Reklam

TARIM ÜRETİCİSİ DE 7 BİN 200 GÜNDE EMEKLİLİK İSTİYOR

Aksu Yerel Gündem 21 bünyesinde 8 yıldır faaliyetlerini sürdüren Aksu Üreticiler Birliği Seçimli, 3. Olağan Genel Kurulu yapıldı.

TARIM ÜRETİCİSİ DE 7 BİN 200 GÜNDE EMEKLİLİK İSTİYOR

Aksu Yerel Gündem 21 bünyesinde 8 yıldır faaliyetlerini sürdüren Aksu Üreticiler Birliği Seçimli, 3. Olağan Genel Kurulu yapıldı.

TARIM ÜRETİCİSİ DE 7 BİN 200 GÜNDE EMEKLİLİK İSTİYOR
02 Haziran 2023 - 12:22
Reklam

Kurucu Başkan Turan Şahin “EYT kapsamında 9.000 iş günü olan Çiftçi Bağ-Kur emeklilik prim gününün 7.200 güne düşürülmesi ile ilgili kararnamenin yürürlüğe gireceği günü umutla bekliyoruz” dedi.
 
Aksu Yerel Gündem 21 bünyesinde 8 yıldır faaliyetlerini sürdüren Aksu Üreticiler Birliği Seçimli, 3. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Aksu’da bulunan Köfteci İsa Premium lokantasında kahvaltılı bir organizasyonda gerçekleşen genel kurula siyasi parti temsilcileri davet edilmezken, üyelerin tamamı hazır bulundu. Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, kısa bir konuşma yaptı. Şahin, “Aksu kent Konseyi’nin en aktif çalışma grubu olan Aksu Üreticiler Birliği’nin; gönüllülük esasına dayalı olarak ilçemize katkı koyan, üreticimizin her daim her daim yanında olup sıkıntılarını dile getiren Başkan Turan şahin ve arkadaşlarına teşekkür ediyorum” dedi.


Aksu Üreticiler Birliği tek liste ile Turan Şahin başkanlığında yeniden güven tazelerken, Başkan Turan Şahin, kendisine güvenip destek veren Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin ve paydaşlarına teşekkür etti. Sahin, yaptığı teşekkür konuşmasında; şunları kaydetti: “Aksu'nun, üreticinin, üretenin, emek verenin gür sesi olmaya devam edeceğiz. Gecesini gündüzüne katıp ilçeye artı değer sağlayan üreticilerin hakkını her platformda, yıkıcı değil, yapıcı önerilerle savunmaya devam edeceğiz. Devletin kurumlarıyla barışık, bu doğrultuda üreticisinin hakkını savunan ve talep eden bir anlayışla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. EYT kapsamında 9.000 iş günü olan Çiftçi Bağ-Kur emeklilik prim gününün 7.200 güne düşürülmesi ile ilgili kararnamenin yürürlüğe gireceği günü umutla bekliyoruz..”

“Traktör ve kamyonet alımlarında aile çiftçilerinin en az bir sefer de olsa devlet destekli ÖTV’siz araç veya traktör alma hakkı verilmesi gerektiğini düşünüyoruz” diyen Başkan Şahin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan bu konuda destek beklediklerini belirterek, “Son bir yılda 5 kat artan fide fiyatları çiftçinin belini büktü. Ürettiğin %70- %80'ini ihraç eden çiftçiye fide desteği verilmesi gerekmektedir. Üreterek, kazanarak, ailelerimizi geçimini sağlayıp çocuklarımızın eğitimini karşılayıp huzurlu, mutlu, ülkesinin tarım girdilerinde kendi kendine yetebilen bir pozisyonunu koruyan Türk çiftçisinin devleti ile barışık üretim yapıp devletine her daim katkı koyan halini koruyabilmesi için destek şart. Üreticimiz dişini tırnağına takarak babalarımızdan dedelerimizden kalan, atamızın emaneti bu kutsal topraklarda üretken halimizi koruyup, ülke ekonomisine katkı sağlamalıyız” diye konuştu.
 

Bu haber 2582 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum