DESTİCİ AKSU’DA METİN’E GÜVENİYORUZ DEDİ

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici partisinin Aksu İlçe binasının açılışını yapmak ve 1.Olağan kongresine katılmak üzere Aksu’ya geldi.İlçe Başkanı İsmail Metin’e güvendiklerini ifade etti.

DESTİCİ AKSU’DA METİN’E GÜVENİYORUZ DEDİ

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici partisinin Aksu İlçe binasının açılışını yapmak ve 1.Olağan kongresine katılmak üzere Aksu’ya geldi.İlçe Başkanı İsmail Metin’e güvendiklerini ifade etti.

DESTİCİ AKSU’DA METİN’E GÜVENİYORUZ DEDİ
26 Kasım 2021 - 08:10

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici Partisinin Aksu İlçe başkanlığının 1. Olağan Kongresine katılmak için Antalya’ya geldi. Aksu İlçe Başkanı İsmail Metin’in organizasyonunda yapılan Kongre büyük beğeni toplarken, İlçe Başkanı İsmail Metin dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. İl Başkanı Murat Barış, Alperen Ocakları Başkanı Numan Çelik ve İlçe Başkanlarının katıldığı toplantıda Yemek ve Tatlı ikramı da yapıldı.
 

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye'de seçimlere 2 yıl olmasına rağmen seçim havası estirilmeye çalışıldığını belirterek, "Türkiye, bu söylentilerle istikrarsızlığa, kaosa sürüklenmek isteniyor." dedi.


Türkiye'nin 40 yıldan fazla süredir devletin varlığına, ülkenin bütünlüğüne, milletin istiklaline ve istikbaline göz dikmiş hain terör örgütü PKK ve onların uzantılarıyla mücadele ettiğini belirten Destici, son 6 yılda terörle topyekun mücadele edildiğini dile getirdi.
Bu mücadele sayesinde ülke sınırlarındaki terörist sayısının alt seviyelere düştüğüne dikkati çeken Destici, Türkiye'de terör eylemlerinin de yok denilecek seviyelere geldiğini kaydetti.
"Terörle mücadelede sonuna kadar hükümetin yanındayız"
Destici, ordunun, Irak ve Suriye'de terör örgütlerinin tepesine bindiğini belirterek, şöyle konuştu:
"Hem hudut güvenliğimizin korunması hem de terör örgütlerinin yok edilmesi noktasında devletimiz kararlı bir mücadele veriyor. BBP olarak devletimizin terörle mücadelesinde sonuna kadar hükümetin yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz. Terörle sadece sahada değil, siyasetteki, medyadaki temsilcileriyle mücadele ediliyor. Millet 'Meclis'te terörist istemiyoruz' diyor. Kandil'deki Duran Kalkan ile Meclisteki Pervin Buldan'ın ne farkı var? Hiçbir fark yok. Birisine dağda teröristlerin başında bulunma görevi verilmiş, öbürküne Meclistekilerin başında durması için görev verilmiş. Başkalarına da medyada, iş dünyasında, sendikada görev verilmiş. Bunların hepsiyle mücadele edersek terörü ortadan kaldırırız."
"Türkiye, söylentilerle istikrarsızlığa, kaosa sürüklenmek isteniyor"
Bazı siyasi partilerin "Demokrasi var. Bir siyasi partinin kapatılmaması gerekiyor. Bunları muhatap almak gerekiyor." gibi söylemlerinin teröre yardakçılık yapmak olduğunu anlatan Destici, şöyle devam etti:
"PKK'nın siyasi uzantısı HDP sözcülerinin nasıl konuştuğunu biliyoruz. Devleti işgalci, Türk ordusunu da katliamcı gibi anlatıyorlar ama CHP, İYİ Parti, hala 'Bunlar parti olarak kalsın.' diyor. Devlet, buna müsaade etmemeli. Anayasa Mahkemesi gereğini yapmalı. Hukuk neyi emrediyorsa gereği yapılmalı. Kim PKK'nın siyasi uzantılarıyla iş yapmışsa milletimiz dersini sandıkta verecektir. Türkiye'de seçimlere 2 yıl olmasına rağmen seçim havası estirilmeye çalışıyor. Türkiye, bu söylentilerle istikrarsızlığa, kaosa sürüklenmek isteniyor. Problemlerimiz elbette var ama bunu siyasi istikrarsızlıkla, siyasi kaoslarla çözemeyiz. Sorunları milli birlik ve beraberlikle çözebiliriz. Seçim söylentilerinin ülkeye bir faydası yok. "
Destici; HDP’nin fiilen Millet İttifakı ile ortak olduğunu söyleyen Destici, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in de CHP, İYİ Parti ve HDP’nin ortak adayı olduğuna değinerek, “Millet İttifakı ve HDP’nin iş birliği bunlar su götürmez gerçekler. Örneğin Antalya’da Büyükşehir seçimlerinde HDP’nin adayı var mıydı? Yoktu. Açıktan CHP’yi destekledi. İYİ Parti de CHP’yi destekledi. Muhittin Böcek, aslında CHP, İYİ parti ve HDP’nin adayıydı. HDP Millet ittifakının resmi olarak içinde olmasa da fiili olarak var” ifadelerini kullandı.


ASGARİ ÜCRET 4Bin Liranın üzerinde olmalı


Milletin asgari ücretle ilgili beklentilerinin olduğunu söyleyen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici; “Bizler Hükümete gerekli çalışmalarımızı tamamlayarak asgari ücretin yüzde 40'ın üzerinde artışla 4 bin liranın üzerine çıkartılması gerektiğini dile getirdik. Sadece Asgari Ücret değil Emekli Maaşlarında da düzenlemeye gidilmeli. Bizim dile getirdiğimiz bir öneri de Asgari Ücretler 6 ayda bir enflasyon oranında düzenlenmesi gerektiğiydi” şeklinde konuştu


EYT SORUNU 2022’DE ÇÖZÜLECEK


3600 ek gösterge ve emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili Cumhur İttifakı ile fikir birliğinde olduklarını söyleyen Destici, “Bununla ilgili kanun teklifi verdik. Konunun takipçisiyiz. 3600 ek gösterge sözü olanların talepleri yerine getirilecek. EYT olarak da 99 yılındaki hükümetin yaptığı düzenleme ile hak mağduriyetidir. Bu da inşallah 2022’de çözüleceğine inanıyorum. Açıklandığı gibi çok yüksek bir maliyet olmadığını düşünüyorum. 5 milyonun üzerinde EYT var. Bu konuda da kanun teklifimiz var” ifadelerini kullandı.


ERKEN SEÇİM YOK!


Muhalefetin erken seçim iddialarına net bir şekilde cevap veren Başkan Destici, “Seçimlerin sürekli yapılması istikrarsızlığa sebep oluyordu. Bu sistemle birlikte Türkiye yönetim olarak istikrara kavuştu. Bundan dolayı da Seçimler zamanında yapılacaktır. Teknik olarak da erken seçim gibi bir durum söz konusu değil. Millet ittifakı başta olmak üzere onunla birlikte hareket eden partilerin erken seçim demelerinin sebebi hükümeti yıpratmaya yönelik ve çözüm önerisi sunmak yerine tartışmalarla seçime gidip burada seçimi kazanmayı hevesleniyorlar ama millet çözüm istiyor, proje bekliyor. Ekonomiyi eleştiriyorlar ama önerileri yok. Nasıl bir model öneriyorlar?” şeklinde konuştu.


“SONUNA KADAR CUMHUR İTTİFAKI’NIN ORTAĞI OLACAĞIZ”


Sonuna kadar Cumhur İttifakı ile ortak olacaklarını söyleyen Destici, “Biz Cumhur İttifakı’nın ortağıyız ve sonuna kadar bu ittifaktayız. Biz hükümetin doğrularını destekliyoruz. Eksik kısımları halk adına aktarıyoruz. Gördüğümüz yanlışları da söylüyoruz. BBP olarak bizim seçmene yönelik kendi projelerimiz, söylemlerimiz var. Cumhur İttifakı içinde kime daha çok oy verilirse cumhurbaşkanı oradan çıkıyor. Bunu belirleyen da halktır” dedi.
Kongrenin ardından BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve İlçe Başkanı İsmail Metin vatandaşlarla sohbet etti, ardından Esnaf gezisi yaparak selamlaştı.
 

Bu haber 1363 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum