Reklam

REKTÖR ÖZKAN 3 DEV PROJENİN MÜJDESİNİ VERDİ

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, 3 önemli projesini hayata geçirmek için harekete geçti.

REKTÖR ÖZKAN 3 DEV PROJENİN MÜJDESİNİ VERDİ

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, 3 önemli projesini hayata geçirmek için harekete geçti.

REKTÖR ÖZKAN 3 DEV PROJENİN MÜJDESİNİ VERDİ
15 Kasım 2021 - 22:17
Reklam

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, göreve başladığı günden itibaren eğitim, bilim ve topluma hizmet alanlarında bir yıllık yapılan çalışmaların ve iyileştirmelerin yanında üç büyük projenin daha adımını attı. Akdeniz Üniversitesi’nde akıllı ilaç, aşı, gen ve organ üretme çalışmaları yapılacak son teknoloji ile donatılmış laboratuvar kuruluyor.  Bir diğer önemli proje Türkiye’nin dört bir yanından tedavi olmaya gelen hasta yakınlarının konaklamada zorluk çekmesi nedeniyle kampüs içerisine hasta yakınları için otel yapılacak. Ayrıca hastanenin en önemli sorunlarından olan otopark sıkıntısını ortadan kaldıracak 1797 araçlık 3 katlı otoparkın da temeli atılıyor.

 
Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan yapılacak projelerle ilgili ve gündemdeki çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. En iyi eğitimi vermek için yeni reformların hazırlığını yaptığını aktaran Prof. Dr. Özlenen Özkan, 2022’de Akdeniz Üniversitesi’nde öğrencileri daha çok sahaya hazırlayan gerçekçi uygulamayla teoriğin harmanlandığı eğitim modelinde yenilik yapacaklarını belirtti. Prof. Dr. Özlenen Özkan, Akdeniz Üniversitesi’ne yeni laboratuvar, hasta konuk evi oteli ve otopark projelerini yapmaya başladıklarını anlattı.
 

AKILLI İLAÇ, AŞI, GEN VE ORGAN ÜRETME ÇALIŞMALARI
 

Prof. Dr. Özlenen Özkan, rektör olarak ilk yapmak istediği şeyin yeni bir laboratuvarın kurulması olduğunu söyledi. Rektör Özkan, “Akıllı ilaç ve aşı üretmeyi amaçladık. Uzun vadede kanser aşısı yapmayı amaçlıyoruz. Gen tedavileri yapıp, organ üreten çalışmalar yapacağız. ABD, Ankara ve İstanbul’dan bilim insanları geliyor. Yurt dışından 2 kişi olmak üzere yaklaşık 5-6 bilim insanını üniversitemize kazandıracağız. Herkesin iş bölümü belli. Güzel şeyler yapacağımıza inanıyorum. Bu çalışmalar tıp geleceği için çok önemli. 1-2 sene içerisinde bunu tamamlayacağız. Hep güzel şeyler hayal ettik ve bunları gerçekleştirmenin heyecanını yaşıyoruz” dedi.
 

LABORATUVARA ABD’DEN DE İKİ BİLİM İNSANI
 

Bazı bilim insanlarının yurtdışına göç halinde olduğunu belirten Prof. Dr. Özlenen Özkan, kurulacak laboratuvarla yurt dışından 2 bilim insanını Türkiye’ye getirecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını anlattı. Prof. Dr. Özkan, “Muhteşem bir ülkede yaşıyoruz. İnsanlara fırsat vermek önemli. Ben bilim insanlarını çekebilirsem onların tsunami gibi geleceğini düşünüyorum. Devlet büyüklerine laboratuvar konusunu ilk ilettiğimde gerçekçi bulup desteklediler. Bu örneklerin daha da çoğalacağını düşünüyorum. Çoğalırsa da Türkiye’nin çok daha iyi noktada olacağını düşünüyorum” diye konuştu.
 

HEM SAĞLIK TURİZMİ HEM DE HASTA YAKINLARI İÇİN OTEL
 

AÜ Hastanesi’nin birçok başarılı operasyona imza attığını hatırlatan Rektör Özkan, Türkiye’nin dört bir yanından tedavi olmaya gelindiğini anlattı. Bazı hasta yakınlarının konaklamada zorluk çektiğini belirten Rektör Özkan, eski Diş Hekimliği Fakültesi binasını otele çevireceklerini duyurdu. Rektör Özkan, “Uzun süre kanser, organ nakli, yanık gibi tedavi alan hastalar var. Yakınları maalesef sandalyenin üzerinde aylarını geçiriyor. Bizim amacımız cüzi miktarda, kar elde etmeden, insani koşullarda onları konaklattırmak istiyoruz. Ayrıca Akdeniz Üniversitesi özellikle tıp alanında dünyada bir marka. Sağlık turizmi adına adımlar atacağız. Onları daha iyi şartlarda konaklattırmak istiyoruz. Üniversitemiz kazansın istiyoruz. Sağlık turizmi için yurtdışından gelen hastaların konaklama fiyatı daha farklı olacak. Yapılacak otelde Turizm Fakültesi öğrencilerimizin uygulama merkezi ve staj alanı olacak. Yaklaşık 3-4 ay içerisinde bu projemizi hayata geçirmeyi umut ediyoruz” dedi.

 
1797 ARAÇLIK 3 KATLI OTOPARK YAPILIYOR
 

Rektör Özkan, Akdeniz Üniversitesi ve Antalya Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle 1797 araçlık 3 katlı otopark yapacaklarını söyledi. Prof. Dr. Özkan, “Son dönemde hastanemize gelen hastaların en büyük problemleri arasında otopark sorunu vardı. Biz de Antalya Büyükşehir Belediyesi’yle 13 bin 186 metrekare alan üzerine katlı otopark yapacağız. Gözü yormayan, üniversitenin çehresini bozmayan, estetiğe de önem verdiğimiz bir otopark olacak. Yüzde 40’ını Büyükşehir Belediyesi, yüzde 60’ını biz yapacağız. En geç 1 yıl içerisinde biteceğini düşünüyoruz” diye konuştu.
 

‘ARKAMDAN GÜZEL ŞEYLER KONUŞULSUN’
 

Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Sonuçta hiçbirimiz hiçbir yerde sonsuza kadar kalmıyoruz. Gittiğimiz zaman arkamdan güzel şeyler konuşulsun, yaptığım işleri ben de göreyim ben de mutlu olayım. Gurur duyulmasa bile bir şekilde eğer yaptığım işler işe yarıyorsa bu da görülmüyorsa önemli değil. İnşallah yaptığımız projeler işe yarar. Birçok insan benim adımı zikretmeden bile Allah razı olsun diyebiliyorsa ne mutlu bana” dedi.
 

Bu haber 577 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum