Reklam

Üstün’den Metin’e ağır eleştiri

Milliyetçi Hareket Partisi Aksu İlçe Başkanı Hasan Efe Üstün, BBP Aksu İlçe Başkanı İsmail Metin’e son dönemlerde yaptığı açıklamaları üzerinden ağır eleştirilerde bulundu.

Üstün’den Metin’e ağır eleştiri

Milliyetçi Hareket Partisi Aksu İlçe Başkanı Hasan Efe Üstün, BBP Aksu İlçe Başkanı İsmail Metin’e son dönemlerde yaptığı açıklamaları üzerinden ağır eleştirilerde bulundu.

Üstün’den Metin’e ağır eleştiri
08 Nisan 2022 - 12:18
Reklam

Metin’in talihsiz açıklamalarda bulunduğunu belirten Üstün, Cumhur İttifakı ruhuna da zarar verdiğine dikkat çekti.
 

“ALGI YARATILMAK İSTENMİŞ”


Milliyetçi Hareket Partisi Aksu İlçe Başkanı Hasan Efe Üstün, “Geçtiğimiz günlerde medyada yer alan bir habere göre Milliyetçi Hareket Partisi’nden çok sayıda mahalle temsilcilerinin görevlerinden istifa ederek Büyük Birlik Partisi’ne geçtiği şeklinde bir algı yaratılmak istenmiş. Adı geçen istifa eden temsilci ise MHP’nin Aksu’da gücünü kaybettiğini düşünüyormuş. Mecliste bulunan 4 meclis üyesinin güç sarf etmediğini ve söz geçiremediklerini iddia etmiş. BBP’nin parlayan parti olduğunu hissetmiş, geçmişinin temiz bir parti olduğu için geçtiklerini ifade etmiş. BBP Aksu İlçe Başkanı İsmail Metin de, MHP yönetiminden mahalle temsilcilerinin katılımlarına teşekkür ettiğini ve desteğin süreceğini ifade etmiş. Tabii ki bu ifadeleri de söyleyenden ziyade kimin tembihine göre ve kimin söylettiğine bakmak lazım” dedi.
 

“KENDİSİ SAHADA OLMADIĞI İÇİN ÇALIŞMALARI GÖREMEMİŞ”


Haberde yer alan ifadeler ve iddialarda yanlış anlamalar olduğunu söyleyen Üstün, BBP Aksu İlçe Başkanı İsmail Metin’e yönelik eleştirilerde bulundu. Üstün, “İddia edildiği gibi tamamı temsilci değil, sadece Barbaros Mahallesi Temsilcisi Mahmut Can’dır. Diğerleri Can’ın kardeşinin de dahil olduğu 7 kişi üyelikten istifa etmiş durumda. BBP İlçe Başkanı’nın da daha önce de MHP’nin sahada olmadığını, sadece kağıt üzerinde olduğunu içeren iddialardan oluşan bir açıklaması da medyada yer almıştı. Bu da kendilerini halk arasında gülünç duruma düşüren bir talihsiz açıklama olmuştu. Bu süreçte önceden yapılan program ve plana göre mahalle muhtarları gezileri başlamış ve belirli aralıklarla devam etmektedir. Anlaşılan o ki BBP’li Başkan kendisi sahada olmadığı için bu çalışmaları görememiş” diye konuştu.

 
“SİYASİ RANT HAVASINA KAPILMASI DÜŞÜNDÜRÜCÜ”


“Çoğunluk mahalle temsilcilerinin istifa ettiği gibi algı yaratılması ve BBP İlçe Başkanı İsmail Metin’in de çocuklar gibi sevindirik olması, eline iyi bir fırsat geçirmiş havasına girmesi ve basit bir siyasi rant havasına kapılması da düşündürücü” diyen Üstün, “MHP’nin meclis üyesi 4 olarak ifade edilmiş ancak 5 meclis üyesi vardır. Yoksa akıllarınca 1 meclis üyesini ayrı tutup nifak mı sokmak istediler? BBP İlçe Başkanı ya aldatılmış ya da yalan yanlış bilgiler verilmiştir. Siyasi etik ve siyasi ahlaka uygun davranamamıştır” ifadelerini kullandı. Metin’in talihsiz açıklamalarının ardından kamuoyunda ‘Bir partinin ilçe başkanı iş garantili meclis üyeliği adaylığı vaat ettiği, üstüne de para verdiği’ şeklinde laflar sarf edilerek siyasi ahlaka yakışmayacak iddiaların gündeme geldiğini ileri süren Üstün, “Tabii ki dedikoduya, fitneye, nifaka dayalı siyaset anlayışına karşı olduğumuz için bu dedikodulara aldırış etmedik. Varsa böyle bir kampanyası da bilemeyiz başarılar dileriz” dedi.
 

“ŞAHSİ ÇIKARLARI İÇİN PARTİMİZİ KULLANMAYA KALKANLARIN GÖZÜNÜN YAŞINA BAKILMAYACAK”


“Bilge liderimiz Devlet Bahçeli’nin talimatları gereği ‘Önce ülkem, sonra partim, sonra ben’ anlayışımıza göre partimizin adını, etiketini kullanarak ve istismar ederek şahsi çıkarları ön planda tutan kişi veya kişilerle işimiz olmaz” diyen Üstün, “Adı geçen şahıs veya başka şahıslara yine bilge liderimizin ‘gaflete kapılanlara, pişman olanlara ve tekrar samimi olarak gelenlere kucak açın’ mesajları gereği şans verdiklerimiz olmuştur ve olabilir. Ancak davamızı, partimizi, teşkilatımızı rencide eden, zarar veren, şahsi çıkarları için istismar edip kullanmaya kalkanların da gözünün yaşına bakılmayacak. Bakılması mümkün değildir. Milliyetçi Hareket Partisi için önemli olan devletimizin bekası, ülkemizin ve milletimizin toplumsal çıkarları esastır. Biz de nefsimizden önce ülkemizi, davamızı, partimizi ve milletimizi düşünerek siyaset yaparız” açıklamasında bulundu.
 
“PARTİSİNİN İÇİNDE YER ALDIĞI CUMHUR İTTİFAKI RUHUNUN FARKINA VARAMAMIŞ”


BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve Genel Merkezi’nin, Devlet Bahçeli’nin öngörüsü ve önderliğinde kurulan Cumhur İttifakı’nda yer aldığını hatırlatan Üstün, son olarak şunları dile getirdi:
“BBP İlçe Başkanı acaba bunun farkında değil mi ki canla başla, amasız, fakatsız, ön şartsız Cumhur İttifakını önemserken Milliyetçi Hareket Partisi üzerinden kurban kesip siyaset yapmaya çalışıyor. Genel Başkanı Mustafa Destici’nin siyasi tutumu ve tavrına karşı davranması da bizi ilgilendirmez. Kendi Genel Merkezinin karşı duruşu kendi Genel Başkanının değerlendireceği bir iç meselesidir. Cumhur İttifakı ruhuna inanmış samimi BBP tabanı gözünde Aksu İlçe Başkanının itibarı da zedelenmiştir. Aksu’da birileri Cumhur İttifakın ruhunun farkına varamasa da, biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak bilge liderimizin izinde Cumhur İttifakının ruhuna uygun çalışmalarımıza devam edeceğiz.”
 

Bu haber 1686 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum