MHP'DEN ANTALYA'YA ÇIKARMA

"Adım Adım 2023; İl İl Anadolu" temalı program kapsamında Antalya'ya gelen MHP heyeti, kentin önde gelen sivil toplum kuruluşları ve meslek odaları temsilcileri, tarım ve turizm paydaşlarıyla buluşarak sorun ve önerileri dinledi. MHP MYK üyesi Antalya

MHP'DEN ANTALYA'YA ÇIKARMA

"Adım Adım 2023; İl İl Anadolu" temalı program kapsamında Antalya'ya gelen MHP heyeti, kentin önde gelen sivil toplum kuruluşları ve meslek odaları temsilcileri, tarım ve turizm paydaşlarıyla buluşarak sorun ve önerileri dinledi. MHP MYK üyesi Antalya

MHP'DEN ANTALYA'YA ÇIKARMA
09 Aralık 2021 - 16:31

"Adım Adım 2023; İl İl Anadolu" temalı program kapsamında Antalya'ya gelen MHP heyeti, kentin önde gelen sivil toplum kuruluşları ve meslek odaları temsilcileri, tarım ve turizm paydaşlarıyla buluşarak sorun ve önerileri dinledi. MHP MYK üyesi Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, sorunları çözmek, dertlere derman olmak istediklerini vurguladı.
 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talimatıyla 81 ilde başlatılan "Adım Adım 2023; İl İl Anadolu" programının Antalya ayağı, hafta sonu kent merkezindeki bir otelde gerçekleştirildi. Program kapsamında Antalya'ya gelen MHP heyeti, 2 gün boyunca sivil toplum örgütü, meslek odaları temsilcileri ve gazetecilerle biraraya gelerek sorunları ve önerileri dinledi. Toplantılarda konuşulan her şey, raportörler aracılığıyla not alınırken, alınan notlar rapor haline getirilerek Genel Başkan Devlet Bahçeli'ye sunulacak. Antalya'da 5 oturum halinde gerçekleştirilen program, gazetecilerle buluşmayla başladı. Programın açılışını gerçekleştiren MHP Antalya İl Başkanı Hilmi Durgun, havanın yağışlı olması nedeniyle toplantıları kapalı ortamda yapmak zorunda kaldıklarını bildirdi.
 

"SORUNLARI ÇÖZMEK, DERTLERE DERMAN OLMAK İSTİYORUZ"
 

Bölge istişarelerinden sonra Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin talimatıyla 30 Ekim'de başlatılan "Adım Adım 2023; İl İl Anadolu" temalı program kapsamındaki istişarelerin 70 ilde gerçekleştirildiğini ve hafta sonu 81 ilde tamamlanacağını bildiren MHP MYK üyesi Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, buluşmalarda Türkiye gerçeklerinin paylaşıldığını, sorunların ve çözüm önerilerinin not alındığını söyledi. Başkan, sorunları çözmek ve dertlere derman olmak istediklerini vurguladı.
 
 

"İNSAN MERKEZLİ BİR BAKIŞLA, TÜRK MİLLETİNİ BİR BÜTÜN OLARAK GÖRÜYORUZ"
 

Türk milliyetçiliği fikrinin siyasetteki temsilcisi olan MHP'nin insan merkezli bir bakışla, Türk milletini bir bütün olarak gördüğünü ve vatan mefhumunu bozguna uğratabilecek tüm ayrımcılığa karşı siper olduğunu dile getiren Başkan, "Bu anlamda Adım Adım 2023; İl İl Anadolu toplantılarımızda düşüncelerimizi, görüş ve önerileri paylaşmak üzere birçok kesim temsilcisiyle biraraya geliyoruz" şeklinde konuştu.
 

"15 TEMMUZ'DA ÜLKEMİZİ FELAKETE SÜRÜKLEYECEK BİR SÜRECİ ENGELLEDİK"
 

"15 Temmuz'da benliğimize zincir vurmaya çalışanlara karşı Türk milleti kararlı bir duruş sergilemiş, birliğimizin bozulmasına müsaade etmeyeceğini bir defa daha göstermiştir" diyen Başkan, "O karanlık gecede MHP'nin tüm kadroları kararan gecelere ışık, kararan kalplere nur ve karanlık emellere sur olmuştur. Türk milleti ile bütünleşerek ülkemizi gelecek adına felakete sürükleyecek bir süreci engellemiştir. Ülkemizin karanlık dehlizlere çekilmek istendiği bu süreçten sonra Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'nin önerisi ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın kararlılığıyla Cumhur İttifakı doğmuştur. MHP olarak biz de Cumhur İttifakı'nın ruhuna uygun olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında çalışmalarımızı yürütüyoruz" dedi.
 

"DENGE VE DENETLEME GÖREVİMİZ VAR"
 

Gerek yurt içinde gerekse sınır ötesinde Türkiye'nin her tarafından meydana gelen siyasi ve askeri gelişmeleri dikkatle yakından takip ettiklerini söyleyen Başkan, "Genel Başkanımızın ifade ettiği gibi MHP, Cumhur İttifakı'nın bir ortağı olsa da işlevi ve üstlendiği demokratik sorumluğu muhalefttir. Bunun yanı sıra TBMM'de denge ve denetleme göreviyle mesuldür. 2023 lider ülke Türkiye hedefi doğrultusunda işleyen devlet politikalarını sonuna kadar destekliyoruz. Ülkemizin lider ülke konumuna gelmesi için gerekli bütün şartların hazırlanması hedefimizdir" açıklamasında bulundu.
 

"ÇALIŞMALARIMIZIN KAYNAĞI TÜRK MİLLETİNE BAĞLILIĞIMIZ"
 

MHP'nin geçmişe karşı vefa, gelecek adına umut olma gayesi ile TBMM'de çalışmalarını özveri ile sürdürmeye devam ettiğini dile getiren Başkan, "Bütün bu çalışmalarımızın kaynağı mensubu olmaktan onur duyduğumuz Türk milletine olan bağlılığımızdır" dedi. Başkan, Antalya milletvekili olarak Antalyalılar'ın sorunlarının, taleplerinin titizlikle ele alınması ve meclis gündemine getirilerek Antalya'nın daha da güçlenmesi için çaba sarf etmeye devam edeceğinin altını çizdi.
 

"BİRİNCİ SORUNUMUZ GÜVENLİK, İKİNCİSİ PAHALILIK"
 

Türkiye'nin sorunlarının ortak olduğuna dikkat çeken Başkan, "Birinci sırada güvenlik sorunumuz var. Her şeyiniz olsa da güçlü bir devletiniz yoksa hiçbir şeyin anlamı yok. İkincisi, bütün ülkelerin mücadele ettiği gibi hayat pahalılığı. Hayat pahalılığı Amerika'nın, Almanya'nın, Avrupa'nın da bir sorunu. Çünkü, enerjiyi hepimiz aynı noktadan alıyoruz. Bütün dünya ülkelerinde ciddi bir enflasyon yükselişi var. Pandemi nedeniyle gıda fiyatları arttı" açıklamasında bulundu.
 
 
"TÜRKİYE'NİN ÜZERİNDE OYNANAN OYUNLARIN ANA SEBEBİ DOĞU AKDENİZ"
 

Türkiye'nin yıllık 41 milyar dolar enerji ithalatı olduğunu belirterek enerjide dışa bağımlılığa dikkat çeken Başkan, Doğu Akdeniz'deki doğal gaz ve petrolün çıkarılması durumunda enerjide dışa bağımlılıktan kurtulacağımızı, satılmasıyla da ülkenin zenginleşeceğini söyledi. Türkiye'nin üzerinde oynanan oyunların ana sebebinin Doğu Akdeniz'deki konuşlanma olduğunu dile getiren Başkan, dünyanın gözünün Doğu Akdeniz'de olduğunun altını çizdi. Türkiye'nin büyümeyi devam ettirmesi gerektiğini söyleyen Başkan, Türkiye'nin dostunun sayısının az, düşmanının sayısının ise tahmin edilemeyecek kadar fazla olduğunu vurguladı.
 

TOPLANTILARDA ÖNE ÇIKANLAR EKONOMİ, PANDEMİ VE GÜVENLİK
 

81 ilde düzenlenen toplantılar ile ilgili bilgi veren MHP MYK üyesi Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak ise, şimdiye kadar gerçekleştirilen toplantılarda ekonomik problemlerin, pandeminin yarattığı sıkıntıların, güvenlikle ilgili konuların ön plana çıktığını bildirdi.
 

"HER ŞEYİN KÖTÜ OLDUĞU YÖNÜNDE BİR ALGI VAR"
 

Ekonomiyle ilgili her şeyin kötü olduğu yönünde bir algı oluştuğunu söyleyen Taytak, pandeminin öncesi ve sonrasında Türkiye'nin hiçbir yatırımdan vazgeçmediğini ifade etti. İhracattaki artışa dikkat çeken Taytak, pandemiyle mücadeledeki başarının da altını çizdi. Türk milletinin aç da kalsa bağımsızlığından vazgeçmeyeceğini vurgulayan Taytak, teröre vurulan darbeye dikkat çekerek ülkenin başına bela edilen PKK nedeniyle pek çok büyük yatırımın yapılamadığına işaret etti.

 
"TÜRKİYE'NİN ÖNÜNÜ KESME ÇABASINDALAR"

 
Türkiye'nin terörle mücadelede yakşalık olarak 1 trilyon dolar harcadığını söyleyen MHP MYK Üyesi Ahmet Selim Yurdakul ise, ülke içerisindeki terörist sayısının 180'in altına indiğini kaydetti. Gezi olaylarında başarılı olamayan dış güçlerin 15 Temmuz FETÖ olaylarıyla ülkeyi işgal ederek parçalamak istediklerini dile getiren Yurdakul, Türkiye'nin önünü kesebilmek için çaba içerisinde olduklarını ifade etti. Cumhur İttifakı ve hükümetin ekonomiyi düzeltebilmek için elinden gelen çabayı ortaya koyduğunu kaydeden Yurdakul, ülkenin faiz, kur ve enflasyon sarmalından kurtarılmak istendiğinin altını çizdi. Uygulanan ekonomik politikanın doğru olduğunu söyleyen Yurdakul, bütün engellemelere rağmen faizin kontrollü bir şekilde kademeli olarak düşeceğini, büyümenin devam edeceğini ve yatırımla birlikte istihdamın artacağını vurguladı.

 
"PANDEMİ DÜNYANIN SIKINTISI"
 

Her bölgenin kendisine göre sıkıntıları olduğunu belirten Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş da, pandeminin dünyanın sıkıntısı olduğunu, enflasyon ve tarımla ilgili problemlerin başlarda geldiğini söyledi. Erbaş, MHP'nin il il düzenlediği programların erken seçime yönelik algılanmaması gerektiğini de kaydetti.
 

KENTİN ÖNDE GELEN KURUM VE KURULUŞ TEMSİLCİLERİYLE BULUŞULDU
 

MHP'nin "Adım Adım 2023; İl İl Anadolu" programının 2 günlük Antalya ayağı kapsamında, Cumartesi günü Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı, yönetim kurulu üyeleri, birliğe bağlı oda başkanları ve yönetimleri, sivil toplum kuruluşları başkan ve yönetimleri, sanayi kooperatifleri başkanları ve yönetimleri ile buluşma gerçekleştirildi. Aynı gün, ziraat odaları, hal dernekleri, ihracatçılar, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, Antalya Ticaret Borsası, Deniz Ticaret Odası, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası, Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası, Kumluca Ticaret Borsası yönetim ve bağlı komite temsilcileri, işadamı dernekleri ve turizm paydaşları temsilcileriyle biraraya gelindi. Pazar günü ise, Antalya Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği, Antalya Muharip Gaziler Derneği, Antalya Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ile 15 Temmuz Vatan Şehitleri Derneği temsicileriyle bulaşma gerçekleştirildi. Programa MHP heyeti olarak MYK üyelerinden Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Ahmet Selim Yurdakul, Hüseyin Yıldız, Mustafa Aksoy, İlknur Fidan, Akif Çapraz, MDK üyesi Cemil Yavuz Aksu, Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş ve Antalya İl Başkanı Hilmi Durgun katıldı.
 

AYLİN ALKUTAY’I MEZARI BAŞINDA ANDILAR
 

Geçtiğimiz günlerde eski eşinin silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Döşemealtı Ülkü Ocakları yöneticisi olan Aylin Alkutay’ı MHP heyeti mezarı başında dualarla andı. MHP heyeti Alkutay’ın ailesine başsağlığında bulundu.
 
 

Bu haber 899 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum