GROWTECH'İN İLGİ ODAĞI BOZKURT SERA

Dünyanın En Büyük Örtüaltı Tarım Fuarı Growtech Antalya'da 20'nci Kez Kapılarını Açtı.

GROWTECH'İN İLGİ ODAĞI BOZKURT SERA

Dünyanın En Büyük Örtüaltı Tarım Fuarı Growtech Antalya'da 20'nci Kez Kapılarını Açtı.

GROWTECH'İN İLGİ ODAĞI BOZKURT SERA
25 Kasım 2021 - 23:56

Dünyanın en büyük tarım fuarı olarak kabul edilen Growtech, çarşamba günü Anfaş Fuar Merkezi’nde kapılarını açtı. Fuar 25 ülkeden 510 firmanın 600'den fazla uluslararası markasını içerisinde bulundururken, BAİB (Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği) destekleriyle gerçekleştirilen Alım Heyeti Programı, ATSO Growtech Tarım İnovasyon Ödülleri, Akdeniz Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi tarafından 5'incisi düzenlenen Bitki Islahı Proje Pazarı ve Tarım Sohbetleri'ne de ev sahipliği yaptı.  Sera Teknolojileri ve Ekipmanları', 'Sulama Sistemleri ve Ekipmanları', 'Tohum', 'Bitki Besleme & Bitki Koruma', 'Tarım Makinaları ve Teknolojileri', 'Hayvancılık Ekipmanları' kategorilerinde hizmet veren firmalar ile üreticilerin buluştuğu fuara ilgi yoğundu. Fuarın en çok ilgi gören stantlarının başında Bozkurt Sera geldi. Antalyalı genç işadamları, Mustafa, Veli ve Bayram Bozkurt’un kurduğu Bozkurt Sera, fide yetiştiriciliği, tohum ve seracılıkla ilgili yeni nesil makinalarıyla fuarda boy gösterdi.


“SERACILIKTA İDDİALIYIZ”


Antalya’da tarım için en önemli unsurlardan biri olan sera yapımı konusunda teknolojiyi ve yeni nesil ürünleri hizmete sunduklarını dile getiren Bozkurt Sera Yönetim Kurulu Başkanı Veli Bozkurt, “Sera üretimini konusunda 15 yıllık bir tecrübeye sahibiz. 2015 yılında kardeşlerimle beraber Bozkurt Sera firmasını kurarak yolumuza emin adımlarla ilerledik. Bugün sadece Antalya’da değil, dünyanın birçok ülkesinde hizmet veriyoruz. Ekip arkadaşlarımızla talep gören coğrafyaya en uygun serayı yapmak için çiftçilerimizi yönlendiriyoruz” dedi. Growtech’te birçok yabancı ziyaretçiyi ağırladıklarının altını çizen Bozkurt, “Bozkurt Sera olarak memnuniyet odaklı hizmet ile müşterilerimizin karşısına çıktık. Çevreci bir üretim anlayışı ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Doğaya duyduğumuz saygı doğrultusunda ilkelerimizi her zaman ortaya koyarak sevgi, güven ve iletişim temelli yaklaşımımız kalıcı kitlemiz ve günden güne büyüyen bir firmayız. Daha yeşil bir dünya için çıktığımız bu yolculukta “Köylü, milletin efendisidir.” sözünü referans alıyor, yurtdışı ve yurtiçindeki sorumluluğumuzun bilincini taşıyoruz. Fuarın üçüncü günündeyiz ve bu fuar bizim önümüzü açtı. Birçok yabancı yatırımcı ile iş birliği anlaşması imzaladık. İlerleyen günlerde onların davetlisi olarak ülkelerine gidip orada arazilerde fizibilite çalışmaları yapacağız” şeklinde konuştu.


FİDE ÜRETİM MERKEZİ, TOHUM MAKİNASI, KÜLTÜREL İŞLEM ARAÇLARI


Her sektörde olduğu gibi tarım ve hayvancılıkta da genç girişimciler için inovasyona her zaman destek verdiklerini belirten Veli Bozkurt, zaman içerisinde bununda karşılığını aldıklarını söyledi. Tohum makinesi ve kültürel işlem aracı ürettiklerini hatırlatan Bozkurt sözlerine şöyle devam etti, “İmkan verildiğinde gençlerimizin yapamayacağı hiç bir şey yok. Fuarda tanıttığımız makinelerimizden ikisini ihraç ettik. Üç makinemizi ise ülkemizdeki farklı firmalara göndermenin mutluluğunu yaşıyoruz.  Aksu’daki arazimizde de fide üretim merkezi kurarak, çiftçilerimizin seraları kurulduktan sonra ihtiyaçları olacağı fideleri karşılıyoruz. Her zaman ekip arkadaşlarımla gurur duydum bizler Türk gençleri olarak her zaman üretmenin peşinde koşacağız. Atatürk’ün dediği gibi çalışmadan, yorulmadan ve üretmeden, rahat yaşamak isteyen toplumlar; evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar.”


 

Bu haber 28379 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum