Kadın Eli Değen Her İş En Güzeli Ve En İyisi Olur

Vali Ersin Yazıcı, “Kadın Dostu İşletme” anlayışının geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacı ile düzenlenen plaket törenine katıldı.

Kadın Eli Değen Her İş En Güzeli Ve En İyisi Olur

Vali Ersin Yazıcı, “Kadın Dostu İşletme” anlayışının geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacı ile düzenlenen plaket törenine katıldı.

Kadın Eli Değen Her İş En Güzeli Ve En İyisi Olur
23 Kasım 2022 - 23:36

Üreten ve üretime katkı sunan kadınları daima desteklediklerinin altını çizen Vali Yazıcı; “Güçlü kadın, güçlü Türkiye mottosuyla hareket ederek üretime katkı sunan tüm kadınlarımızı desteklemeye devam ediyoruz.” dedi.
“Kadın Dostu İşletme” anlayışının geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacı ile Antalya Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü ev sahipliğinde, Antalya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü iş birliği ile “Kadın Dostu İşletme” plaket töreni düzenlendi. Özel sektörün kadın alanındaki çalışmalarının desteklenmesi, kadın istihdamının artırılması, kadınların ve kadın girişimciliğinin ekonomik olarak güçlendirilmesinin hedeflendiği törene Vali Ersin Yazıcı’nın yanı sıra Vali Yardımcısı Güher Sinem Büyüknalçacı, Muratpaşa Kaymakamı Dr. Orhan Burhan, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Beyazıt Ablay, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Veli Tekkanat ve firma temsilcileri katıldı.
Anlamlı Ve Önemli Bir Projenin Plaket Töreninde Bir Aradayız
Konuşmasına bu anlamlı projede emeği geçenleri tebrik ederek başlayan Vali Yazıcı; “Bugün çok anlamlı ve önemli bir projenin plaket töreninde sizlerle bir aradayız. Bu hafta, kadına şiddetle ilgili farkındalık ve duyarlılık oluşturma noktasında önemli bir hafta. Kadına şiddetin ne kültürümüzde ne de dinimizde yeri var. Kadına şiddet insanlık dışı bir şeydir. Bizler de kadına yönelik şiddetle mücadelemize çocuklarımızı küçük yaşlardan itibaren eğiterek mücadele etmeye devam edeceğiz. Çocuklarımızı bu bilinçle yetiştirerek, değil kadına hiçbir canlıya şiddeti aklından dahi geçirmeyecek şekilde eğitmeliyiz.” diye konuştu.
Kadın Eli Değen Her İş En Güzeli Ve En İyisi Olur
“Kadın Dostu İşletme” programı kapsamında plaket kazanan işletmeleri tebrik eden Vali Yazıcı; “Biz kadınlarımızı iş hayatında görmekten ve onları üretimde görmekten çok büyük mutluluk duyuyoruz. Kadınların iş gücüne ve üretime yaptıkları katkılar çok önemli ve değerli. Bizler de devlet olarak, kadınlarımızı iş gücüne ve üretime teşvik edecek projeler yapmaya ve destek olmaya devam edeceğiz. Onların önemli başarılara imza atmasını sağlayacak her türlü projenin tüm kurumlarımızla birlikte destekçisi olacağız. Çünkü inanıyor ve biliyoruz ki, kadın eli değen her iş en güzeli ve en iyisi olur. İşletmelerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bu güzel örnek firmalarımız inşallah diğer firmalarımıza da örnek olacak. Tekrardan örnek firmalarımızı tebrik ediyorum. Güçlü kadın, güçlü Türkiye mottosuyla hareket ederek üretime katkı sunan tüm kadınlarımızı desteklemeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.
“Kadın Dostu İşletme” Plaketi Kazanan Firmalar
Konuşmasının ardından Vali Yazıcı, Galeri Kristal Turizm İnşaat Pazarlama ve Ticaret A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Üyeleri Pelin Kilit Hüner, Nurten Kilit ve Gülay Kilit’e “Kadın Dostu İşletme” plaketi takdim etti.
Fine Otel Turizm İşletmecilik, NOVA MED GMBH, Kemer Medical Center Özel Sağlık Hizmetleri Turizm ve Ticaret A.Ş., Antalya Yaşam Hastanesi Özel Sağlık Hizmetleri A.Ş., Securitas Güvenlik Hizmetleri A.Ş., Bars Pazarlama ve Ticaret Limited Şirketi, Ekiciler Süt Gıda Tarım Hayvancılık Sanayi ve Ticaret A.Ş., Antalya Medstar Hastaneler Grubu’na ise; hem en çok kadın istihdam işyeri hem de şiddet gören kadınların işe almada öncülük etmesi yanında eğitim ve psikolojik danışmanlık desteği sağlaması adına, Keziban Kan’a ise çalışma hayatındaki başarısı ve girişimleri ile örnek teşkil etmesi nedeni ile  “Kadın Dostu İşletme” plaketi takdim edildi.
 
 

Bu haber 339 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum