Reklam

REKTÖR ÖZKAN İMZA TÖRENİNE KATILDI

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, “#AHENK (Antalya’da Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma) Projesi Tanıtımı ve İş Birliği Protokolü İmza Töreni’ne katıldı.

REKTÖR ÖZKAN İMZA TÖRENİNE KATILDI

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, “#AHENK (Antalya’da Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma) Projesi Tanıtımı ve İş Birliği Protokolü İmza Töreni’ne katıldı.

REKTÖR ÖZKAN İMZA TÖRENİNE KATILDI
25 Ekim 2021 - 18:19
Reklam

Antalya’da ilkokul, ortaokul ve liselerde yürütülecek eğitim öğretim faaliyetlerini planlamak ve bu kapsamda eğitimde nitelik ve kaliteyi arttırmak amacıyla başlatılan AHENK Projesi (Antalya Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma) İl Milli Eğitim Müdürlüğünde düzenlenen basın toplantısı ile tanıtıldı. Antalya Valiliği himayesinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen AHENK Projesi Tanıtımı ve İş Birliği Protokolü İmza Törenine Vali Ersin Yazıcı’nın yanı sıra Antalya Milletvekili Mustafa Köse, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özgür Kasım Aydemir, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, Antalya Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Davut Çetin, Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Adlıhan Dere ile kurum/kuruluş temsilcileri katıldı.


AHENK projesinin amacı Antalya’daki ilkokul, ortaokul ve liselerde yürütülecek eğitim öğretim faaliyetlerini planlamak ve bu kapsamda eğitimde nitelik ve kaliteyi arttıracak çalışmalarla ilgili süreci yürütmek, izlemek ve değerlendirmek. Gerekçe ise öğrencilerin sosyokültürel yapısına uygun, milli, manevi ve evrensel değerlerle bağdaşır nitelikte, yeniliğe ve öğrenmeye açık, topluma yararlı bireyler olarak yetiştirilmesini sağlamak. Projenin amacı ise çağın becerileri ve insani değerlerle donanmış, girişimci çalışmalar ile fark oluşturan bilime sevdalı, kültüre meraklı, duyarlı, nitelikli, sağlıklı ve mutlu bireyler yetiştirmek olarak belirlendi. İl genelinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilkokul, ortaokul, lise ve dengi tüm okul ve kurumları projenin kapsadığına dikkat çekildi.


Tören sonunda Vali Ersin Yazıcı, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Özgür Kasım Aydemir, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, Antalya Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Davut Çetin, Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Adlıhan Dere ile birlikte protokol imzaladı.

Bu haber 518 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum