BİLGE, "BÜYÜKŞEHİR'i UYARDI"

Aksu Belediyesi’nin Nisan ayı olağan meclis toplantısında konuşan MHP Grup Sözcüsü Ali Alpay Bilge, Aksulu vatandaşların 2B arazileri ile ilgili sıkıntılarını gündeme getirerek, 2B arazilerindeki olumsuz kararlar ve sorunların çözülmesiyle ilgili önerilerini dile getirdi.

BİLGE, "BÜYÜKŞEHİR'i UYARDI"

Aksu Belediyesi’nin Nisan ayı olağan meclis toplantısında konuşan MHP Grup Sözcüsü Ali Alpay Bilge, Aksulu vatandaşların 2B arazileri ile ilgili sıkıntılarını gündeme getirerek, 2B arazilerindeki olumsuz kararlar ve sorunların çözülmesiyle ilgili önerilerini dile getirdi.

BİLGE,
08 Nisan 2022 - 11:52

Aksulu vatandaşların 2B arazileri ile ilgili yaşadıkları sıkıntıya dikkat çeken Aksu Belediyesi Meclis Üyesi MHP Grup Sözcüsü Ali Alpay Bilge, mağdur duruma düşen vatandaşların olduğunun altını çizerek, Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne emlak rayiç bedelleri üzerinden devri söz konusu 2/B taşınmazların hak sahiplerine yeniden belirlenen yüksek rayiç bedeller üzerinden satılmasının söz konusu olduğunu belirtti. Aksulu vatandaşların hak sahibi oldukları arazileri yüksek rayiç bedeller üzerinden satın almasının mümkün olmadığını vurgulayan Bilge, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in de seçimden önce vermiş olduğu sözlerinin aksine hareket etmekte olduğunu ileri sürdü.
 

“600’DEN FAZLA VATANDAŞIMIZ MAĞDUR”


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 22 Ocak 2019 tarihinde Antalya İli Aksu İlçesi Altıntaş, Güzelyurt, Hacıaliler, Mandırlar, Kemerağzı Mahallelerinin 6292 Sayılı Kanun kapsamında "2/B Proje Alanı" ilan edildiğini hatırlatan Bilge, “İlgili Bakanlığın Olur'u gereği 2/B proje alanında bulunan Hazine taşınmazları "Emlak Rayiç Bedelleri" karşılığı Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne devrine karar verilmiş;
Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne herhangi bir taşınmaz devri yapılmamış, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından da Maliye'ye herhangi bir ödeme yapılmamıştır. 6292 Sayılı Kanun kapsamında yapılan güncelleme çalışmalarında hak sahibi olan vatandaşlarımız tarafından Maliye Hazinesine yapılan satış başvurularının bir kısmı, yapılan güncelleme çalışmalarına itiraz ve zilletlik tespit davalarından dolayı tamamlanamamıştır. Taşınmazlar üzerine konulan "davalıdır" şerhi ve "ihtiyati tedbir" kararları nedeniyle hak sahiplerine satış işlemi yapılamamış; dava sonucu beklenilmiştir.
Bu şekilde 600 kişiden fazla vatandaşlarımız mağdur olmuştur” diye konuştu.
 

“ADALETSİZ OLDUĞU GİBİ, EŞİTLİK İLKESİNE DE AYKIRI”


“Sonuçlanan davalar neticesinde hak sahipleri Maliye'ye satış başvularında bulunmuş; 2/B proje alanı kapsamında olduğu Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne devredilecek taşınmazlar içerisinde kaldığı gerekçesiyle reddedilmekte, Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne yapılan başvurular ise Maliye Hazinesi tarafından devirler yapılmadığı gerekçesiyle reddedilmektedir. Hak sahipleri olan mağdur duruma düşmüş vatandaşlarımız taşınmazlarını satın alamamıştır” diyen Bilge şunları dile getirdi:
“Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne emlak rayiç bedelleri üzerinden devri söz konusu 2/B taşınmazların hak sahiplerine yeniden belirlenen yüksek rayiç bedeller üzerinden satılması söz konusudur. Antalya Büyükşehir Belediyesi, Milli Emlak Müdürlüğü'nün belirlemiş olduğu rayiç bedelleri dikkate almayarak, yeniden güncel yüksek rayiç bedel hesabı yapmakta, vatandaşlarımızın 6292 Sayılı Kanun Kapsamındaki haklarını ve yaşayacakları mağduriyetlerini düşünmeden fahiş ve çok ciddi gelirler elde etmeyi planlamaktadır. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hesaplanan yüksek rayiç bedeller üzerinden satış yapılması; daha önceden Milli Emlak Müdürlüğü'nden taşınmazlarını satın alan vatandaşlar ile davalar nedeniyle taşınmazlarını Büyükşehir Belediyesi’nden almak zorunda kalan vatandaşlar arasında çok büyük satış bedeli farkları ortaya çıkacaktır.
Bu durum adaletsiz olduğu gibi Anayasa'nın eşitlik ilkesine ve insan haklarına aykırıdır.”
 

“METREKARE FİYATI 2 BİN İLA 4 BİN 500 LİRA ARASINDA”


Aksulu vatandaşların Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne verdikleri dilekçelerine cevaben, satın alma talebinde bulunulan taşınmazların m2 birim fiyatlarının 2 bin ila 4 bin 500 lira arasında değişmekte olduğunu belirten Bilge, vatandaşların dilekçelerine “Satış bedeli üzerinden 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 17. maddesine göre adınıza satışının yapılabilmesi için en geç 30 gün içinde satış bedelini peşin yatırmak üzere başvurmanız gerekmektedir. Bu bedel 30 gün içinde başvurulması durumunda geçerli olup, 30 gün içinde başvuru yapılmaması halinde taşınmaz bedeli için yeniden değerleme yapılarak fiyat belirleneceği ve belirlenen satış bedelinden yararlanılamayacağı" cevabı verildiğine dikkat çekti.
 

“BÖCEK, VERDİĞİ SÖZLERİN AKSİNE HAREKET EDİYOR”


Söz konusu taşınmazların Aksu'da yaşayan vatandaşların zamanında bedelleri karşılığında sahip oldukları, atalarından kendilerine kalmış olan, senelerden beridir ekip diktikleri, kendi öz toprakları olduğunu vurgulayan Bilge, “Yerel seçimlerden önce Aksu ilçemizde toplantılar yaparak, ‘Bu konuların çözüleceğine ve hiçbir vatandaşımızın mağdur edilmeyeceği, adaletli davranılacağı’ hususunda vaatlerde bulunan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ne hikmetse vermiş olduğu sözlerinin aksine hareket etmektedir. Yorumu ve takdiri Aksulu saygıdeğer hemşehrilerimize bırakıyoruz” diye konuştu.
 

“VATANDAŞLARIN YÜKSEK RAYİÇ BEDELLERLE ALMASI MÜMKÜN DEĞİL”


Antalya Büyükşehir Belediyesi Encümen kararları ile satışına karar verilen taşınmazları hak sahiplerinin ve kullanıcılarının yüksek rayiç bedelleri ödeyerek satın almalarının mümkün olmadığını söyleyen Bilge, “Kararlardan da anlaşılacağı gibi Büyükşehir Belediyesi yönetimi, siyasi bir karar almıştır.
Alınan bu kararlar maddi ve manevi kayıpların yanında hak kayıplarına da sebep olacaktır. Bu konu siyaset üstü bir konu olup; tüm siyasi partilerin katılımı ile çözülmesi gerekmektedir. Milliyetçi Hareket Partisi Aksu İlçe Teşkilatı ve Meclis grubu olarak dün olduğu gibi bugün de yarın da vatandaşlarımızın sorunlarını, sıkıntı ve dertlerini çözmek için canla başla çalışmaya, azim ve kararlılıkla devam edeceğiz” dedi.
 

Bu haber 1843 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum