Reklam

Usta gazeteciler gündemi değerlendirdi

Konyaaltı Belediyesi ve Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Akdeniz Şubesi ev sahipliğinde düzenlenen söyleşide usta gazeteciler Ünsal Ünlü ile Sedat Bozkurt, Türkiye’nin sıcak gündemini değerlendirdi.

Usta gazeteciler gündemi değerlendirdi

Konyaaltı Belediyesi ve Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Akdeniz Şubesi ev sahipliğinde düzenlenen söyleşide usta gazeteciler Ünsal Ünlü ile Sedat Bozkurt, Türkiye’nin sıcak gündemini değerlendirdi.

Usta gazeteciler gündemi değerlendirdi
08 Haziran 2022 - 17:22

Konyaaltı Belediyesi, alanında uzman gazetecileri vatandaşlarla buluşturmaya devam ediyor. Ayda bir kez yapılması planlanan ve geçtiğimiz hafta gazeteci-yazar Buket Güler’in konuk olduğu buluşmalar, bu kez Ankara’nın nabzını tutan usta gazeteciler Ünsal Ünlü ve Sedat Bozkurt ile devam etti.  ÇGD Akdeniz Şubesi ile ortak düzenlenen ve moderatörlüğünü Yurdagül Şimşek’in yaptığı  söyleşiye, Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, ÇGD Akdeniz Şube Başkanı Erdem Güner, Antalya yerel basın temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.


KONU TÜRKİYE’NİN SICAK GÜNDEMİ


Usta gazeteciler ile ayda bir söyleşi düzenlemek istediklerini söyleyen Esen, gelen taleplere göre daha sık yapabileceklerini belirtti. Türkiye’deki önemli gelişmeleri değerlendirdiklerini ifade eden Başkan Esen, ‘Sıcak gündem deyince elbette hemen ekonomi, terör, milli güvenlik akla geliyor. Açıkçası, bu konuların sağlıklı bir şekilde değerlendirildiği ortamların yokluğundan dolayı bu buluşmaları düşündük. Çünkü televizyonda hangi kanalı açarsanız açın, gazetelerin hangisini okursanız okuyun, hemen hemen tüm güncel sorunlar birer ulusal güvenlik ve milli güvenlik sorunu olarak algılanmak isteniyor’’ dedi.


DÜŞÜNMEK GÜNAH DEĞİL


Düşünen, soran ve sorgulayan gazetecilerden korkmamak gerektiğini söyleyen Başkan Esen, büyük sorunlar haline getirilen bazı konuların korkusuzca tartışılmasının önünün açılması gerektiğini ifade etti. Bazı konuların konuşulmasını engellemek için milli güvenlik sorunu öne sürüldüğünü belirten Esen, “Düşünmek ayıp değildir, günah da değildir. Düşünelim. Düşündüklerimizi birbirimize iletelim ve çözümü beraberce bulalım istiyorum. Buna artık toplumun ihtiyacı var diye düşünüyorum’’ dedi.


KAVRAMLARI KALKAN YAPIYORLAR


Siyasette bazı kavramların kalkan olarak kullanıldığına dikkat çeken Esen, toplumun değerlerinin yine topluma karşı önleyici bir unsur olarak kullanıldığını ifade etti. Özellikle ‘milli’ ve ‘manevi’ kelimelerin her yerde kullanılmasının yanlış olduğunu belirten Esen, “Siyaset yapan biri, milli ve manevi kelimelerini kullandığı zaman, sonrasında ne dediğinin hiç bir önemi yok. İki kavramla siyaset yapmanın zararlarını bu güne kadar yaşadık. Ve en dip noktadayız. Yüzde 160 enflasyon, eksi 60 milyar rezerv. Artık bir asgari ücretlinin ev veya araba alma imkanı yok. Halk temel ihtiyaçlarını bile göremeyecek noktaya geldi. Bunu, bir an önce birbirimize doğruyu anlatarak çözeriz. Ünsal Ünlü, Sedat Bozkurt ve Yurdagül hanım bence bunun öncülerindendir’’ dedi.


GAZETECİ HABERİ SAKLAMAZ


Konuşmasına, kendilerini davet ederek dinleyicilerle buluşturan Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen ve Çağdaş Gazeteciler Derneği Akdeniz Şube Başkanı Erdem Güner’e teşekkür ederek başlayan usta gazeteci Sedat Bozkurt,  ‘’Biz sizlerle yan yana gelmekten besleniyoruz. Sorularınız sayesinde çok şey öğreniyoruz. Sonuçta siz bizim burada anlattıklarımızı bilen insanlarsınız. Sadece, gazeteci olmanın avantajıyla, cümle kurma yeteneğimizle, sizin bildiğiniz şeyleri, size daha iyi anlatıyoruz. Bilgi sahibi olmak demek, tavır almak demektir. Gazetecinin işi budur. Buraya bilgi sahibi olmaya, farklı bir yoruma ihtiyaç duyarak geliyorsunuz. Bu bir insani hassasiyettir, önemlidir. Bu sizi diğerlerinden ayıran şeydir’’ dedi. Usta gazeteci Ünsal Ünlü ise gazetecinin, haber veren kişi olduğunu söyledi. Ünlü, ‘’Gazeteci haberi saklamaz. Haberi saklıyorsanız, adınız iş takipçisidir. Bunu hiç tartışmam bile. Bunları, sağdan da soldan da görüyorsunuz. Herkes kendi iş takipçisini yaratıyor bu dönemde. Medyanın bundan önce güllük gülistanlık olduğunu, son 20 yılda çöktüğünü hiç söylemedik. Bu kolaycılığa hiç kaçmadık. Çünkü medya her zaman kötüydü. Her zaman güç ile sorunluydu’’ dedi. Medyanın bir günde bu hale gelmediğini belirten Ünlü, sektörün bu yanını, yaşanmış ilginç olaylarla derleyerek dinleyicilere aktardı.
 
 

Bu haber 457 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum