Reklam

FETHİMİZİN 815’İNCİ YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN

Vali Ersin Yazıcı, Antalya’nın fethinin 815’inci yılı kutlamaları kapsamında Akdeniz Üniversitesi’nde düzenlenen “Fethinin 815. Yılında Antalya Sempozyumu”na katıldı. Sempozyumda konuşan Vali Yazıcı; “815 yıldır Türk yurdu olan Antalya’mızı daha ileriye götürmek, ecdadımıza olan vefa borcumuzdur.” dedi.

FETHİMİZİN 815’İNCİ YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN

Vali Ersin Yazıcı, Antalya’nın fethinin 815’inci yılı kutlamaları kapsamında Akdeniz Üniversitesi’nde düzenlenen “Fethinin 815. Yılında Antalya Sempozyumu”na katıldı. Sempozyumda konuşan Vali Yazıcı; “815 yıldır Türk yurdu olan Antalya’mızı daha ileriye götürmek, ecdadımıza olan vefa borcumuzdur.” dedi.

FETHİMİZİN 815’İNCİ YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN
03 Mart 2022 - 13:23
Reklam

1207 yılında Selçuklu Sultanı I. Gıyaseddin Keyhüsrev tarafından fethedilen Antalya’nın fethinin 815’inci yıl dönümü kutlama etkinlikleri Akdeniz Üniversitesi’nde düzenlenen “Fethinin 815. Yılında Antalya Sempozyumu: Tarih ve Kültür” konulu sempozyumla başladı. Programa Vali Ersin Yazıcı’nın yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Özlenen Özkan, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ekrem Kalan, Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İsmail Yüksek, Konyaaltı Kaymakamı Kamil Köten, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve öğrenciler katıldı.


Ecdadımızı; Rahmetle, Şükranla ve Dualarla Yâd Ediyorum


Fethin 815’inci yılını kutlayarak sözlerine başlayan Vali Yazıcı; “Bugün hepimizin içinde bir coşku var, bugün hepimiz çok heyecanlıyız, bu kutlu şehrimizin fethinin 815’inci yılını şükürle, coşkuyla, iftiharla idrak ediyoruz. Bizlere bu eşsiz güzellikteki şehri miras bırakan ecdadımızı, rahmetle, şükranla ve dualarla yâd ediyorum. Cümlesinin mekânı cennet, makamı âli, ruhları şad olsun. Fethimizin 815’inci yıl dönümü kutlu olsun.” diye konuştu.


Antalyayı Daha İleri Götürmek Ecdadımıza Vefa Borcumuz


Antalya’yı daha ileriye götürmenin ecdadımıza olan vefa borcumuz olduğunu söyleyen Vali Yazıcı; “Hepimizin bildiği bir gerçek var. Antalya’mız denizi, kumu, güneşi, doğal güzellikleriyle gerçekten çok özel bir yer. Bu özel yerde her yıl milyonlarca misafir ağırlıyoruz. Ülkemizin dünyaya açılan penceresi olan Antalya’mızda, dünyanın dört bir tarafından gelen misafirlerimize kültürümüzün bir parçası olan hoşgörü ve nezaketi göstermeye, gönlümüzü herkese açmaya devam ediyoruz. Antalya’mız coğrafi güzellikleri, tarımı ve sanatı kadar tarihiyle de öne çıkmaktadır. Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Antalya’mızı daha ileriye götürmek, ecdadımıza olan vefa borcumuzdur.” dedi.


Şanlı Tarihimizi Gençlerimize En İyi Şekilde Öğretmek Arzusundayız


Şanlı tarihimizin sayısız destanlarla dolu olduğuna ve bu şanlı tarihimizi gençlerimize en iyi şekilde öğretmemiz gerektiğine değinen Vali Yazıcı; “Bugünden 815 yıl önce 5 Mart 1207’de Anadolu Selçuklu Sultanı I. Gıyaseddin Keyhüsrev ve kahraman askerleri tarafından fethedilen bu ulu şehir asırlardır Türk medeniyetinin en önemli şehirlerinden biri olmuş ve olmaya da devam edecektir.Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘Tarihini bilmeyen bir millet yok olmaya mahkûmdur.’ sözünden hareketle 815 yıldır Türk yurdu olan Antalya’mızda şanlı bayrağımızın özgürce dalgalanmaya devam etmesi için tarihimizi, gençlerimize ve çocuklarımıza en iyi şekilde öğretmek arzusundayız.” ifadelerini kullandı.


Şanlı Bayrağımızın Özgürce Dalgalanması İçin Daha Çok Çalışacağız


Tüm engellemelere ve zorluklara rağmen Türkiye’nin güçlenmeye devam ettiğini vurgulayan Vali Yazıcı; “Güçleniyoruz, inşallah daha da güçleneceğiz. Bize çelme takmaya çalışmalarına rağmen, bütün engellemelere rağmen, tüm şer odaklarına rağmen, güçlenmeye ve gelişmeye devam edeceğiz. Bunu da buradaki gençlik yapacak, bunu hep birlikte yapacağız. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm zorlukların üstesinden birlik ve beraberlik ruhuyla gelmeye bayrağımızı bu topraklarda ve Mavi Vatanda özgürce dalgalandırmaya devam edeceğiz. Bunu buradan tüm Dünyaya hep birlikte haykırıyoruz. Fethimizin 815’inci yıl dönümü kutlu olsun.” şeklinde konuştu.


Vali Yazıcı’nın konuşmasının ardından Akdeniz Üniversitesi Konservatuar Bölümü öğretmen ve öğrencileri tarafından düzenlenen müzik dinletisi gerçekleştirildi. Sempozyumu katılanlar tarafından büyük beğeniyle dinlenen etkinliğin ardından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Çevik tarafından Antalya’nın fethi ve fethinin önemini anlatan bir konuşma gerçekleşti.


 “Fethinin 815. Yılında Antalya Sempozyumu: Tarih ve Kültür” konulu sempozyumu Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde 3 – 4 Mart tarihleri arasında devam edecek.


Bu haber 433 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum