Reklam

KIRCAMİ İÇİN OLAĞANÜSTÜ DAVET

AK PARTİ İL BAŞKANI İBRAHİM ETHEM TAŞ, BAKANLIĞIN ONAYLADIĞI KIRCAMI PLANI İÇİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİNE OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI ÇAĞRISI YAPTI.

KIRCAMİ İÇİN OLAĞANÜSTÜ DAVET

AK PARTİ İL BAŞKANI İBRAHİM ETHEM TAŞ, BAKANLIĞIN ONAYLADIĞI KIRCAMI PLANI İÇİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİNE OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI ÇAĞRISI YAPTI.

KIRCAMİ İÇİN OLAĞANÜSTÜ DAVET
10 Şubat 2022 - 21:16
Reklam

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un salı günü sosyal medya hesabından Kırcami ile ilgili verdiği müjdenin ardından gözler kentin yerel yöneticilerine çevrilmişti. Bu gelişmenin ardından Kırcami Bölgesi Geliştirme, Güzelleştirme Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Antalya Milletvekilleri Mustafa Köse, Kemal Çelik, Tuba Vural Çokal, İbrahim Aydın ile AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş da bundan sonra yaşanacak süreçle ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Taş, “Artık 25 binlik ve 5 binlik plan Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne aittir. Büyükşehirden 25 binlik ve 5 binlik imar planını hemen bugün olağanüstü meclis gündemine alıp, yarın meclisi toplayarak, bu planları meclise getirmesini bekliyoruz” dedi.
 

MURATPAŞA VE BÜYÜKŞEHİRE ÇAĞRI


Bakanlık tarafından onaylanan 100 binlik planın sadece Kırcami değil tüm kenti ilgilendiren bir çalışma olduğunu belirten Başkan Taş, “Biz acilen 25 binlik ve 5 binlik imar planını hemen olağanüstü meclis gündemine alarak, bu planları meclise getirmesini bekliyoruz. Amacımız üzüm yemek, bağcıyı dövmek değil. Buranın bir plana kavuşması, okulsuz mahallelerin, daracık yolların, sağlık olacağı olmayan mahallelerin hizmetlere kavuşmasını istiyoruz. Kırcamililerin yüzünün gülmesini bekliyoruz. 25 binlik ve 5 binlik planlar büyükşehir belediyesinde, binlik plan ve 18’lik imar uygulaması ise Muratpaşa Belediyesi’nde. Binlik planı ve 18’lik imar uygulamasını Muratpaşa’ya getirdiği anda koşulsuz şartsız destekleyeceğimizi, hatta Kırcami gündemli olağanüstü toplamalarını ilan ediyorum” şeklinde konuştu.


KÖSE SÜRECİ HATIRLATTI VE HASSASİYET İSTEDİ


Kırcami’nin kentin kanayan bir yarası olduğunu hatırlatan AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, “Yerelde bazı kararların alınmasını gerektiriyordu. Yerel ve genel süreci hep birlikte yaşadık. Bu kanayan yaranın dinmesi için Menderes Türel döneminde düğmeye basıldı. Burası bir tarım alanı olduğu için Toprak Koruma Kurulu kararı alınması gerekiyordu. Valilikten karar aldık, bakanlıktan karar çıkarttık. İçişleri Bakanlığından kamu yararı kararını çıkarttık. 2007 yılında tamamlanan bu süreçlerin ardından bazı vakıf ve odalarca Toprak Koruma Kurulu kararlarına dava açıldı” diyerek yaşananları hatırlattı.
Duraklayan sürecin Menderes Türel’in ikinci döneminde tekrar başladığını ifade eden Köse, son olarak büyükşehir belediyesinin hazırladığı 100 binlik planın milletvekillerinin de gayretli çalışmasıyla bakanlık tarafından onaylandığını açıklandı. Köse ayrıca Antalya’daki odaların da gerekli hassasiyeti göstererek, vatandaşların talepleri doğrultusunda konunun yargı sürecine taşınmadan Kırcami imar sorununun tarihe karışmasını istediklerini sözlerine ekledi. Yıllardır beklediklerin haberin sevincini yaşadıklarını belirten Kırcami Bölgesi Geliştirme, Güzelleştirme Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Ayanoğlu ise davalara konu olan bölgenin artık mutlu sona ulaşmasında emeği geçenlere teşekkür etti.
 
 
 
 

Bu haber 545 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum