Reklam

AKSU GÖNÜL SOFRASINDA BULUŞTU

AKSU BELEDİYESİ’NİN DÜZENLEDİĞİ GELENEKSEL İFTAR PROGRAMINA 7’DEN 70’E HERKES KATILDI.

AKSU GÖNÜL SOFRASINDA BULUŞTU

AKSU BELEDİYESİ’NİN DÜZENLEDİĞİ GELENEKSEL İFTAR PROGRAMINA 7’DEN 70’E HERKES KATILDI.

AKSU GÖNÜL SOFRASINDA BULUŞTU
12 Nisan 2023 - 18:10
Reklam

Aksu Belediyesi’nin iftar etkinliği ANFAŞ otopark alanında düzenlendi. Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin ve eşi Ümmü Şahin’in ev sahipliğindeki iftara Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Aksu Kaymakamı Ahmet Hikmet Şahin, AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin, Aksu İlçe Emniyet Müdürü İhsan Zorlu, Aksu Belediyesi bürokratları, STK ve siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve binlerce vatandaş katıldı. İftar saatine kısa bir süre kala semazen gösterisiyle başlayan programa katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yoğun ilgi gördü. 15 bin kişilik iftar alanını gezen Bakan Çavuşoğlu hem vatandaşlarla hem de görevlilerle selamlaştı. Ezanın okunmasının ardından oruçlarını açan Aksulular birlikte dua etti. Biraraya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Şahin, “Göreve geldiğimiz
2014 yılında, ne yaparsak sizlerin teveccühünü alacağız, şeffaf olacağız, sizlerin hakkını koruyacağız, demiştik. Çalkaya sorununu çözdük. Atatürk Mahallesi için özel yasa çıkarttık. Hastane inşaatımız, mesire alanı inşaatımız devam ediyor. Hükümet konağı, kent meydanı ve dere ıslahlarıyla çok iş yaptık” dedi.
 

MÜJDEYİ PAYLAŞTI, SEVİNCE BOĞDU


Konuşmasına müjde vererek devam eden Başkan Şahin, “Pınarlı için de size sözümüz vardı. Yılların çözülemeyen sorunlarını çözdük. Pınarlı’da da evraklarını verenlerin tapularını vermeye başlıyoruz. Tapuları gelecek hafta vermeye başlayacağız. Pınarlı’da bir dönüm yeri peşin alırsanız 64 bin liraya alacaksınız. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum ile Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’na teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu. Sevince boğulan bazı vatandaşlar alkışlarıyla Başkan Şahin’e teşekkürlerini sundu.
 

'ŞEHİRLERİ YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ'


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, iftar programındaki konuşmasında asrın felaketini hatırlatarak iftar programına katılan depremzede vatandaşlara tekrar geçmiş olsun dileklerini iletti. Yaraların sarılmaya devam ettiğini belirten Bakan Çavuşoğlu, “İnşallah bir yıl içinde şehirlerimizi yeniden inşa edeceğiz, yeniden ihya edeceğiz. Yıkılan ve ağır hasarlı olan tüm konutlar yeniden yapılacak. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan söz verdi ve bugüne kadar verdiği her sözü yerine getirdi. Antalya'da yangında, Malatya ve İzmir'deki depremlerde, Karadeniz'deki sel felaketlerinde mağdur olan vatandaşların yaraları sarıldı” diye konuştu. 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine değinen Bakan Çavuşoğlu, “Cumhuriyet ilk asrını tamamladı. Ülkemizde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde çok önemli hizmetler yapıldı. Cumhuriyetin ikinci asrı Türkiye yüzyılı olacak. Antalya yine Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyecek” dedi.
 

“BİR-İKİ OY ALALIM DİYE BOYUN EĞMEYİZ”


Devletin yurtiçi ve yurt dışında terörle mücadelesinin kararlı bir şekilde devam ettiğini kaydeden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “İçeride, dışarıda FETÖ'süyle, PKK'sıyla, DEAŞ'ıyla, DHKP-C'siyle tümüyle mücadele ediliyor. Biz öyle bir-iki oy alalım diye terör örgütlerinin karşısında boyun eğmeyiz. Biz bir-iki oy alacağız diye Türkiye'de darbe yapmaya çalışan o hainleri devletin kadrolarına tekrar getirme taahhüdünde bulunmayız. Kimse kusura bakmasın. Bugün dağdaki PKK'nın söylemlerini söylemeye başlayan siyasetçiler var. Antalyalı hemşerilerimiz bunlara geçit verir mi? Vatanını, milletini seven insanlar buna geçit verir mi? Bunları söyleyince kızıyorlar, üzülüyorlar. Kardeşim ben söylemiyorum. Neden terör örgütleri aynı anda sizi destekliyor, neden FETÖ sizi destekliyor, neden DHKP-C sizi destekliyor, neden bu PKK'lı teröristler dağlardan her gün mesajlar gönderiyor. Cumhur İttifakı’na karşı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ve 7'li masayı desteklememiz lazım diyor, neden diyorlar. Ne vadettiniz, çıkarları ne sizden, çıkın söyleyin. İki tane oy alacağız diye milletin güvenliğini, milletin istikrarını niye riske atıyorsunuz. Ülkeyi bölmekten bahsetmeye başladılar, ortağınız HDP, eyaletlere böleceğiz dedi. Bir sesiniz çıkıyor mu, çıkmıyor? Neden çıkmıyor? Neymiş efendim KHK'lıları devlete tekrar döndüreceklermiş, askeri döndürecek misiniz? Silahı onlara mı vereceksiniz? O polisin içinde hainlik yapanlara tekrar kadro mu vereceksiniz? Benim bakanlığımda FETÖ üyesi olduğu için atılanları getirip Türk diplomasisini bunlara teslim mi edeceksiniz? Dünya da herkesin imrendiği Türk diplomasisini FETÖ'cülere tekrar teslim eder misiniz?” şeklinde açıklamalarda bulundu.
 

“CUMHUR İTTİFAKI OLARAK AİLEMİZ BÜYÜYOR”


Cumhur İttifakı’nın her geçen gün sayısını ve gücünü artırdığına dikkati çeken Bakan Çavuşoğlu, “Türkiye'nin çok daha güçlü olması lazım. Çünkü Türkiye'de istikrarı güçlendirmemiz lazım. Dünyada bir güç paylaşımı var. Dünyada herkes birbiriyle yarışıyor. O yüzden bizim en güçlü ülkelerden birisi olmamız lazım. Cumhur İttifakı olarak sayımız da ailemiz de büyüyor. İnşallah 14 Mayıs’ta ilk turda milletimizin oylarıyla güçlü bir şekilde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı tekrar seçeceğiz ve yolumuza devam edeceğiz. Şu anda tüm dünyanın da umudu budur, tüm Afrika'nın, tüm Orta Asya ülkelerinin umudu ve duası budur” dedi.
 

TEBRİKLERİ KABUL ETTİ


Konuşmasının ardından büyük bir alkış alan Bakan Çavuşoğlu, etkinlikten ayrılmadan vatandaşlarla da sohbet etti. Fotoğraf çekinmek isteyenler ve selamlaşmak isteyenlerle tek tek ilgilenen Bakan Çavuşoğlu daha sonra alandan ayrıldı. Etkinliğin devamında sahne alan Aksu Üreticiler Birliği Başkanı Turan Şahin’in oğlu Çakır Osman Şahin okuduğu şiirlerle gönülleri fethetti. Bayrak Şiiri’ni de okuyan Şahin, alandaki herkesi duygulandırdı. İftar yemeğinin ardından alandan ayrılan vatandaşlarla ayaküstü sohbet eden Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, programda emeği geçen çalışma arkadaşları adına teşekkürleri ve tebrikleri kabul etti.
 

Bu haber 545 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum