Reklam

HALİL ŞAHİN’E HÜZÜNLÜ VEDA

Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’in Cumhur İttifakı Adayı gösterilmemesinin ardından veda gecesi düzenlendi.

HALİL ŞAHİN’E HÜZÜNLÜ VEDA

Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’in Cumhur İttifakı Adayı gösterilmemesinin ardından veda gecesi düzenlendi.

HALİL ŞAHİN’E HÜZÜNLÜ VEDA
19 Mart 2024 - 12:04
Reklam

Gecede iktidarından muhalefetine söz alan herkes Başkan Şahin’e hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Yeni kurulan bir ilçe için yapılması gereken her şeyi zamana karşı yarışarak yaptıklarını ifade eden Başkan Şahin, göreve gelecek herkese başarılar diledi. Duygu dolu anların yaşandığı gecede alkışlarla uğurlanan Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’e muhtarlar tarafından plaket takdim edildi. 
 

31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde Aksu’da Cumhur İttifakı tarafından tekrar aday gösterilmeyen Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin için veda programı düzenlendi. Programa Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, belediye meclis üyeleri, birim müdürleri, muhtarlar, Aksu Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Mehmet Selvi ve sporcular katıldı. İftar yemeğinin ardından gecenin açılış konuşmasını yapan Alaylı Mahalle Muhtarı Süleyman Cihangir Yılmaz, “Ben Halil Şahin’den razıyım. Rabbimde ondan razı olsun inşallah. Aksu’nun 35 mahallesinin 13’ü köyden geçmedir. Buralarda birbirinden farklı hizmetler yaptı. 35 mahalle adına kendisine çok teşekkür ediyorum, saygılarımı sunuyorum” dedi.


SPORA VE SPORCUYA DESTEK VERDİ


Başkan Şahin’in spora ve sporcuya olan desteğini hatırlatan Aksu Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Mehmet Selvi, “Yaklaşık 10 yıl önce Aksu Belediye Başkanımız Halil Şahin ile bir yola çıktık. Biz bu spor kulübünün yönetimini aldığımızda bir tane sporcumuz yoktu. Başkanımız bize destek verdi. Aksu’da milli sporcular yetiştirdik. Şuanda Türkiye’nin birçok yerinde, her gittiğimiz yerde dereceler alan bir kulüp haline geldik. Allah’ın izniyle bu saatten sonra bu kulüp sadece güreşle değil, futbol, judo, tekvando, muay thai gibi branşlarla da anılıyor. 10 yıldır Aksu’ya bir şeyler kattığımıza inanıyoruz. Ben belediye başkanımıza ve bütün ekibine şahsım ve sporcularım adına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.


MUHALEFETTEN TEŞEKKÜR


Aksu’nun menfaatine olan kararları her zaman desteklediklerini dile getiren Aksu Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Selahattin Öz, “2019 yılında belediye meclis üyesi olarak göreve başladık. Bu süreçte muhalefet partisi olsak dahi Aksu halkının yararına olan ve ilçenin faydalanacağı konularda gündemde hep ‘evet’ oyu verdik. Çünkü biz, bizi seçen Aksulu hemşerilerimizin haklarını savunmak için bu göreve geldik. Biz bugüne kadar demokratik şartlar dahilinde kavga etmeden, dürüstçe çalışmalarımıza devam ettik. Bu konuda başta Halil Şahin olmak üzere, belediye meclis üyelerimize, grup sözcülerimize, huzurunuzda bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.


BÜYÜK PROJELERE İMZA ATILDI


Aksu’da 18 yıl önce birlikte siyasete girdikleri Halil Şahin ile ilçeye yaptıkları hizmetlerin altını çizen Aksu Belediye Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Yaşar Sözen, İlçemiz kurulduktan sonra kendisi kurucu ilçe başkanı olurken bizde ilçe başkan yardımcılığını yaptık. 2014 yılındaki yerel seçimlerde de beraberdik. Kendisiyle hem Aksu hem de büyükşehir belediye meclis üyeliği yaptık. 2014-2019 süreci içerisinde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız, Aksu Belediye Başkanımız ve belediye meclis üyelerimizin hizmetlerini anlata anlata bitiremeyiz. Burada büyük projelere imza attık. Özellikle 19 kilometrelik raylı sistemin Aksu’ya gelmesi, Macun Deresi’nin kapanması, hükümet konağı, hastane projesi, mesire alanları, 35 mahallemize 25 kapalı pazarın oluşturulması bazılarıdır. Belediye başkanımızın hiçbir zaman gecesi gündüzü olmadı. Gerçekten belediye başkanı olarak, taşın altına sadece elini değil gövdesini koyan bir kardeşimiz. Hiç kimseyi kırmadan dökmeden, siyasi ayırım yapmadan elimizden geldiği kadar Aksu’ya katkı koymaya çalıştık. Kendisine yürekten teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.


HALİL ŞAHİN: BİRLİKTE BAŞARDIK


Yeni kurulan bir ilçede zamana karşı yarıştıklarını ifade eden Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, başardıkları işleri iyi ekip olmaya bağladı. Mücadele ve çalışmanın sonucuna tüm ilçenin şahit olduğunu dile getiren Başkan Şahin konuşmasını şöyle sürdürdü, “Ülke bizim ülkemiz, Aksu bizim ilçemiz. Bizim ilçemizde her şeye ihtiyaç var, hemen ihtiyaç var. 2014 yılında göreve geldiğimizde Aksu’muzda yaşanabilir bir ilçe oluşturacağız demiştik. Birlikte çalışırsak, birlik olursak öyle başarırız demiştik. Mahallelerimizde halkımızı temsil eden muhtarlarımız var, belediye başkan yardımcılarımız, müdürlerimiz, şeflerimiz var. Aksu’da hızlı bir şehirleşme için yol haritası belirledik. Aksu’da olmazsa olmazların başında idare ve planlamalar vardı. İdareyi Aksu’ya getirdik mi? diye soranlara, Aksu’da idare olmadan köylerdeki yapılaşmanın önü açılmazdı, seraların önünü açıp evlerin önünü açmasaydık, 60 binlerdeki nüfus 80 binlere çıkmazdı. Önümüzdeki süreçte Aksu’nun öngörülen nüfusu 450 binlerde. Planlama için yerleşik nüfusun bir araya gelmesiyle ilgili ciddi mesafe aldık. Doğalgaz taleplerinin gerçekleşmesi için mahallelerde belirli bir nüfusun oluşması lazım. Doğalgazın geçeceği hatların belirlenip, imarının geçmesi lazım. Oraya doğruda gidiyoruz. Biz geldiğimizde hastanemizin yeri bile hazırlanmamıştı ama 350 yataklı hastanemiz inşaatı şu anda 8’nci kata doğru çıktı. Çözülemez denilen Çalkaya problemi çözüldü. Bizler çözdük, hep birlikte çözdük. Bugün Karaçallı mahallemizin tapularını veriyoruz. Tam 85 yıllık bir problem. Demek ki, uğraşılırsa çözülüyor. Çözdük derken, vatandaşın boğazından geçiyor mu? Ona da bakmak lazım. 100 bin liraya yer verebiliyoruz. Demek ki, mücadele edersen oluyor. 64 bin liradan bin 400 tane tapu veriyoruz. Atatürk Mahallesi’nde 40 bin liraya yer verdik. Demek ki, vatandaşın boğazından geçiyor.”


KAYNAK SINIRLI, HİZMET SINIRSIZ


İki dönemlik süreçte belediye bütçesini 27 milyon liradan 1 milyar 130 milyon liraya çıkardıklarını, iller bankasında gelen paranın ancak personel maaşlarına yettiğini kaydeden Başkan Şahin, 460 bin dönümlük yüz ölçümüne sahip ilçenin hizmet aldığını söyledi. Sadece 1 kilometrelik sıcak asfaltın 3,5 milyon liraya mal olduğunu belirten Başkan Şahin, ”Bulup buluşturup mücadele ediyoruz. Zamanla da yarışmamız lazım, biz Aksu’ya geldiğimizde 6 çocuk parkını 100’e çıkarmışız. İlçede kapalı pazar alışkanlığı yoktu, 25 kapalı pazarımız oldu. Vatandaşımız ve esnafımız yağmurdan, çamurdan, güneşten etkilenmeden alışverişini yapabiliyor. Önümüzde 2024 yerel seçimleri var. Biz toplum içinde yaşıyoruz, sıfırdan bir yerlere geldik. İdarecilik yapıyorsak, bize ihtiyaç varsa biz ‘varız’ demişizdir. İhtiyaç yoksa da zaten işimiz gücümüz başımızdan aşkın. Bu seçimde eğer üst makamlar bizi aday gösterse, en rahat seçim alınacak bir dönemdi. Kaynak bulmak için risk alacaksın. Risk alamazsan tek perdelik oyunculuk yaparsın. Allah’a şükür biz ikinci perdeyi de almıştık, inşallah bizden sonraki arkadaşlar başarılı olurlar. Böyle karar alınmış saygı gösteriyoruz” şeklinde konuştu.


GENÇLERİMİZE SAHİP ÇIKTIK


Bundan sonra görev alacak herkese başarılar dileyen Başkan Şahin, çocuklara ve gençlere sahip çıkmak için yatırım yaptıklarını hatırlattı. Başkan Şahin, “Çocuklarımız çocukluğunu, gençlerimiz gençliğini yaşayamıyor. İlçenin yolunu, sokağını her şeyini yaparsın, gençliğe sahip çıkamadıktan sonra, geleceğimize sahip çıkamadıktan sonra diğerlerinin hiçbir kıymeti kalmaz. Kulübün sadece ismi vardı ama şuan sporcu gençlerimiz var, yöneticilerimiz var. Spor salonumuzu, çim sahamızı, halı sahalarımızı yaptık, spor kompleksimiz de tamamlandı. Halka karşı vicdanımız rahat mı? Rahat. Özellikle yeterli hizmeti yapabilmiş miyiz? Yapmışız. Geçerli not almış mıyız? Almışız. Herkese çok teşekkür ediyorum. Hepinizden Allah razı olsun” dedi. Konuşmaların ardın Başkan Şahin’e, Aksulu muhtarlar adına Alaylı Mahalle Muhtarı Süleyman Cihangir Yılmaz tarafından plaket takdim edildi. Duygu dolu anların yaşandığı gecede Başkan Halil Şahin alkışlarla uğurlandı.    
 

Bu haber 470 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum