Reklam

Kuyumcular Odası’nın yeni başkanı Kayaer oldu

Antalya Kuyumcular ve Esnaf Odası’nın seçimli genel kurulu gerçekleştirildi. Sağlık sorunları nedeniyle Ali Çelik’in aday olmadığı genel kurulda tek liste ile gidilen seçimde Halil Kayaer üyelerden aldığı oy ile başkanlığa seçildi.

Kuyumcular Odası’nın yeni başkanı Kayaer oldu

Antalya Kuyumcular ve Esnaf Odası’nın seçimli genel kurulu gerçekleştirildi. Sağlık sorunları nedeniyle Ali Çelik’in aday olmadığı genel kurulda tek liste ile gidilen seçimde Halil Kayaer üyelerden aldığı oy ile başkanlığa seçildi.

Kuyumcular Odası’nın yeni başkanı Kayaer oldu
23 Şubat 2022 - 12:54

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne (AESOB) bağlı odalarda seçimli genel kurullar devam ediyor. AESOB’a bağlı 75 odadan 66’sının genel kurulu tamamlandı. Dün şehir merkezindeki bir otelde gerçekleştirilen Antalya Kuyumcular ve Esnaf Odası (AKESO) genel kurulunun Divan Başkanlığını AESOB Başkanı Adlıhan Dere yaptı. Ali Çelik sağlık sorunları nedeniyle başkanlığa aday olmazken, Başkan Vekili Halil Kayaer’in hazırladığı listenin haricinde liste çıkmayınca tek adayla seçime gidildi. Böylece Antalya Kuyumcular Odası’nın yeni başkanı Halil Kayaer oldu.
 

“VİCDANEN RAHATIM”
 

Genel kurula katılan üyelere karşı veda konuşması yapan Ali Çelik, göreve geldiği 2018 yılından bu yanadır gayretle hizmet etmeye çalıştıklarını söyledi. Vicdanen rahat olduklarının altını çizen Çelik, “Bu koltuklar gelip geçici. Sağlık sorunlarım olduğu için devam edemeyeceğimi söyledim. İçim rahat. Birlikte yol yürüdüğümüz arkadaşımızın görevi layıkıyla yerine getireceğine inanıyorum. Göreve gelirken hedeflerim vardı. Kurları ekrandan ücretsiz olarak sunacağımızı söylemiştik. İnternet üzerinden esnafımıza ücretsiz fiyatları vermeye başladık. Esnafımıza yönelik eğitim programları gerçekleştirdik. Ayar denetimlerini düzenli olarak yapmaya çalıştık ve şeffaf bir şekilde esnafımızla paylaştık. Konyaaltı bölgesinde Odamızın arsası vardı. Büyükşehir ve Konyaaltı belediyelerinin meclisinden geçirdik. İnşaat alanını arttırdık ama fazla da bir şey yapamadık. Elimizden geldiğince gayret ettik” diyerek teşekkür etti ve üyelerden helallik istedi.
 

YENİ BAŞKAN’DAN BİRLİK BERABERLİK VURGUSU
 

Antalya’daki kuyumcuları birlik ve beraberlik içerisinde bir araya getirerek verimli bir çalışma düşüncesinde olduklarını belirten AKESO’nun yeni başkanı Halil Kayaer ise, “Birlik ve beraberliğin olmadığı bir yerde problemler artar. Birlik ve beraberlik içerisinde sorunlarımızı çözmek için uğraşacağız. Elimizden ne geliyorsa 4 yıl boyunca hizmet edeceğiz. İnşallah hayırlı uğurlu olur” diye konuştu.
 

“BAZI BAŞKANLAR GÖREVLERİNİ BIRAKTI”
 

AESOB Başkanı Adlıhan Dere ise, AESOB’a bağlı odalarda 66’ncı genel kurulun geride kaldığını söyledi. Bazı oda başkanlarının, başkanlığın bırakılabilir olduğunu gösterdiğini kaydeden Dere, Ali Çelik’in yanı sıra Çiçekçiler Odası ve Terziler Odası başkanlarının da görevlerini bıraktıklarını hatırlattı. Dere, Fırıncılar Odası Başkanı’nın da Pazar günü yapılacak genel kurulda görevi bırakacağını bildirdi.
 

ÇELİK’E PLAKET
 

Hizmetleri için Ali Çelik’e teşekkür eden Dere, 4 yıl boyunca güzel bir hizmet dönemi geçirdiklerini söyledi. Çelik’e bundan sonraki hayatında başarı dileyerek kapılarının her zaman açık olduğunu söyleyen Dere, AESOB olarak yeni yönetime de ellerinden gelen her türlü destek ve katkıyı vereceklerini kaydetti. Çelik’e teşekkür plaketi veren Dere, Halil Kayaer başkanlığındaki yeni yönetime de başarı diledi.
 

AKESO’NUN YENİ YÖNETİMİ
 

Seçimlerin Ardından AKESO’nun yeni yönetimi şöyle oluştu:
 

Yönetim Kurulu Asil Üyeleri: Halil Kayaer, Alper Kayan, Engin Köprücü, İsmail Göksu, Orhan Çoban, Mehmet Özçelik ve Fatih Bulut. Yönetim Kurulu Yedek Üyeler: Fuat Otuzaltı, Ali Akşanlı, Yücel Vuraler, Kahraman Aksu, Meryem Korkmaz, Leyla Kırmızı ve Ömer Turpçu. Denetim Kurulu Asil Üyeler: Uğur Kemal Yiğit, Tuncay Koltuk ve Ömürden Saraç. Denetim Kurulu Yedek Üyeler ise, Mehmet Patlar, Yusuf Ziya Sofuoğlu ve Mehmet Ataman.
 

Bu haber 535 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum