Reklam

AKSU DEPREMZEDELERE CAN OLDU

Kahramanmaraş’taki İki Büyük Depremin Ardından Adeta Seferberlik İlan Eden Aksu Belediyesi Hem Bölgede Birçok Canı Kurtardı Hem De Yardımlarıyla Depremzedeleri Hayata Bağladı.

AKSU DEPREMZEDELERE CAN OLDU

Kahramanmaraş’taki İki Büyük Depremin Ardından Adeta Seferberlik İlan Eden Aksu Belediyesi Hem Bölgede Birçok Canı Kurtardı Hem De Yardımlarıyla Depremzedeleri Hayata Bağladı.

AKSU DEPREMZEDELERE CAN OLDU
23 Şubat 2023 - 11:23
Reklam

Asrın felaketi olarak adlandırılan ve aynı gün gerçekleşen iki deprem toplam 11 ilde etkisini gösterdi. Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay, Adana, Kilis, Osmaniye, Adıyaman, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya ve Elazığ’da 41 bini aşkın vatandaşımız hayatını kaybederken, 100 bine yakın kişi ise yaralandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan incelemelerde ise toplamda 236 bin 410 binanın hasar aldığı yada yıkıldığı tespit edildi. İlk depremin sabaha karşı olması nedeniyle acı bilanço havanın ağarmasıyla belirmeye başladı. Aynı gün sabah saatlerinde harekete geçen Aksu Belediyesi ekipleri, Başkan Halil Şahin’in talimatıyla bölgeye arama-kurtarma ekibi sevk etti.


AKSU BELEDİYESİ EKİPLERİ HAYATA DÖNDÜRDÜ


İlk önce Osmaniye’ye ardından Hatay’ın İskenderun İlçesi’ne geçen Aksu Belediyesi ekipleri başarılı bir operasyonla iki kişiyi enkaz altından çıkararak hayata döndürdü. Birçok arama-kurtarma çalışmasına da destek olan ekipler, iş makineleriyle acil müdahale gereken yerlere yetişerek yardıma koştu.
 

BÖLGEYE YARDIMLAR GÖNDERİLDİ


Binaları yıkılan veya yıkılma tehlikesi geçiren vatandaşların ısınma, sığınma ve gıda ihtiyaçlarını karşılamak için bölgeye yardımlar gönderilmeye başlandı. Aksu Kaymakamlığı ve Aksu Belediyesi işbirliğinde başlatılan yardım kampanyası vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Belediye binasına getirilen kamyon ve TIR’lara çok sayıda ısıtıcı, battaniye, su, gıda, bebek bezi, bebek maması, hijyen ve temizlik ürünleri yerleştirildi. Giyecekler ise erkek, kadın ve çocuk kıyafetleri olarak titizlikle kolilendi ve deprem bölgesine gitmek üzere yola çıktı. Aksu’dan deprem bölgesine şu ana kadar 16 TIR, 5 kamyon, 7 transit ve 1 minibüs gönderildi. Yardım götüren minibüs ise dönüşte, Antalya’ya gelmek isteyen depremzedelerin ulaşımını da sağlamış oldu.
 

DEPREMZELERE KUCAK AÇTILAR


Diğer yandan deprem bölgesinden farklı illere gelen depremzedeler için Aksu halkı adeta kucak açtı. Bölgede bulunan otellere yerleştirilen depremzedelerin yanı sıra, kamu kurumlarının misafirhaneleri ile vatandaşların kullanılmayan evleri, depremzedelere yuva oldu. Birçok vatandaş kullanmadığı evi ve dükkanının depremzedelere tahsis edilmesi için belediyeye başvurdu. Ayrıca Aksu’ya gelenler içinde yardım çalışmalarına devam edildi. Aksu Belediyesi ve hayırseverler tarafından hazırlanan ihtiyaç kolileri ilçede bulunan depremzedelere ulaştırıldı.
 

“YARALARI BİRLİKTE SARACAĞIZ”


Yardım çalışmalarını bizzat takip eden Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, deprem haberini alır almaz bölgeye arama-kurtarma ekiplerini ve iş makinelerini sevk ettiklerini belirtti. Gerek bölgedeki depremzedeler gerekse Antalya’ya gelenler için hızlı bir refleks göstererek yardım kampanyasına başladıklarına dikkati çeken Başkan Şahin, “İnşallah ülke olarak bu yarayı en kısa zamanda saracağız. Birlik ve beraberlik ile bu felaketin üstesinden geleceğiz. Yardım TIR’larımız bölgeye ulaştı. Kentimize gelenler içinde en iyi misafirperverliği göstereceğiz. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haber 705 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • hasan alptekin
    1 yıl önce
    ALLAH HALİL BAŞKANIMIZI BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN.BİZ YARDIM ALANINDA BAZI MECLİS ÜYELERİNİ HİÇ GÖRMEDİK AKSU BUNLARI UNUTMAYACAK.