çiftçilerimizin gelirlerinin düşük olması nedeniyle zaman zaman BAĞ-KUR prim borçlarını ödemekte sıkıntıya düşmektedirler. Prim borçlarını ödeyemeyen çiftçilerimizin faiz ve gecikme cezasının da ilavesiyle icra takiplerine muhatap olmaktadırlar. Geriye yönelik borçlanmalarında dâhil edildiği bir yapılandırma çiftçilerimizin beklentileri arasında en ön sırada yer almaktadır.’’ Diyerek konunun önemine değindi.
 
Tarımsal Üretimin Devamlılığı ve Çiftçilerimizin Bu Sorununun Çözülebilmesi İçin Tarımsal Elektrik Ve Mazottaki ÖTV Ve KDV'nin Tamamen Kaldırılması Gerekmektedir.
 
‘’Milletvekili Durgun ‘’Çiftçilerimizin en önemli maliyet girdileri olan tohum, fide, gübre, ilaç ve plastik gibi girdi kalemlerinin neredeyse tamamının hammaddelerinin ithalat ile karşılanıyor olmasından dolayı, tarımsal girdi üreticisi firmalar tüm ürünlerini 15-16 aya varan finans maliyetleri ile birlikte üretip satmak zorunda kalmıştır. 15-16 aylık sürenin de finans maliyeti bugün ki şartlarda ortalama %   60-70 seviyelerinde finans yükü getirmekte, bu durum ise doğrudan çiftçilerimize yansımakta ve çiftçilerimizin üretim maliyetlerini çok yukarılara taşımaktadır.  Tarımda girdi yükünün hafifletilmesi, finansman sıkıntılarının giderilmesi, üretimin sürdürülebilir kılınması, çiftçimizin refahını artırıcı desteklerin etkin ve verimli bir şekilde sürdürülmesi, tarım sektörünün stratejik önemi göz önüne alınarak, tarıma pozitif ayrımcılık yapılması büyük önem arz etmektedir. Bu kapsamda, 2022 yılında Sayın Cumhurbaşkanımızın tarımsal sulamada kullanılan elektrikte KDV'yi yüzde 8'e indirmesi çiftçilerimizin maliyetlerini düşürmüş ancak maalesef yeterli olmamıştır. Tarımsal üretimin devamlılığı ve çiftçilerimizin bu sorununun çözülebilmesi için tarımsal elektrik ve mazottaki ÖTV ve KDV'nin tamamen kaldırılması gerekiyor diyen MHP Milletvekili Sözlerine MHP Lideri Devlet Bahçelinin sözleri ile son verdi.
 
‘’Sözlerime Genel Başkanımız, Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Beyefendinin Sözleriyle Son Vermek İstiyorum;
 
Durgun ‘’Sözlerime Genel Başkanımız, Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Beyefendinin sözleriyle son vermek istiyorum; Tarım istikbalin, hatta istiklalin temincisidir. Toprağın bereketi birlik, dirlik ve güvenliğin farikasıdır.’’
 

Bu haber 981 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum