İSMAİL METİN, “AKSU’YA ADAYIM”

Büyük Birlik Partisi Aksu İlçe Başkanı İsmail Metin, Bizim Aksu TV’de yayınlanan Enes Gürel ile Aksu Gündemi programının canlı yayın konuğu oldu.

İSMAİL METİN, “AKSU’YA ADAYIM”

Büyük Birlik Partisi Aksu İlçe Başkanı İsmail Metin, Bizim Aksu TV’de yayınlanan Enes Gürel ile Aksu Gündemi programının canlı yayın konuğu oldu.

İSMAİL METİN, “AKSU’YA ADAYIM”
14 Ekim 2021 - 19:37

Büyük Birlik Partisi Aksu İlçe Başkanı İsmail Metin , ‘Muhsin Yazıcıoğlu ve yol arkadaşlarını buradan rahmetle anıyorum. Ben siyasetçi kimliğimden çok iş insanı kimliğimle tanınırım. Bir gün siyaset yapmam gerekiyorsa bunun  Büyük Birlik Partisinde olması gerekiyordu, Bu ideolojiyi her zaman içimde yaşatmışımdır. Bilindiği üzere ben turizimde faaliyet gösteriyorum, aynı zamanda tarımla da ilgileniyorum, ürettiğimizi Rus Pazarına ihraç ediyorum.’
 

SANCAK BEYİ
 

Başkan İsmail Metin, ‘Aksu 72 bin nufuslu küçük bir ilçe, dolayısıyla herkesin bir akrabağlığı var, akrabalık yoksa bile okul arkadaşlığı var. Aksu yörük coğrafyası, bizde Yörükler Derneğinde faaliyetler gösterdik, geçmiş yıllardan beri bana Sancak Beyi diye gerek ailede, gerek Aksu ilçesinde hep öyle derler. Bütün dünyada yaşanan bu pandemi nedeniyle son zamanlarda şölen, mevlüt, düğün gibi sosyal etkinliklerden uzak kaldık, bizde bu nedenle şölen yapamadık. Umuyoruz önümüzdeki günlerde tekrar nasip olursa yapmayı planlıyoruz.’ dedi.

 
AKSU’DA BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ
 

Başkan Metin, ‘Biz Büyük Birlik Partisi olarak, vizyonu olan bir partiyiz. Aksu’da daha önce, İsa Yıldırım döneminde belediye başkanlığı yaptık. Parti olarak özellikle Antalya’da yeni bir yapılanma içerisindeyiz. Eski teşkilatımız değişti, yaklaşık 5 ay önce benim atamam gerçekleşti. Önümüzdeki günlerde de inşallah Aksu’da da kongremizi yapıp, süreçte bizde varız diyeceğiz. Türkiye genelinde bir ittifak söz konusu ama yerelde öyle değil. Önümüzdeki süreçte de yerelde ittifak söz konusu olmazsa Aksu’da bizde Büyük Birlik Partisi olarak adaylığımız söz konusu.’ diyerek adaylığını açıkladı.

 
BBP SEÇİME KİMİNLE ADAY

 
Başkan Metin, ‘Biz Büyük Birlik Partisi olarak yeni bir yapılanma içerisindeyiz, bu yapılanma Aksu’da da geçerli. Dolayısıyla 2024 seçimlerinde Parti olarak adaylığımız nettir. Aksu’da daha çok vizyonu, bilgi birikimi olan, ilçemize katkısı olabilecek,  genç, aktif bir arkadaşımız olacak. Önümüzdeki günlerde de listeyi açıklayacağız, bu ayın sonuna kongreyi yapmayı planlıyoruz. Aksu’da aday adayıyım.Bu ideolojiyi burada yaşatmayı çok istiyorum.’  Aksu için gelecek planlarını açıkladı.

 
AKSU SEVDALISI BİR İNSANIM

 
Başkan Metin, Aksu bize atamızdan, dedemizden miras dolayısıya bizden sonraki kuşaklara iyi bir miras bırakmamız lazım. Ben yşadığım ilçeyi seviyorum, kültürel yaşamıyla, insanıyla seviyorum. Ben Aksu sevdalısıyım, Aksu’yu seviyorum,  Aksu insanı da beni sever daha önce siyaseten bir hesabımız yoktu ama geldiğimiz noktaya baktığımız zaman Antalya’da 19 ilçeden Aksu olarak en geri atılmış ilçeyiz biz. Bu gün Alanya, Manavgat, Kaş dediğimiz zaman bütün dünya tanıyor ama Aksu dediğimiz zaman kimse tanımıyor. Aslında lokasyon olarak bizim onlardan hiçbir eksiğimiz yok, fazlamız var. Alanya’nın kalesi varsa bizim Perge’miz var. Alanya’nın Dim Çayı varsa, bizim  Aksu Çayımız var. Alanyad’a sahil, deniz varda, Aksu’da yok mu? Lokasyon olarak biz öyle bir noktadayız ki, değil Türkiye’nin, dünyanın en güzel coğrafyasında yaşıyoruz. Ama bu gün gelinen duruma baktığiımız zaman en geri plana atılmış, unutulmuş bir bölge halinde. Biz Aksu’yu yeterince tanıtamadık, iktidar partisi olupta Türkiye’de iki dönemdir hizmet alamayan tek nokta, tek ilçe ne yazık ki Aksu, bu ilçe bunu hak etmiyor.’ diyerek üzüntüsünü ifade etti.

 
SİYASETTE YAPSAK BUNU SİYASİ AHKAL ÇERÇEVESİNDE YAPACAĞIZ
 

Başkan Metin, ‘Sonuçta siyaset de yapsak, eleştirsek de bizim parti olarak duruşumuz, vizyonumuz belli bunu siyasi ahlak çerçevesinde yapmaya itina gösteririz. Aynı şey Aksu’da da geçerli, Büyük Birlik Partisini seçmemin en büyük etkenlerinden biri de budur. Biz siyasette de kırıcı olma taraftarı değiliz, burası küçük bir yer herkes herkesi tanıyor ama ne yazık ki mevcut yönetim Aksu için, Aksu’nun tanıtımı anlamında hak ettiğimiz noktaya getiremedi. Bu güne kadar Aksu’da görev yapmış belediye başkanlarımıza ve meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Geçmiş yıllarda Aksu’da hepintikam üzerine siyaset yapıldı yani kimse Aksu’yu düşünerek siyaset yapmadı. Hep birileri taraf oldu ama bunlar siyasette hoş değil. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun bir sözü var ‘Seçimler gelir geçer.’  yani bir sokaktan diğer sokağa giderken birbirimize rahatlıkla selam verebilmeliyiz. Siyaset de yapsak kırıcı olmamalıyız, Aksu coğrafya oılarak bunu kaldırmaz. Biz siyasetçi olarak bir şeyler yapmak istiyorsak bunu kırıp dökmeden yapmalıyız daha çok projelerimizle ön plana çıkmalıyız.’ Aksu’nun geleceğinin kırıp dökmekle olmayacağını anlattı.
 

AKSU’NUN POTANSİYELİ GERÇEKLEŞTİRİLMELİ
 

Başkan Metin, ‘Aksu’yu tanıtım anlamında adımlar atmalıyız, tarihi kültürel, turizm ve tarım anlamında bir potansiyel. Bu gün dünyanın tarım ihracatının %36’sını Aksu’dan karşılanıyor, Antalya olarak. Bununda büyük bir bölümü Aksu Ovası dediğimiz ve Serik ovası dediğimiz bu bölgeden karşılanıyor.  Tarım anlamında büyük bir potansiyeliz, üretiyoruz ama aynı zamanda da ürettiklerimizi markalaştırıp ihraç etmmemiz gerekiyor. Üretmekle olay bitmiyor onun poazarın ı oluşturmak lazım. Aksu gençliği tarımı çok iyi biliyor ama Pazar anlamında biz çok iyi değiliz. Aksu Ovasında 1000 ton narımız bahçede heder oluyor, geri dönüşümümüz yok. Bu domateste de aynı, biberde de aynı yani biz tarımda başlı başın abir potansiyeliz ama bu doğru kullanılmıyor. Gençliğin önünü açmak lazım, Aksu gençliğimize baktığımız zaman potansiyelini doğru yönlendirmeliyiz, ufuklarını açmalıyız. Gençlik merada koşan bir tay gibidir, hızlı koşar çabuk yorulur gençlik doğru eğitilmelidir. Aksu’da tek ihracat yapan insan benim, bu çok üzücü.’  gördüğü eksiklerin örneklerini izleyicilerle paylaştı.
 

TABELA DERNEĞİ AKGİAD
 

Başkan Metin, ‘Aksu’da tek ihracat yapan insan benim, bu çok üzücü. Ben isterdim Aksu’da 10 tane 100 tane ihracat yapan gençlerimiz olsun. Bugün AKGİAD diye Aksu’da Girişimci İşadamları Derneğimiz var. Yaklaşık 6 yıl önce kuruldu, daha önce rahmetli Mustafa Altıntaş vardı kedisini çok severdim. Sonrasında AKGİAD’a baktığımız zaman sadece tabela derneği görüyoruz. İç boş bir dernek, yanlış anlaşılmasın orada da değerli arkadaşlarımız  var köyüleme anlamında söylemiyorum, sadece tabeladan ibaret. Aksu’da bilgi birikimi olan gençlerimiz var, bu gençleri örgütleyerek AKGİAD’ın çatısı altında toplasak tarım anlamında, ihracat anlamında, turizim anlamında çok güzel başarılar elde edilir. Bugün baktığımızda AKGİAD’ın hiçbir faaliyetini göremiyorum.Ben AKGİAD’a üye değilim daha önce görüştük arkadaşlarımızla, onlara fikirler sundum. Dedim ki, ‘Gidelim bir simit büfesi alalım ya da bir çay bahçesi alalım derneğin bir geliri olsun. Aksu’lu iş insanları olarak toplanalım ekonomik olarak, bilgi olarak katkı sağlayalım, bu çatı altında çok güzel başarılar elde edilebiliriz.’ yani her şeyi de belediyeden beklemememiz lazım, belediyenin belki bütçesi olmayabilir, iş insanları olarak biz yapalım.’ söyleminde bulundu.
 
 
AKSU’NUN KAYBEDECEK 5 YILI YOK


Aksu’nun diğer ilçelerden geri kaldığını söyleyen Başkan Metin,  ‘Antalya’da ilçe olarak en geri planda kalmış ilçeyiz. Bu ne yazık ki çok üzücü, Aksu’nun kaybedecek 5 yılı yok olmamalı da. Çalışma anlamında istediğimiz noktada değil, vatandaşlarımız görüyor zaten. Aksu gibi bir ilçeyi yönetmek kolay değil lakin şuanki hükümet de bu konuda eksikleri var. Belediye bünyesinde küçük şirketler kurulup bütçe sorunu çözülebilir. Gelen turisti esnaf görmüyor, bu böyle olmaz. Turizim pazarları kurulmalı, tur otobüsleri turiistleri ilçenin meydanında bırakmalı, bu iş bütün dünyada böyle yapılıyor ama Aksu’da Pergenin içinde iniyor turist, geziyor yine Pergenin içinde otobüse biniyor. Bundan ciddi bir gelir sağlanabilir.’ dedi.
 
 
DÜNYADA ÖRNEĞİ OLMAYAN BİR İLÇEDE YAŞIYORUZ
 

Başkan Metin, ‘Ben 13 ülke gezdim Aksu gibi bir ilçe dünyada yok. Çayı ile, şelaleleriyle, denizi ve kumsalıyla, toprağıyla, kültürüyle bir başka örneği yok. Aksu değil Türkiye’de, dünyada ekol bir merkez olmalı. Aksu bunu hak ediyor. İnşallah önümüzdeki süreçlerde de biz projelerimizi anlatacağız insanlara, yapacağımıza da inanıyorum.’ şeklinde düşüncelerini ifade etti.
  
 
TARIM ANLAMINDA AKSU BİR MARKA OLACAK
 

Başkan Metin, ‘Alıp satmak kolaydır ancak üretmek zordur, Aksu’yu tarım anlamında bir marka yapacağım. Ben Aksu gencini tanıyorum, onlara inanıyorum üretirler ama bu yetmez. Kooparatifleşmemiz, markalaşmamız lazım domatesi üretip de, götür hale sat mantığı değil. Hale satmayalım, Rusya’ya satalım mesela, bu AKGİAD çatısı altında olabilir, kooparatif çatısı altında da olabilir. Narla alakalı geri dönüşümlerimiz var, bir çok meyve heder oluyor bunun önüne geçmek istiyoruz. Aksu Çayı gerçekten önemli bir çay ama onun kıymetini bilmiyoruz. Orada çok güzel etkinlikler yapılabilir, olta balıkçılığı, saltanat kayığı gibi bir potansiyeli var. Burada doğa turizmi yapabiliriz.’ diyen Başkan Metin, Aksu’da yapılabilecek yeni sektörlerden bahsetti.
 

AKGİAD’A TAVSİYE


Başkan Metin, ‘Aksu’nun Girişimci İşadamları Derneği olarak Salı günleri yapılan proğrama da katılmalarını öneririm. Şuanki mevcut başkanı tanımıyorum ama buradan kendisine saygılarımı sunuyorum. Bu programla derneğin çalışmalarını, planlarını Aksu halkına anlatabilirler. AKGİAD’la birlikte hizmet etmek çok isterim.’ tavsiyesinde bulundu.
 
Alperen Ocakları bizim olmazsa olmazlarımızdan, zaten bizim mevcutta Alperen Ocağımız var ama lokasyon olarak ters bir bölgede. Önümüzdeki günlerde merkeze taşıyacağız.’

 
SOSYAL HAYATTA DİPTEYİZ


Başkan Metin, ‘Ailenizle, arkadaşlarınızla gidip bir çay içebileceğiniz bir yer var mı? Yok. Aksu gençlerinin bir sosyal hayatı yok. Aksu olarak sosyal hayatta dipteyiz. Aksu insanı bunu hak etmiyor, kaldırımlar işgal edilmiş durumda. İnsanların yürüyebileceği bir yer kalmıyor. Aksu’lu esnaflardan bu konuda duyarlı olmalarını istiyoruz. Okul sokakları mesela, kaldırımlar işgal edilmiş durumda illa bir felaket yaşanınca mı önlem alınacak? Bu konuda duyarlı olmak lazım. Şair demiş ki,’ Bir şehirde yaşamak istiyorsanız o şehrin düzen ve intizamına bakın. Düzen ve intizam varsa orada yaşanır.’ bu davranış Aksu’ya yakışmıyor.’ dedi.
 
 
 
 

Bu haber 1950 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum