Reklam

YILIN BİLİM İNSANI AÜ'DEN

Akdeniz Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şuayip Yüzbaşı, Bilim Kahramanları Derneği’nce 2020 Yılın Bilim İnsanı-Genç Bilim İnsanı ödülüne layık görüldü.

YILIN BİLİM İNSANI AÜ'DEN

Akdeniz Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şuayip Yüzbaşı, Bilim Kahramanları Derneği’nce 2020 Yılın Bilim İnsanı-Genç Bilim İnsanı ödülüne layık görüldü.

YILIN BİLİM İNSANI AÜ'DEN
26 Ekim 2021 - 17:50
Reklam


Bilim Kahramanları Derneği tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenen ‘Yılın Bilim İnsanı’ Ödülleri sahiplerini buldu. Seçici kurul tarafından 2020 Yılın Bilim İnsanı-Genç Bilim İnsanı Ödülüne layık görülen 6 bilim insanına ödülleri, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ın da katıldığı çevrimiçi tören ile verildi.

 

ULUSLARARASI DÜZEYDE KATKI

Akdeniz Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şuayip Yüzbaşı da temel bilimler ve mühendislik alanlarına uluslararası düzeyde katkılarda bulunan bilim insanlarına verilen 2020 Yılın Bilim İnsanı-Genç Bilim İnsanı ödülüne layık görüldü. Uygulamalı Matematik alanında çalışan Yüzbaşı, çalışmalarını bilim ve mühendislik alanlarında karşılaşılan problemlerin modellenmesinde karşılaşılan diferansiyel denklemler, integral denklemler, kesirli türevli diferansiyel denklemler, integro-diferansiyel denklemler ve sistemlerinin çözümleri üzerine yoğunlaştırmıştır. Ayrıca, bilim ve mühendislik alanlarında kirlilik modeli, çeşitli popülasyon modelleri, HIV enfeksiyonu modelleri, hantavirüs enfeksiyon modeli, kuantum ve astrofizikte karşılaşılan bazı problemleri ve konfeksiyon difüzyon modeli gibi çeşitli matematiksel model problemlerin çözümleri için yeni yöntemler kazandırarak matematik alanının yanı sıra biyoloji, fizik, kimya, tıp ve mühendislik alanlarındaki önemli problemlerin çözümlerine de katkı sağlamıştır.


 

EN ETKİLİ BİLİM İNSANLARI LİSTESİNDE

Yüzbaşı’nın, alanında uluslararası etki faktörü yüksek dergilerde 81’i SCI/SCIE kapsamında, 9’u ESCI kapsamında olan toplam 111 araştırma makalesi, uluslararası konferanslarda 50 bildirisi, ulusal konferanslarda 14 bildirisi olmak üzere toplam 175 yayını bulunmaktadır. Yayınlarına yapılan 1800 civarında atıfı bulunan Yüzbaşı’nın h-index’i 24’tür. 6 tane Bilimsel Araştırma Projesi (BAP), Uluslararası hakemli dergilerde 1’i baş editörlük olmak üzere 10 editörlüğü bulunan Yüzbaşı, ayrıca 4 dergide de konuk editörlük ve uluslararası hakemli dergilerde 400’ün üzerinde hakemlik yapmıştır. 2011-2020 yılları arasında TÜBİTAK-Uluslararası Bilimsel Yayınları Teşvik (UBYT) Ödülü’nü 56 kez alan Yüzbaşı, 2015 yılı itibarıyla verilmeye başlanan Akademik Teşvik Ödülü’nü de 2015-2020 yılları arasında her yıl almıştır. Şuayip Yüzbaşı, ABD Stanford Üniversitesi’ndeki bilim insanları John Ioannidis ve arkadaşları tarafından 7 milyon araştırmacı üzerinde yürütülen araştırma sonucunda 2020 yılında PLOS Biology dergisinde yayımlanan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde yer alan 857 Türk bilim insanından biri olmuştur.


Bu haber 566 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum