Reklam

TOGG’A AKSU’DA BÜYÜK İLGİ

Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’in girişimiyle ilçeye getirilen Türkiye’nin yerli aracı TOGG vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.

TOGG’A AKSU’DA BÜYÜK İLGİ

Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’in girişimiyle ilçeye getirilen Türkiye’nin yerli aracı TOGG vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.

TOGG’A AKSU’DA BÜYÜK İLGİ
18 Mayıs 2023 - 19:05

Türkiye’nin teknolojik hamlelerinin en önemlilerinden olan elektrikli otomobil projesi TOGG Aksu’da vatandaşların beğenisine sunuldu. Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’in girişimleriyle ilçeye getirilen elektrikli araç, geçtiğimiz cuma günü Aksu Kent Meydanı’nda adeta görücüye çıktı. Vatandaşların yakından görme fırsatı bulduğu TOGG, 4 saat boyunca otomobil severlerin ilgi odağı oldu. Aracın dışını inceleyen 7’den 70 herkes direksiyona geçerek fotoğraf çektirmeyi ihmal etmedi. Vatandaşlarla birlikte araç hakkında bilgi alan Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, düşüncelerini gazetecilerle paylaştı.
 

İMKAN SAĞLANIRSA YAPILIYOR


Türkiye’nin yıllardır yerli otomobil eksikliğini yaşadığını belirten Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkürler. Bu zamana kadar neden yapılmadı diye soranlara cevabımız, mühendislerimizin yetersizliğinden değil, imkan sağlanmadığındandır. Şu an ise devletimizi ve hükümetimizin desteğiyle kendi mühendislerimizle kendi markamızı oluşturduk. Akaryakıt fiyatlarının bu kadar yüksek olduğu bir dönemde elektrikli araçlar olmazsa olmazdı. Zaten Avrupa ülkelerinde yakın gelecekte dizel araçlarda kısıtlama olacak. Bu sürecin başında bu hamleyi yapmak çok önemliydi. Ülkemize hayırlı olsun” açıklamalarında bulundu.
Her projenin hayata geçtikten sonra yenilikleri ve farklılarının olacağına dikkate çeken Başkan Şahin, “Bir kesim hala eksik aramaya çalışıyor ama eksiği falan yok. Piyasada birçok firmanın elektrikli aracı var. Servis hizmetleri de gayet iyi durumda” dedi.
 

YERLİ OTOMOBİL TOGG’UN ÖZELLİKLERİ


İki farklı donanım ve batarya seçeneğiyle sunulacak aracın fiyatı, donanım özellikleri ve menzil değerine göre değişiklik gösteriyor. C segment SUV modeline T10X adını veren TOGG, aracın arkadan itişli versiyonlarında iki farklı menzil değeri sunuyor.
Her ikisi de 160 kW güce sahip bu versiyonlar 314 kilometre veya 523 kilometre menzil değerleri ile alınabiliyor. 160 kW / 218 Beygir güç ve 350 Nm tork üreten T10X RWD (arkadan itiş), iki farklı batarya seçeneğiyle 314 ve 523 kilometrelik menzillere sahip olacak. T10X’in 52,4 kWh kapasiteye sahip batarya seçeneği 16,7 kWh/100 km (WLTP) enerji tüketimi değeri sunarken, 88,5 kWh kapasiteye sahip batarya seçeneğinin tüketim değeri ise 16,9 kWh/100 km (WLTP).  T10X’in 0-100 km/s hızlanması 4.8 saniye olan, 700 Nm tork üreten çift motorlu 435 beygir gücündeki AWD (all-wheel drive) versiyonu ise 29 Ekim 2023 tarihinden itibaren 100. Yıl Özel Serisiyle birlikte yollara çıkacak. 
 
 
 
 

Bu haber 519 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum