Reklam

AKSU ESNAFI VATANDAŞIN AŞI OLMASINI İSTİYOR

Normalleşmenin ardından çalışmaya başlayan Aksu esnafı yaralarını sarmaya çalışıyor.

AKSU ESNAFI VATANDAŞIN AŞI OLMASINI İSTİYOR

Normalleşmenin ardından çalışmaya başlayan Aksu esnafı yaralarını sarmaya çalışıyor.

AKSU ESNAFI VATANDAŞIN AŞI OLMASINI İSTİYOR
24 Eylül 2021 - 11:41

Dünya genelinde yayılan kovid-19 salgınının Türkiye'deki ilk tespit edilen vakası sağlık bakanlığı tarafından 11 Mart 2020 günü açıklandı. Bu açıklamanın ardından gelen kısıtlamalar ve kapatılmalar esnafı zor durumda bıraktı.
 
 
ESNAF HALA KENDİSİNİ TOPARLAYAMADI
 

Kısıtlamalar ve kapatılmaların bitmesine rağmen Aksu esnafı olarak, kendimizi toparlayamadık, gelen zamlar, kiralar ve bu dönem içerisinde edinilen borçlar belimizi büktü. Pandemi ile birlikte açılan yaralar bir an önce kapatılmalı. Devlet yardım etmediği sürece de bu mümkün değil. Devletten elektrik, su gibi faturaların düşmesi kiraların düzene sokulması gibi destekler bekliyoruz. Herkes çıkarlarına göre hareket ediyor esnafı düşünen yok, diyerek durumunu ifade etti Aksu esnafı.
 
 
ASGARİ ÜCRETLİ ÇALIŞANIN ZOR DURUMU
 

2800 lira olan asgari ücret ile ev geçindirmek çok zor faturalar, kira, mutfak masrafları derken elde avuçta bir şey kalması mümkün değildir. Buna bir de çocuklarımızın okul masrafları eklendiğinde işler iyice karışıyor.  Tek maaşla bu dönemi geçirmek güç, elimizden geldiğince çalışanlarımıza bu konuda yardımcı olmaya çalışıyoruz ancak bizimle durumumuz çok iyi değil.
 
 
 
YARALARI SARMAK DA YARA AÇMAKTA ELLERİNDE
 

Biz istiyoruz ki bizim devletimizin yanında olduğumuz gibi devlette  bu gibi zor günler de bizim yanımızda olsun. Bizim masraflarımızın içinde, mal aldığımız toptancılar, çalışanlarımızın maaşları, kiralarımız, faturalarımız ve geçindirmek zorunda olduğumuz ailelerimiz var. Devlet babanın elinde yaralarımızı sarmak da yara açmak da. Devletimizin bu günlerde de bizi yalnız bırakmayacağına inanmak istiyoruz.
 
 
AKSU ESNAFININ İSTEĞİ
 
 
Her zaman devletimizin ve milletimizin yanındayız zor günlerimizi aşı ile birlikte yakında geçecek biz üstümüze düşen görevi yaparken vatandaşlardan aşılarını olmalarını maske mesafe kurallarına uymalarını istiyoruz bu dönemi de hep birlikte el ele olacağımıza inanıyoruz.
 

Bu haber 525 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum