AHENK PROJESİ TANITIM TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Antalya Valiliği himayesinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen AHENK Projesi Tanıtımı ve İş Birliği Protokolü İmza Töreni Vali Ersin Yazıcı ve ilgili kurum/kuruluş temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti. Tanıtım toplantısında konuşan Vali Yazıcı; “Proje ile eğitimimizde aksayan ve geride kalan yerleri düzelterek, gençlerimize okuma ve iyi insan olma bilincini aşılamak istiyoruz.” dedi.

AHENK PROJESİ TANITIM TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Antalya Valiliği himayesinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen AHENK Projesi Tanıtımı ve İş Birliği Protokolü İmza Töreni Vali Ersin Yazıcı ve ilgili kurum/kuruluş temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti. Tanıtım toplantısında konuşan Vali Yazıcı; “Proje ile eğitimimizde aksayan ve geride kalan yerleri düzelterek, gençlerimize okuma ve iyi insan olma bilincini aşılamak istiyoruz.” dedi.

AHENK PROJESİ TANITIM TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
25 Ekim 2021 - 18:34


Antalya’da ilkokul, ortaokul ve liselerde yürütülecek eğitim öğretim faaliyetlerini planlamak ve bu kapsamda eğitimde nitelik ve kaliteyi arttırmak amacıyla başlatılan AHENK Projesi (Antalya Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma) İl Milli Eğitim Müdürlüğünde düzenlenen basın toplantısı ile tanıtıldı. Antalya Valiliği himayesinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen AHENK Projesi Tanıtımı ve İş Birliği Protokolü İmza Törenine Vali Ersin Yazıcı’nın yanı sıra Antalya Milletvekili Mustafa Köse, Akdeniz Üniveristesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Özgür Kasım Aydemir, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, Antalya Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Davut Çetin, Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Adlıhan Dere ile kurum/kuruluş temsilcileri katıldı.


TÜÖ ÖĞRETMENLERİMİZE GÜVENİYORUM 

Projenin en önemli noktası öğretmenler olduğuna ve onlara sonsuz güvendiğine vurgu yapan Vali Yazıcı; “Ahenk projesinin tanıtım toplantısına hoş geldiniz. Az önce Millî Eğitim  Müdürümüz tarafından proje anlatıldı. Projede duymadığımız veya yeni bir şey yok. Evet, bu doğru yeni bir şey yok. Herkesin bildiği, bilip de yapmakta zorlandığı, geri kaldığımız durum var. Biz iki hafta önce bir çalıştay gerçekleştirdik. Üniversitemizden, eğitim ile ilgili tüm kurum ve kuruluşların katılımcılarının olduğu bir platformda bu konuları detaylı bir şekilde tartıştık. Orada şunu ifade ettik. Bir iş yapmak için, herhangi bir işi gerçekleştirebilmek için öncelikle hukuksal bir yetkiye ihtiyaç var. Kanunların, yasaların bize yetki veriyor olması gerekli. Çalıştaya başlarken dedik ki tüm önerileriniz Antalya Valiliğinin, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün, Kaymakamlığın ve Okul Müdürünün yetkileri arasında olsun. Önce hukuksal anlamda bizim yetkimizde olan işlerden yola çıktık. İkinci olarak bir iş yapmak için bütçe lazım. Çalıştaya katılan 150’yi gecik arkadaşımıza önerilerinin kamu imkânları, yani bizim bütçelerimiz ölçüsünde olmasını istedik. Son olarak da en önemlisi bir iş yapabilmek için tabi ki insan kaynağına ihtiyacımız var. Ondan yana hiçbir tereddütümüz yok. Ben öğretmenime güveniyorum. Tüm öğretmenlerimize sonsuz güveniyorum. Bu projeyi öğretmenlerimizle birlikte başarıya ulaştıracağız.” dedi.


FARKINDALIK YARATMAK İSTİYORUZ

AHENK Projesi kapsamında bilinen fakat uygulama noktasında sorun yaşanan konularla ilgili farkındalığı arttırmayı amaçladıklarını dile getiren Vali Yazıcı sözlerine şöyle devam etti: “Burada AHENK ile bir süreç başlatacağız.  Tüm kurumlarımızı buraya hep birlikte eğitime dokunmak bu konuda farkındalığı arttırmak için davet ettik. Toplumumuzun böyle düşündüğünü bildiğim ama bir kamu görevlisi olarak kabul etmeyen ve düşünmeyen birisi olarak geri kaldığını düşündüğümüz, sıralamada 50’nci, 60’ıncı olduğunu düşündüğümüz okullarımızı harekete geçirmek için bugün bu projemizi başlatıyoruz. Üretme noktasında bizler için çok önemli olan meslek liselerimizdeki ölü toprağı kaldırmak için buradayız. Şu an yanımda iki oda başkanım var. Onlarla birlikte sanayi tesislerini ve esnafları elimizden geldiğince gezmeye çalışıyoruz. Odalarımızla birçok toplantı gerçekleştiriyorum. Herkes iyi ve kalifiyeli insan bekliyor. Meslek liselerine eski ilgiyi ve önemi bıraktık. Bu olmamalı. Meslek liselerine, orada okuyan gençlere ülkemizin ihtiyacı var. Üretmek zorundayız. Üreterek büyümek zorundayız. Hedeflerimiz çok büyük. Ama üretmeden bu hedeflere ulaşmamız çok zor. Bu yüzden bu konuya hassasiyet göstermemiz gerekiyor. Meslek liselerimizi tekrardan ayağa kaldırmamız gerekiyor.”

AHENK İLE EĞİTİMDE NİTELİĞİ VE KALİTEYİ  ARTTIRACAĞIZ
AHENK Projesinin şehrin tüm paydaşlarını bir arada toplayarak eğitimde nitelik ve kalitenin artması yönünde önemli olduğunu söyleyen Vali Yazıcı; “Ahenk projesi ile şehrin tüm paydaşları eğitime ve okullarımıza dokunacak. Bunu hep birlikte temin edeceğiz. Şuna inanıyorum ki bizler bu okullarımıza, gençlerimize dokundukça güzel işler ortaya çıkacak. Gençlerimize hep beraber dokunursak bu işi hep beraber özümsersek eğitimin niteliğini ve kalitesini arttırmış olacağız. Son 15-20 yılda bina ve tesis anlamında çok güzel yapılar var. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. İşte bu binaların içindeki kaliteli eğitimi de bizler ve değerli öğretmenlerimiz yapacak.  Sizlerin desteği ile yapacak. Bu projeyi kimseyi suçlamak için yapmadık. Vazgeçmiş ve olanı kabullenmiş arkadaşlarımızı harekete geçirmek için projemizi devreye soktuk. Bunu hep birlikte ve bir ahenk içinde yapacağız. Çünkü fiziksel imkânları şükürler olsun ki ülkemiz aştı. Harika hastanelerimiz, okullarımız, yollarımız var. Ama nitelikli ilgili sıkıntılarımız var. Artık bunlara yoğunlaşmamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.


DEĞERLER EĞİTİMİ SÜREKLİ DEVAM ETMELİ 

Akademik başarının yanında değerler eğitimini de gençlerimize en iyi şekilde vermemiz gerektiğini vurgu yapan Vali Yazıcı; “Projede dört başlık anlatıldı. Akademik başarıdan tabi ki de vazgeçmeyeceğiz. Şurada kimsenin itiraz etmeyeceği bir cümleyi kullanmak istiyorum. Herkes başta kendi çoluk çocuğu olmak üzere tüm insanların iyi bir insan olmasını istiyor. Bu nedenle iyi insan yetiştirmek için çocuklarımıza dokunacağız. Yoksa hep beraber bu durumdan şikâyet ediyor ve kızıyoruz. Gençlerimizi ve çocuklarımızı olmazsa olmazımız insani değerlerle donatacağız.  Milli Eğitim Bakanlığımız değerler eğitimi altında birçok aktivite yaparak bunu yapıyor. Bu konuyu çalıştayda da uzun uzun konuştuk. Sadece Din Kültürü dersi öğretmenimize bıraktığımız eğitimle bu konuyu tamamlayamayız. Değerler eğitimi sürekli devam etmesi gereken bir eğitimdir. Dolayısıyla eğitimin aksayan ve geride kalan yerleri bu proje ile önceliğimiz olacak.  Her ilçede benim kabul etmediğim ama toplumumuzda bu şekilde ifade edilen en kötü okullardan birini İlçe Milli Eğitim Müdürü diğerini de Kaymakamımız alacak. Sürekli o okulda olacak. Sürekli iletişim halinde olacak. Okullarımızı yeniden canlandırarak gençlerimizin başarıya ulaşması noktasında katkı sunacağız.” şeklinde konuştu.


EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ SAĞLAMALIYIZ

Eğitimdeki fırsat eşitliğini sağlamanın gerekliliğini belirten Vali Yazıcı; “Hepimiz öğretmen olarak aynı fakültelerden mezun olduk. Lakin Muratpaşa’da ‘A’ ortaokulunda çalışırken farklı Kepez’de çalışırken farklı sonuçlar ortaya çıkıyor. Ben böyle bir durumu kabul etmiyorum. Milli Eğitim Bakanımızda bunu sık sık vurguluyor. Fırsat eşitliğini yaratacağız arkadaşlar. İmkân eşitsizliğini ortadan kaldırmak için hep beraber gayret edeceğiz.” diye konuştu.


OKUYAN VE İYİ İNSANLARIN OLDUĞU BİR TOPLUM OLMALIYIZ

Konuşmasının sonunda okumanın bizler ve gençlerimiz için önemine değinen Vali Yazıcı; “Maalesef okumayan bir toplumuz. Bu hepimizin şikâyet ettiği bir durum. Mensubu olduğumuz dinimizin de ilk emri oku. Bu yüzden çalıştayda da tek ricam okuma saatleri olmasıydı. Proje ile inşallah çocuklarımıza okuma alışkanlığını aşılıyor olacağız. Geçmiş yıllarda UNESCO tarafından yapılan bir araştırmaya göre dünya kitap okuma alışkanlığında 86’ncı sıradayız. Okumayan bir toplum olmayacağız. Son yıllarda okuma oranlarında artışlar var. İnşallah bunu daha da arttıracağız. Okuyan ve iyi insanların olduğu bir toplum olmalıyız. Hep birlikte insan kalitesini eğitimde kaliteyi ve niteliği hep birlikte arttıracağız.” dedi.
Konuşmasının ardından Vali Yazıcı, proje kapsamında Antalya’daki öğrencilerin sosyo kültürel yapısına uygun milli, manevi ve evrensel değerlerle bağdaşır nitelikte, yeniliğe ve öğrenmeye açık topluma yararlı bireyler olarak yetiştirilebilmesi için Akdeniz Üniveristesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Özgür Kasım Aydemir, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, Antalya Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Davut Çetin, Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Adlıhan Dere ile birlikte protokol imzaladı.

Bu haber 522 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum