Reklam

AKSU’DA CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SEVİNCİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 13. Cumhurbaşkanı seçilmesi Aksu’da coşkuyla kutlandı. Geçici sonuçlara göre Erdoğan yüzde 52,18 oy alırken, Kılıçdaroğlu yüzde 47,82 oyla ikinci oldu.

AKSU’DA CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SEVİNCİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 13. Cumhurbaşkanı seçilmesi Aksu’da coşkuyla kutlandı. Geçici sonuçlara göre Erdoğan yüzde 52,18 oy alırken, Kılıçdaroğlu yüzde 47,82 oyla ikinci oldu.

AKSU’DA CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SEVİNCİ
01 Haziran 2023 - 14:44

Pazar günü gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçimlerine ilgi yoğundu. Saat 08.00’de oy kullanmaya başlayan seçmenler Cumhur İttifakı Adayı Recep Tayyip Erdoğan ile Millet İttifakı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu arasında seçimini yaptı. Seçimlere katılım oranı ise yine yüksekti. Seçmenlerin yüzde 85’den fazlası oyunu kullanarak iradesini gösterdi. Saat 17.00 itibariyle sandıklar açılmaya başlandı. Seçim yasaklarının kalkmasıyla ilk sonuçlar saat 18.30’da duyurulmaya başlandı. Tek pusula ve sadece iki adayın olmasından dolayı sonuç ilk tura göre daha hızlı belirlendi. Sandıkların yüzde 100 açılmasıyla Cumhur İttifakı Adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı oldu. YSK’nın geçici sonuçlarına göre 27 milyon 834 bin 692 oy alan Erdoğan oyların yüzde 52,18’ini alarak yarışı kazandı. Millet İttifakı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise 25 milyon 504 bin 552 oy alarak yüzde 47,82 ile ikinci oldu.
 

KENT MEYDANINDA COŞKULU KUTLAMA


Erdoğan’ın tekrar Cumhurbaşkanı seçilmesiyle Aksu’daki Cumhur İttifakı destekçileri ve partililer sokağa döküldü. Aksu Kent Meydanı’ndaki coşkulu kutlamaya siyesi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Kutlamalarda yer alan parti temsilcileri duygu ve düşüncelerini vatandaşlarla paylaştı.


Büyük Birlik Partisi Aksu İlçe Başkanı Durmuş Gökmen, “Ülkenin coğrafyasını inançsızlara, bayrak düşmanlarına, teröristlere destek verenlere bırakmayacağız demiştik. Rabbim inananların yanındadır. Türkiye Türklerindir. Yaşasın Türkiye Yüzyılı” dedi. 


Milliyetçi Hareket Partisi Aksu İlçe Başkanı Hasan Efe Üstün ise “Omuz omuza verdik ve bugünkü sonucu kazandık. Allah bundan sonraki çalışmalarımızda birliğimizi, dirliğimizi daim etsin. Teröristlerle beraber değil inananlarla beraberiz demiştik. Herkes teşekkür ediyorum. Vatana ve millete hayırlı olsun” diyerek sonuçları kutladı.  



Aksu Ülkü Ocakları Başkanı Hüseyin Emre Aydoğan, “Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü için milletimize söz verdik, sözümüzü tuttuk. Bu kavga ikna edilmişler ile inanmışların kavgasıydı. Elhamdülillah inanmışların zaferiyle sonuçlandı” diye konuştu.


AK Parti Aksu Gençlik Kolları Başkanı Onur Çoşgun da “Halkımız kimin terörle kimin halk ile beraber olduğunu gördü, sandıkta en iyi cevabı bunlara verdi, hepiniz sağ olun” dedi.


AK Parti Aksu İlçe Kadın Kolları Başkanı Aysel Adıgüzel İner, “Bu kutlama Türkiye’nin kutlaması, bu kutlama şehitlerimizin kutlaması, bu kutlama analarımızı duasıyla olan bir kutlama. Sayın Cumhurbaşkanımızı tekrar seçtiğiniz için teşekkür ediyorum. Bu ülke seccadenin üzerine basanların değil, alnını secdeye koyanlarındır. Bu ülke Müslümanların ülkesidir, bu ülke Türklerin yurdudur. Bu ülkeyi kimseye bırakmayız, 15 Temmuz da bunu gördük, bugünde gösterdik. Bizlere destek olduğunuz için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.


AK Parti Aksu İlçe Başkanı Tevfik Fuat Cebeci, “Burada toplanmamızı sağlayan en büyük şey inancımızdır. 22 yıldır hiç yüzümüzü yere düşürmeyen cumhurbaşkanımızın yolunda yürümektir. Sizlerin inancıyla cumhurbaşkanımızı tekrar cumhurbaşkanı yapmak üzere çalıştık. Kazanan millet, kazanan devlet, kazanan Türkiye” diyerek tebrikleri kabul etti.   
 

BAŞKAN ŞAHİN: DOĞRU ADRES BELLİ


Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin de kutlamalara katılarak duygularını paylaştı. Siyasetin hizmet yarışı olduğunu hatırlatan Bakan Şahin, şöyle konuştu, “Bakın belediyede bizden öncesi de oldu sonrası da olacak. Bize verilen süreyi dolu geçirmek önemli. Macun deresiyle, hükümet konağıyla, millet bahçemizle, camimizle, hastanemizle Aksu’nun yıllardır bekleyen problemlerini çözüyoruz. Ülke hepimizin, daha çok çalışacağız. Ama karşımızda bir blok var. Hizmet yarışında engellemeyle ilgili söylemleri vardı. ‘Bu ülkenin ne kadar büyük projesi varsa iptal edeceğiz yaptırmayacağız. Bu ülkenin askerine, polisine silah sıkan terör örgütlerini dışarı çıkaracağız, özerklik vereceğiz’ diyorlardı. Özerklik demek Güneydoğu da burayı parçalamak anlamına geliyordu. Burayı biz her toplantımızda anlattık. Allah onlara o fırsatı vermeyecek. Bizim bu bölgenin insanı, ülkenin askerine polisine silah sıkanlarla aynı safta durur mu? Bu ülke dünyanın en stratejik yerine sahip. Yıllardır bu ülke üzerine oynanan oyunlar hiç bitmemiş. Şimdi oynadıkları oyun her 10 yılda yaptıkları darbelerden netice alamayınca bunu seçimle yapmaya çalıştılar. Ama biz ne diyorduk hep, bu ülke cumhuriyetimiz kurulduğu zaman 13 milyon nüfusu vardı. Yarısı gayrimüslim. Bunlar, bizim gibi benim ülkem benim vatanım dendiği zaman ‘bu ülke olmaz ise başka yere giderim’ diyorlar. Şu an biz onlara bir ders verdik aslında. Ülkeme eğer düşmanlık yapacaksan sadece hain olmak yetmiyor ahmak olmak diyorum ben, hiçbir şey görmemişler. 21 yıldır eğer onların dediği gibi düşünseydik, bu ülkenin yaptığı atılımları yapamazdık. Bu ülkenin yüzde 70’lik sağduyulu bir kesimi var. Bizlere daha çok iş düştüğünü gösteriyor. Amerika Erdoğan gitsin diyor, Yunanistan gitsin diyor, Fransa gitsin diyor, Avrupa gitsin diyor, özellikle İsrail gitsin diyor. O zaman burada doğru olan adres belli değil mi? Daha çok çalışacağız.”
Konuşmasına Kemal Kılıçdaroğlu ve Millet İttifakını eleştirerk devam eden Başkan Şahin, Cumhur İttifakı’nı destekleyenlere teşekkür etti. Kutlamalar konuşmaların ardından havai fişek gösterisiyle sona erdi.
 
 
 
 

Bu haber 624 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum