Reklam

ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİ YEMEKTE BULUŞTU

Aksu kaymakamlığına bağlı Sosyal Yardım ve Dayanışma Vakfı 19 Eylül gaziler günü dolayısıyla Aksu'da bulunan şehit ve gazi aileleri ile bir araya geldi.

ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİ YEMEKTE BULUŞTU

Aksu kaymakamlığına bağlı Sosyal Yardım ve Dayanışma Vakfı 19 Eylül gaziler günü dolayısıyla Aksu'da bulunan şehit ve gazi aileleri ile bir araya geldi.

ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİ YEMEKTE BULUŞTU
24 Eylül 2021 - 11:31

Etkinliğe Aksu Kaymakamı Ahmet Hikmet Şahin, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Tatar, İlçe Jandarma Komutanı Hulisi Mehmet Müdük, Aksu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler İlçe Müdürü Aysun Temik, Tarım ve Orman İlçe Müdürü İhsan İnal, İlçe Müftüsü Ahmet Bayer, gazi ve şehit aileleri yanı sıra basın mensupları katıldı.

 
Gazi ve şehit aileleri ile yakından ilgilenen Kaymakam Ahmet Hikmet Şahin, Değerli gazilerimiz şehit ve gazi aileleri kıymetli misafirler sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum, diyerek sözlerine başladı.
 
 
Ülkenin her karış toprağına terini ve kanlarını akıtarak tarihi altın sayfalar yazdıran Türkiye Cumhuriyeti'nin sonsuza kadar yaşamasının en büyük teminatı gazilerimizin 19 Eylül gaziler gününü kutlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz, dedi.
 

 ŞEHİTLİK VE GAZİLİK MAKAMLARINA NAİL OLABİLMEK
 

Sözlerini devam ettiren Kaymakam Şahin, Aziz vatanın bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğünü korumak için cepheden cepheye koşan bu uğurda şehitliği göze alan gaziler ülkenin veda iftiharı vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir. Tarih boyunca Türk milleti Şehitlik ve gazilik makamlarına nail olabilmek için gözünü kırpmadan hayatını ortaya koymaktan çekinmemiş, yazdığı kahramanlık destanlarıyla bunu defalarca ispat etmiştir. Şehitlik nasip olduğunda nurlanmayı, gazilik nasip olduğunda onurlanmayı kendine bahşedilen en büyük mertebe binmiştir. Şehit ve gazilerimiz ortaya koydukları azim ve kararlılıkla 102 yıl önce Samsun'dan atılan ilk adım ile başlayan milli mücadele sonucunda ulusal varlığımızı elde edilmiş ve bugünlere kadar ulaşılmıştır.
 
 
 
EMSALSİZ FEDAKARLIKLARI SAYESİNDE HUZUR İÇİNDE YAŞIYORUZ
 

Bugün de şehit ve gazilerimizin emsalsiz fedakarlıkları sayesinde huzur içinde yaşıyor geleceğe güvenle bakıyoruz vatan için canlarını ortaya koyan gazilerimizin yaşamlarını değerli kişiliklerine yakışır imkanlar altında sürdürebilmeleri sağlamak, ihtiyaçlarını karşılamak toplumsal sorumluluğumuzdur bu vesileyle 19 Eylül 1921'de Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk'e ‘mareşal’ rütbesi ve ‘gazilik’ ünvanının verildiği gün olan gaziler günü'nü kutluyor, vatanı için canını ortaya koymaktan kaçınmayan şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmetle anıyor hayatta olan gazilerimize en içten saygı ve sevgilerimi sunuyorum. diyerek konuşmasını sonlandırdı.
 
 
Program sonrası Aksu Kaymakamı Ahmet Hikmet Şahin, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, Aksu İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Tatar ve Aksu İlçe Jandarma Komutanı Hulusi Mehmet Müdük gazilere ve şehit yakınlarına çiçek takdim etti.
 

Bu haber 556 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum