Reklam

AKSU MECLİSİNDEN FİLİSTİN’E DESTEK

Aksu Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantısı yapıldı.

AKSU MECLİSİNDEN FİLİSTİN’E DESTEK

Aksu Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantısı yapıldı.

AKSU MECLİSİNDEN FİLİSTİN’E DESTEK
01 Kasım 2023 - 17:24

Toplantıda; İsrail’in Filistin’e yaptığı zulüm şiddetle kınanarak, ortak bir bildiri yayınlandı.
Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda; mecliste üyesi olan tüm parti grupları ve bağımsızlar adına ortak bir bildiri okundu. Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. Bildiride; İsrail’in Filistin’e saldırısı şiddetle kınanırken, İsrail’in insanlık suçu işlediğine vurgu yapıldı. Meclis salonunda Aksu İlçe Müftülüğünden uzman vaiz Musa Kazım Demir de Filistin için dualar okudu.


Grup konuşmalarının ardından konuşan Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin de İsrail’in tek taraflı katliam yaptığını, silahsız, masum insanlara saldırdığını söyledi. Yüzlerce masum çocuk öldürülürken alınması gereken dersler olduğunu dile getiren Başkan Şahin, “Filistin halkının elinde silah bile yok. İsrail katliam yapıyor. Yapılanları kınıyoruz. Bu ülkeyi Atatürk’ün dediği gibi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için çalışıyoruz. Bunun için teknolojide ilerledik. Ekonomi ve savunma sanayinde daha yukarılara çıkmamız gerekiyor. Savaşlardan herkes iyi bir ders çıkarmalı. Filistin’de akan kan son bulmalı.” dedi.
Mecliste gündem maddeleri görüşülürken; kamu görevlilerine yönelik mali ve sosyal haklara ilişkin 2024 ve 2025 yıllarını kapsayan toplu iş sözleşmesi, sosyal denge tazminatı sözleşmesi görüşmelerinin yapılması ve sözleşmenin imzalanması için Başkan Şahin’e yetki verildi.

İsrail’in Filistin’e yaptığı zulüm şiddetle kınanarak, ortak bir bildiri yayınlandı bildiri şu şekilde ;

Bizler Aksu Belediyesi Meclisi çatısı altındaki AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, İYİ Parti, Cumhuriyet Halk Partisi Grubu ve Bağımsız Meclis üyeleri olarak İsrail'in günlerdir, Filistin'de gerçekleştirdiği saldırıları şiddetle kınıyoruz.
İsrail'in yıllardır abluka altında tuttuğu, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılar günlerdir sürüyor. İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nde yerleşim yerleri, hastane, okul ve camileri vurmaya devam ediyor. Can kayıpları her geçen gün artarken, İsrail hala kana doymuyor.
Bugün Filistin halkı,  emsali görülmemiş bir kuşatma altındadır. 2 milyon insanın yaşadığı ve 16 yıllık ablukayla çoktan bir açık hava hapishanesine dönüşmüş olan Gazze'ye sağlanan gıda, enerji ve insani yardımların kesilmesi, sivil yerleşimlerin hedef gözetilmeksizin vurulması, uluslararası hukukun açık ve ağır bir ihlalidir. 
7 Ekim tarihinden bu yana Gazze, çok büyük bir zulme ve vahşete maruz kaldı.  İsrail yönetimi tam 26 gündür tüm dünyanın gözleri önünde uluslararası hukuka aykırı olmasına rağmen masum sivillere saldırmaya ve insanlık suçu işlemeye devam ediyor. Uluslararası toplum; Gazze'deki seri ve sürekli cinayetleri seyrediyor. Ne bir ses ne de bir tepki gösteriyor...
İsrail'in terörle mücadele edeceği beyanıyla başlattığı bu vahşet, masum sivillerin hedef alındığı, küçücük çocukların, kadın erkek, genç yaşlı demeden, hatta hamile kadınlar ve onlarla birlikte daha dünyaya gelmemiş anne karnındaki bebeklerin acımasızca katledildiği bir İsrail terörüne dönüşmüştür. İsrail, derhal saldırıları durdurmalı bu vahşete son vermelidir. Mazlumların üzerine atılan bombalar aslında insanlığın üzerine bırakılmışlardır. Günlerdir inatla bu vahşete, bu katliama ve hatta bu etnik temizliğe devam eden İsrail'i bir kez daha esefle kınıyoruz.
Bizler Aksu Belediye Meclisi'nin bütün parti grupları ve meclis üyeleri olarak, saldırılarda hayatlarını kaybeden Filistinli kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Ülkemiz masum ve mazlum Filistin halkının yanındadır. Gazze’de yaşanan ve tarihte benzeri olmayan bu vahşeti durdurmak için tarihi, vicdani ve insani sorumluluğunun bir gereği olarak tüm dünyayı harekete geçmeye davet ediyor, bölgede kalıcı barışın bir an önce sağlanmasını temenni ediyoruz. 
 

 

Bu haber 586 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum